|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() Pozdrav... Naime totalni sam NOOB u tome i trebam nečiju pomoć Namjeravam se spojiti sa susjedom da dijelim njegov wirelles ali signal nam je jako loš i ne znamo zašto jer smo obadvojica chmelje što se tiče mreža.Živi preko puta mene(nekih 200m) i njegov router je postavljen na prozor koji gleda na moju kuću a ja, da bi se spojio na njega, moram staviti laptop skroz na moj prozor da bi se mogao spojiti. Sve što želim je da normalno kao čovjek sjedim za stolom a ne da stojim na prozoru kao neki bilde pa da netko misli da blejim na prozoru i špijuniram susjede kao stalker. E sad : dali je moguće kako pojačati signal pomoću hardvera što posjedujemo ili upariti naša dva routera da bi imali stabilan signal.Njegov router je Thompson st780 a moj Zyxel prestige P-660HW-T3, mrežna na laptopu je intel pro 3945 ABG a imam i pcmca Edimax Ralink ew-7108PCg karticu.Koristi wep zaštitu i znam i ključ i sve ali jednostavno mi ne ide.Znam da ima dosta tutoriala za to, znam da su ovakva pitanja već 100 puta postavljena tražio sam ali ne kužim to ništa jer su mi mreže totalno nepoznate pa molim nekoga od vas koji ima malo strpljenja i volje da mi pomogne da se napokon možemo normalno spojiti. Ajte molim vas da nam pomognete jer nažalost nismo vični kao neki hakeri i totalno smo u banani za mreže a umiremo jer si ne možemo omogućiti obično povezivanje što netko to ima u malom prstu a mi eto da imamo cijeli but opet ne bi pomoglo. Unaprijed se zahvaljujem svima koji pomognu... HVALA HVALA ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
![]() Da čitao sam o kantenama ali nama treba konkretan primjer kako da umrežimo naša dva routera pošto se oni međusobno "vide" samo ne znamo kako da ih spojimo(postavlja se par pojmova - bridge i repeater) tako da nam kantena ne treba pošto bi ja dijelio njegovu mrežu pa da iskoristim svoj router da bude kao ap tj. da se napravi neko povezivanje između njih da izgleda da je njegov router bliže meni. Dakle konkretno kako da umrežimo ta dva routera da dijele istu mrežu. Hvala na pomoći.Ima li još netko? Thx... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
njegov router thomson neka bude u ap mode! a tvoj u reparator mode ili station infrastrukture modu ovisi o modelu! i njegov router mora da bude u router modu-znaci da se spaja automatski! udete prek o ip adrese u mozzili firefox ili internet pre.- 192.168.1.1-enter user-user passvord-0000 http://www.hdonweb.com/konfiguracija...ute-mode-t-com |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
OK. Mislim da je to već postavljeno.Evo slika njegovog routera "iznutra" ![]() ![]() Šta dalje?Ima ona opcija(malo sam čitao)o port forwarding-u tj otvaranju portova ali sve je općenito pa opet nemam pojma šta da upišem.Ima li to veze sa tim?http://www.hdonweb.com/konfiguracija...ch-st780-t-com opet, šta dalje?Šta točno moram upisati i gdje. Hajde još malo pomoći...Nadzire se napredak ali još malo fali... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
ah...to je nesto sasvim drugo ![]() naime , morate kreirati wds. za ST780 upute su tu. http://www.speedtouch.nl/docs/ST780sip_UserGuide.pdf strana 59 no P-660HW-T3 po mojim saznanjima nazalost ne podrzava wds ,tako ili direktno sa karticom na susjedov ap(+kantena ![]()
![]() |
#8 |
Registered User
|
pa uzi ti jos jedan thompson i stvar rijesena |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Ili se zamjenite, njemu zyxel a ti uzmi njegov pa ga pukneš u wds i stvar riješena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
|
|
Oglas
|
|