|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
(riješeno) Računalo ne daje znakove života !
Molim pomoć ! Računalo je novo, bez operativnog sustava. Kod pokušaja startanja istog ne čuje se nikakav bip, klasičan kod podizanje sistema. Na kućištu se uredno upali onaj display sa temperaturom, brzinom fan-a, HDD-a ..., ali bipova, reakcije tipkovnice i podizanja sustava - nema ! Matična ploča - GIGABYTE GA-945GMC-S2L Kućište neko iz Autronica, ( nije moj komp pa neznam) Prema riječima kupca proc je dual core 2,2 Znam da je malo podataka, ali ima li tko kakvu ideju ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jul 2008
|
Mislim da je ploča u banani Zadnje izmijenjeno od: BeroVK. 09.01.2009. u 12:22. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Podizanja sustava ni ne može biti, kada OS nije instaliran. Da li si probao namjestiti u Biosu da boota sa cd-rooma, i instalirati Wine gore? Ako ne znaš kako, onda daj netkome tko zna, ili odnesi komp negdje u servis, da ti instaliraju OS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
jel komp ikada radio uopce? ako nije, moguce da treba fleshati bios jer mozda ploca ne podrzava (zasada) instalirani procesor. ili je riknula maticna, ili napajanje zeza, ili nije spojeno nesto kako treba (24pinski konektor mozda)? moze bit puno razloga nazalost......
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Komp je NOVI ! Nikada ništa nije instalirano na njemu. Ne podiže se uopće, znači ne mogu doći do BOIS-a da vidim postavke ili išta drugo. Na kućištu je naljepnica čijim skidanjem iste se gube jamstva tako da ne mogu otvoriti i vidjeti kako je ili dali je uopće spojeno sve kako treba. Instalirao sam hrpu OS-a i slagao stotine kompova, ali ovo mi je nešto čudno. Jedino što radi je taj vanjski display ! Dali je stvar za reklamaciju ili je neka caka u pitanju ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ili je jednostavno memorija neispravna (makar jedan od keksa), u tom slucaju kod inicijalizacije sustava sve stane prije nego se pojavi bilo kakva slika na ekranu. pa isprobaj. ali da, ako je kupljeno racunalo u kompletu negdje, nosite na servis i mir, nek se oni zezaju. ako je sklepano "u kucnoj radinosti", onda ce vam naplatit taj servis pa se isplati procackat malo prije.
![]() |
#8 |
Registered User
|
Mislim da ne gine posjet servisu ! Hvala na odgovorima . Ako skužim u čemu je stvar javit ću ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Eto, samo da javim ako se nekome desi ovakav slučaj. Računalo zamjenjeno novim. Najvjerovatniji problem u grafičkoj kartici ili procesoru. Pošto je i bilo novo vjerovatno greška pri sastavljanju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|