Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.09.2004., 13:41   #1
Hrwoye
Premium
Moj komp

Hrwoye's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Stigao nam MAXadsl!

Nakon dugih dogovora i pregovora odlučili smo uzeti paket 768/128 dok još traje ova akcija za 0 kn. Taman smo od tih ušteđenih novaca uzeli D-link DI-624 i moram priznati da smo za sad prezadovoljni kako to sve skupa radi. Račun dijelimo na 5 tako da financijski i nije tako strašno (70 kn po glavi).

A da vam malo dočaram kako to izgleda, reći ću vam samo da smo neki dan bili sva petorica na netu (inače smo umreženi wifi), trojica su igrala WET (ping nekih 80-ak i manje), jedan je skidao SP2 a ja sam skidao 42MB Audigy drivere. Brzina? I meni i njemu 80-90 kb u sekundi!

O brzini otvaranja stranica vam neću ni pričati.. PREPOROD!

Jedini je problem tih šugavih 512MB... Mi smo u tri dana skinuli skoro 8 GB! Sreća pa je tri prva mjeseca flat rate. Pitanje je samo kako će biti poslije.
Hrwoye je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2004., 14:08   #2
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
Dok je Hrvata, i snage reklame na nase mozgove, Kompanije tipa HT.a mogu prosperirat, zakej DT ne proba njemcima prodat foru da im daju ADSL a da nije flat rate.

Istina je da ce prosjecni hrvat skidat jedno 10 puta od prosjecnog njemca, al to je druga stvar

Vidit ces kolka ce bit brzina nakon kaj prikljuce sve sretne korisnike koji jos cekaju u redu.Siguran sam manja...

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.09.2004., 14:28   #3
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
I dok je svijeta i vijeka naći će se netko sa najcrnjim primislima.

Da je sve to jetino, nije. Čak je i bezorazno skupo. Ali znam da istu cijenu (nekad i višu ili malo nižu) plačam za 11 puta brži pristup. Skidam što mi je potrebno i što hoću. I opet mi je cijena odokativno ista. Naravno da ne skidam filmove, ali pokoju pjesmicu ili SP2 skidam. To mi prije nije smjelo pasti na pamet jer bi to masno platio.

Sve u svemu ne vidim razloga da se plačem. Ionako bi im dao te novce ali za daleko sporije. Kalkurator je rekao da mi se isplati i uzeo sam ga, a kalkulator ne laže (puno).

Što bi mi vrijedilo da bojkotiram tu uslugu? Možda bi bio zadovoljniji ali bi i ponešto trpio a koristi od toga nikakve.

Zato bez puno osječaja. Ubaci podatke u kalkulator i izračunaj si.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2004., 21:14   #4
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
RAK je to lijepo sročio.

Za 0 kuna na početku i 129+PDV mjesečno prva tri mjeseca imaš flat rate. A i kasnije nije skupo ako ti treba najviše za surfanje i manje dowloade.
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2004., 11:53   #5
rus
Registered User

rus's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Jel mi može neko reći koliko se megabajta od prilike skine na 1 sat igranja igara na netu.. I jel se isplati uzeti najmanji paket (384k) ako će služiti isključivo za gejming i surf...
rus je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2004., 12:04   #6
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
cool, ima Vas 5, vaš paket, u 3 dana ste posaugali 8 Gb, neka se malo smirite za ta tri mjeseca (a nećete ) to će Vas onda izać oko 850 - 700 kn po glavi ... mislim da je preskup sport Zato mi čekamo nekaj sasvim drugo ... nebu ADSL HT/iskon mojim nebom letio
Private, remove their ass from my sky !!! ASP !!!

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 21.09.2004., 10:47   #7
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
daj malo pojasni kako ste spojeni....
ne vidim kako je moguce da na toj jednoj vezi, vas 5,svaki je koristi do maksimuma... a sve ide preko 1 dsl modema...
zbroj ukupnog bandwitha bi bio 5 puta od onog sto imate...:confused:
Staro 21.09.2004., 12:00   #8
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by ßellerophon
daj malo pojasni kako ste spojeni....
ne vidim kako je moguce da na toj jednoj vezi, vas 5,svaki je koristi do maksimuma... a sve ide preko 1 dsl modema...
zbroj ukupnog bandwitha bi bio 5 puta od onog sto imate...:confused:
Dobro pitanje

Trojica igraju s pingom 80 dok dvoica skidaju

Imate ograničeni bandwith via router ili kaj :confused:
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2004., 03:00   #9
Tooma
Premium

Tooma's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
768/8=96

neka me neko ispravi ako grijesima ali dvojica skidaju duplo brze od brzine veze a uz to jos trojica igraju na mrezi

jesan li ja mozda nesto pobrka ili to nije moguce?:confused:
Enermax 460w, eg465ax-ve(g)fma
Gainward GF4 Ti4200 (260/520 MHz)
2x256MB Corsair TwinX512-3200C2
2xSegate Baracuda 80GB sata (Raid 0)
2x IBM Deskstar 40 GB
Pioneer DVD+-RW DVR-107D
Cretaive Live Player 5.1
bolje zivit pet dana kao kralj nego jedan dan kao prosjak
Tooma je offline   Reply With Quote
Staro 22.09.2004., 17:58   #10
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
I meni tu nesto ne stima... ?! :confused:
btw dobijam i ja MAXadsl za koji dan, onaj najsporiji.
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.09.2004., 22:41   #11
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

nema odgovora...
Staro 27.09.2004., 02:11   #12
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Citiraj:
Originally posted by BrunoZG
Dok je Hrvata, i snage reklame na nase mozgove, Kompanije tipa HT.a mogu prosperirat, zakej DT ne proba njemcima prodat foru da im daju ADSL a da nije flat rate.

Istina je da ce prosjecni hrvat skidat jedno 10 puta od prosjecnog njemca, al to je druga stvar

Vidit ces kolka ce bit brzina nakon kaj prikljuce sve sretne korisnike koji jos cekaju u redu.Siguran sam manja...
Bez brige Imaš ti DSLu njemaca bez Flata ali tam imaš Liberlizirano tržište telfonie tak da si odabereš providera kojeg hočeš i za 24,99 imaš 1,5Mbit/s i FLAT!

Inače ti ugradnja DSL-a u švabiji dojde 199€ imaš i pakete za 8€ koji nisu Flat al imaš uklučen promet od nekoliko GB u tih 8€ a ne kao kod nas ( uključeno 512MB koje ti platiš) znači 157kn +24,40kn nakon prva tri mjeseca.jer ti MB su "dio " pretplate. Ja ću pričekat i dobro razmislit a tko zan možd ai nekaj ezemiom do 1.11.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2004., 15:16   #13
m@rko
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
iz pouzdanih izvora znam da će se oko nove godine ukinuti ova brzina od 384/64 i da će za istu lovu biti 768/128...živi bili
m@rko je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2004., 15:46   #14
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

da ako bude, al opet šta će mo tolika brzina za u lovu kad nemogu skidat, jer mi naplaćuje svaki *ebeni MB.
Frend si isposlovao 384/64 FLAT, prvih 6 mjeseci ,đubre
Freek je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2004., 16:05   #15
DrTom
Resistance is futile

DrTom's Avatar

Drugim rijecima, sad uzmes 384/64 paket i onda ga ukinu i za iste
novce dobijes 768/128 paket, s time da si sada profitirao jer je
kompletna instalacija besplatna. Jesam li dobro shvatio? Bas
razmisljam o uvodenju tog adsl-a pa bi ovo bilo super.

@Freek
Sta brijes da se naplacuje svaki Mb? Prvih 768Mb je free, jer
imaju takav sustav naplate da ti naplate 512Mb tek nakon sto
potrosis polovinu, a onih prvih 512Mb je ukljuceno u pretplatu.
DrTom je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2004., 16:17   #16
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

Citiraj:
Originally posted by DrTom
Drugim rijecima, sad uzmes 384/64 paket i onda ga ukinu i za iste
novce dobijes 768/128 paket, s time da si sada profitirao jer je
kompletna instalacija besplatna. Jesam li dobro shvatio? Bas
razmisljam o uvodenju tog adsl-a pa bi ovo bilo super.

@Freek
Sta brijes da se naplacuje svaki Mb? Prvih 768Mb je free, jer
imaju takav sustav naplate da ti naplate 512Mb tek nakon sto
potrosis polovinu, a onih prvih 512Mb je ukljuceno u pretplatu.
a paketa li majke ti , tih 700MB napravim samo surfajući.
Freek je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2004., 20:36   #17
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Freek
a paketa li majke ti , tih 700MB napravim samo surfajući.
dok sam imao instaliran brojac impulsa, sa ISDNom 64k sam mjesecno radio ukupnog prometa oko 1GB, uz vrlo malo nepotrebnog skidanja.

A kad imas DSL, zbog brzine samo klikces i skidas sto ti se svidja, dok ne dodje racun...

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2004., 18:11   #18
dr.fiksi
doktor, trekkie, amd-ovac

dr.fiksi's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Originally posted by miato
dok sam imao instaliran brojac impulsa, sa ISDNom 64k sam mjesecno radio ukupnog prometa oko 1GB, uz vrlo malo nepotrebnog skidanja.

A kad imas DSL, zbog brzine samo klikces i skidas sto ti se svidja, dok ne dodje racun...
Baš tako!Zato skoro planiram promjenu i bjeg od DSLa...

1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w...
2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w...
3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb...
-->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga

dr.fiksi je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2004., 00:12   #19
Hrwoye
Premium
Moj komp

Hrwoye's Avatar

Citiraj:
Originally posted by ßellerophon
nema odgovora...
sorry.. zaboravio sam skroz. Moram priznati da sam malo pretjerao sa onim o brzini skidanja . Bilo je to u afektu... početno oduševljenje..

Sa igranjem na netu stvarno nema nikakvih problema čak i kad netko skida nešto. Ali brzina skidanja je različita i ovisi o kvaliteti signala. Pošto sam ja dosta blizu ap-u (d-link dwl2000ap+, ruter d-link DI-624) i imam najbolji signal, ja kad skidam maksimalno zauzmem bandwith a svi ostali su u q.... (nismo ga ograničavali).

@Tooma: nema nas 8 nego 5.

@Bellerophon: kao što rekoh, bio sam u krivu. bw se, u našem slučaju, ne dijeli na jednake dijelove nego ovisi o kvaliteti signala.

A što se ukupnog prometa tiče, tu je živa katastrofa! Skinuli smo za 15 dana 15,5 GB, a u ova dva dana 5GB! sve me strah kak će to izgledat kad se počne naplaćivati tih dodatnih 512 MB.
Hrwoye je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2004., 01:44   #20
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

... lijepo sam ti ja govorio cincilator u ruke i računaj ... ili se malo strpi i čekaj neš drugo. *ebiga ugovor ste na godinu dana pošarali ... mi smo jadnici na 256/64 ali nam je flate rate i manje nas dođe od vaše samo pretplate ... juš sad kad uzmemo 3 takva to je opet vaša pretplata i nekaj sitnog i nama flate rate dok ISP postoji, Vama do 01.11. mislim ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Staro 03.10.2004., 15:38   #21
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Angry POSIPAM SE PEPELOM

Ma CARnet je zakon ... dial-up radi 99% vremena ... samo vi furajte taj MAXaDSL i uživajte .. fino ga rutajte i podijeliti si resurse da jedan drugog ne kočite i uživajte ... malo si ograničite download da ne bi morali kuće poprodavati iza 01.11. i to je to ... ostalo je sve S R A NJ E ... Živio CARnet i Deutsche telecom ... ostalo su sve levati i niš im ne radi ...

Staro 03.10.2004., 18:28   #22
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Evo nakon skoro 2mjeseca adsl-a kazem: shit.

Brzina: varira od 320-360 (no chance 384).Frend je uzeo 1.5 Mbit i brzina mu je maximalna 1.1 MB. Download je oko 110-120 kb/s a jedan tip sto ima 768 max spajanje je na 712 i download mu je oko 80-100 kb sec.Meni je prosjek na 35 kb/s.

Znam da je sve to puno vise nego dialup modem,ali ako platim 384 onda hocu 384. Ni vise ni manje.(ustvari VISE moze).
A ht iliti t-com jednostavno ne moze zivjeti mirno ako ne pokrade obicne ljude pa makar za 50 lipa. Jednostavno ne moze. A udruga "potrosac".Khm,khm. No statement.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2004., 20:02   #23
DrTom
Resistance is futile

DrTom's Avatar

Jedno ozbiljno pitanje. U ugovoru ima pitanje koji tip porta na
modemu želiš odabrati, USB ili Ethernet. Koji ste Vi uzeli i koji
preporučate i zašto? Vidjeo sam da su u ponudi jedan Siemens i
3 Ericssona. Da li to po volji mogu birati ili je to pak vezano uz paket
koji odaberem? Koji modem uzeti ako se ipak odlučim preći na adsl?
DrTom je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2004., 23:25   #24
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Ona Siemens A 100 - I (bar mislim da se tak zove) mali ružni bijeli ti je USB i ne radi na USB 2.0 (a trebao bi ...). Slaga sam ga na jednoj i865 i jednoj i845 ploči i na obje sam morao u BIOS dieblad high speed USB i ostaviti samo 1.1 da bi to radilo. Onaj Ericsson sam čuo da su frendovi slagali cijlu noć Tak da ti stvarno ne znam koji da uzmeš ... Ovaj SIemens radi ali u većini slučajeva samo na USB 1.1 i zna nekad malo zezat, pa treba neki reboot i veza je tu ... nisam ti pametan kaj da ti savjetujem, modem i CARnet i uživaj a ak nekaj treba skinuti notebook i do brvog hot spota i skidaj ako ne onda na faxu ili čekaj BUG, PC-CHIP ili neke kaj se okolo navažaju sa punim gepekom barica

Staro 03.10.2004., 23:39   #25
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
a sta fali WISPu 256k? mislim znam da smo ti i ja u mrezi i znas da je vec zadnja tri dana skidam novi slackware i abusam ti bandwidth pa si ljut, ali bice bolje, sada je zadnji image na 47%... vec sutra ce ti sve ici kako treba
Staro 04.10.2004., 00:35   #26
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Javna prepirka no dobro ... kaj ja da sam ljut, ja trpim sve i svašta ko i papir ... mislim ja sam WiSP koristio 01.10. i to je bilo to ... cijelo ostalo vrijeme koristim najstabilniji link u ovoj državi CARnet ... mislim niti CatKiller ti ne koristi WiSP, pa si ti možda i zato tako zadovoljan s njime pošto ga sam habaš pa ti i ide ... šta misliš ćime sam Antimonu juče skidao drivere kada je s*ebo Windowse? Malo smo se i sprdali pa smo zaključili da je google jedna od najzahtjevnijih stranica na netu pošto je nismo spjeli otvoriti nakon 45 minuta sa 256k "linkom" ...

Moj history WiSPa. Skinuo 3DMark 2005 da vidimo jel ide, skinuo novi nero (286 retrya), skinuo novu mozilu (85 retry), novi ZoneAlarm (75 Retry), 61.77 drivere za nVidu (95 retry) ... mislim a svi gore navedeni imaju među najboljim serverima na netu, kada jednom zagrizeš cuclaš bez kraja ... dakle WiSP 256 vs CARnet 56 ... 0:100 za CARnet ... oko 70% stranica ne mogu otvoriti, više je down nego up ... ista stvar je i sa CatKillerom tako da smo zaključili da imamo antenu viška ... eto kada me vučeš za jezik javno ... FTP radi svake druge godine, ICQ skoro poslije svake druge poruke ga moraš ponovo "kačiti", možeš otvoriti malu kaldionicu za google (ako ga uspije otvoriti ) oće li biti engleski, njemački, hrvatski ili srpski ...

Zadnje izmijenjeno od: Black Dragon. 04.10.2004. u 00:51.
Staro 04.10.2004., 16:30   #27
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
FTP radi svake druge godine, ICQ skoro poslije svake druge poruke ga moraš ponovo "kačiti", možeš otvoriti malu kaldionicu za google (ako ga uspije otvoriti ) oće li biti engleski, njemački, hrvatski ili srpski ...
ftp radi ove godine vrlo dobro, hvala na pitanju posto svakodnevno vise puta uploadam razne sadrzaje na jedan ftp server na netu...

a sto se tice ICQ-a, ja sam tebe vidio na ICQ-u svega par puta, a komp (i ICQ) su mi upaljeni nonstop, to da ICQ neradi mi je cudno jer sam dnevno po 12 sati na ICQ-u
Staro 04.10.2004., 16:56   #28
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
Ona Siemens A 100 - I (bar mislim da se tak zove) mali ružni bijeli ti je USB i ne radi na USB 2.0 (a trebao bi ...). Slaga sam ga na jednoj i865 i jednoj i845 ploči i na obje sam morao u BIOS dieblad high speed USB i ostaviti samo 1.1 da bi to radilo. Onaj Ericsson sam čuo da su frendovi slagali cijlu noć Tak da ti stvarno ne znam koji da uzmeš ... Ovaj SIemens radi ali u većini slučajeva samo na USB 1.1 i zna nekad malo zezat, pa treba neki reboot i veza je tu ... nisam ti pametan kaj da ti savjetujem, modem i CARnet i uživaj a ak nekaj treba skinuti notebook i do brvog hot spota i skidaj ako ne onda na faxu ili čekaj BUG, PC-CHIP ili neke kaj se okolo navažaju sa punim gepekom barica
Ja ima siemens i radi super na usb 2.0
Par puta sam morao iscupat i zakacit u njega usb kabel ali to je to.
Ericsson se instalira u roku od 10 minuta,ne znam u cemu je problem. Barem onaj sta ima i USB i Ethernet ulaz.
Ethernet ulaz je odlican za recimo ROUTER. Dok usb lijepo radi s jednim kompom.
Ma sve to sljaka ali nije bas ono sto sam ocekivao. Mislim na uslugu
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2004., 23:08   #29
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

ajde dobro... , inace to sa fiksnim dsl brzinama je malo cudno...
jer nekad sasvim sigurno mogu ja ,a i prijatelj skidat vise nego max. 384... , a to se najcesce dogada kad se skida vise stvari odjednom na razlicite nacine...
Staro 22.10.2004., 23:22   #30
KeLLe
Stoka

KeLLe's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Eto ja sam za sad zadovoljan barem dok je besplatno, skinuo sam barem 2 gb u dva dana prosječna brzina 36.6
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	download.gif‎
Views:	145
Size:	1.4 kB
ID:	2464  
KeLLe je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja