Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.01.2009., 19:41   #1
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
(riješeno) Imam problem i molim pomoć glede kompa koji se ne boota

Konfiguracija je sljedeča:

MBO= Asrock 4CoreDual-SATA 2
Mem= 2x 1GB kniga DDR2 667MHZ
GPU= 7900GS Gigabyte
Napaj: Fortron 400W PNF
Hard: 20GB Maxtor ATA
10GB neki ATA
DVD pržilica: Asus

Problem je sljedeči: sve sam spojio i uspjeo upaliti ali nemam nikakav screan shot niti se dižu winsi i neznam u čemu može biti problem(upaliti uspijem kad šteker na napajanju uključim ali nepali se na dugme na kučištu).Išao sam kod kolege i on je spojio sve isto i kod njega sve normalno radi i dižu se winsi i sve ostalo funkcionira normalno.Imam svoje računalo i samo sam prespojio kabl od napajanja i kabl za grafu od monitora i neradi.(kao da imam duhove u kuči i nerade dva spojena kompa

Isprobao sam grafu na svom kompu i radi normalno.
MOguči problem sa hardovima,Memorijom ili MBO jer na ploču ništa više nije spojeno.
Prilikom paljenja hardovi se nečuju da šrotaju.

Ima li tko kakvu ideju ili savjet.

Molim pomoć i zahvaljujem na istoj.
ECHO je offline   Reply With Quote
Staro 26.01.2009., 19:45   #2
BeroVK
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Jesi siguran da je front panel dobro spojen?
Ajd provjeri pa javi.
BeroVK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.01.2009., 19:51   #3
ECHO
Banned
Moj komp

Jesam siguran glede panela jer prije 2h je sve normalno radilo i palilo se kao i tipka za reset je normalno radila.Samo sam dovezao komp kuči i nakon cca 1h prištekao navedeno i ništa idem još pregledeti sve štekere pa ču probati reset Biosa(izvadit ču bateriju).
Staro 26.01.2009., 20:13   #4
zmikic
Premium

zmikic's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ako kod frenda radi a kod tebe ne onda obrati paznju na steker gdje spajas kompjuter i kabel sa kojim dovodis struju!!
Staro 26.01.2009., 20:19   #5
ECHO
Banned
Moj komp

Ma promjenio sam i kabl od napajanja i ništa jedino da neradi na mom monitoru(LCD) a inače je spojen na CRT
Jedina je to razlika između mene i njega(lege gdje sam probao) jer neznam šta bi drugo moglo biti???
Pregledao sve utikače i štekere i spojeve od hardwera probao CCMOS i ništa i dalje se pali samo na napajanju a na panelu "0" bodova i to sam probao ištekati pa ponovo ali neradi.
Najgore je što je sve radilo.A nemam u blizini nigdje gdje bi probao na drugom mjestu.Moj komp normalno radi i nemam problema.
Staro 26.01.2009., 21:12   #6
ECHO
Banned
Moj komp

Nisam uspjeo riješiti navedene problema ali ukoliko netko ima neki savjet uvjek je dobrodošao i ukoliko nerješim MBO ima još garanciju u Links pa neka oni probaju vidjeti o čemu se radi.
Jer sumnjam na MBO i nemam više ideje o čemu se radi.
Staro 27.01.2009., 12:36   #7
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
iscupaj maticnu iz kucista i spoji negdje gdje imas mjesta za jos barem napajanje. ostavi samo osnovno - maticnu, procesor, memoriju, napajanje. graficku jos nemoj spajati. provjeri na drugom kompu jel radi sistemski zvucnik, ako ga ploca nema na sebi, i upali komp sa obicnim serafcigerom (odvijacem), tako da na sekundu spojis pinove koji su inace za upaliti maticnu.

ako se nista ne dogada, a napajanje i procesor su 100% ispravni, maticna je otisla. ako se upali komp, trebao bi sistemac javiti da nema graficke, dalje je relativno jednostavno. upiknes graficku, spojis monitor, i vidis jel ima slike.

*svakako prvo probaj ovo, jer ako se ispostavi da nije problem u maticnoj 8da radi normalno), naplacuju sat ili dva rada u servisu*

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 27.01.2009., 15:10   #8
ECHO
Banned
Moj komp

Hvala na savjetu probat ču to sve što si naveo pa javim jesam li riješio problem ili ne.Vrijedi probati i ništa nekošta osim živčeka.
Staro 27.01.2009., 19:53   #9
ECHO
Banned
Moj komp

Riješio problem

Sve sam ponovo izvadio i posastavljo i sve radi bez problema te stvarno neznam gdje je bila greška-propust. Sve radi i upravo sam instalirao Winse na komp.Sve moguče sam isprespajao i proradilo.
Neznam u čemu je bio problem uglavnom sastavio i gle čuda radi.
Staro 27.01.2009., 23:27   #10
krimos
Premium
Moj komp

krimos's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
tipičan problem...hiljadu jedan put se dogodi
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja