|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Dva routera u mreži a ne vole se
Ok, ja stvarno nesto nemrem skuziti. Dakle...imam router na 192.168.1.254 - na njemu je spojen ADSL i on vrti DHCP. Konekcija je stalno on sto znaci da je router u route modu on je spojen na switch. Iz switcha jedan port ide u desktop komp a drugi u WLAN router Zyxel 600HW - T3 E sad...kako natjerati zyxela da koristi tu konekciju? Čini se jednostavno, ali nije bas tako....any help... http://www.zyxel.co.uk/web/product_f...No=PDCA2006066 ovo je manual od toga: http://dl01.zyxel.com/DownloadLibary...660HW-T1_1.pdf Dakle...u zyxelu nigdje nema opcija da mu stavim gateway ovaj drugi amisov router |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako nemožeš skužiti, ima da skužiš ![]() Spomenuti uređaj je SOHO ADSL Gateway i njegova pamet je prilagođena toj funkciji. To znači da uređaj automatski i sa std. postavkama prema vani izlazi preko adsl modema i njegove konekcije. Da bi ovo zaobišao napravi slijedeće: - wan - odaberi manual connect kako uređaj ne starta konekciju koja i nije u funkciji. Hm, sad gledam u manual i vidim da nema manual connect kao drugi uređaji, pa obriši user / pass za adsl konekciju - wan - wan backup - postavi: Check WAN IP Adress1=195.29.149.196 Fail Tolerance=0 Trafic Redirect=Active (kvačica) Metric=1 Backup Gateway=192.168.1.254 (IP adresa routera preko kojeg želiš ići van) Obavezno Applay + Reboot - lan - isključi DHCP Server, njegov posao će odrađivat glavni router - lan - unesi Primary i Secondary DNS Servere 195.29.150.3 i 195.29.149.196 - ako bude potrebno isključi integrirani firewall Ako ti predloženo ne uspije alternativa ti je korištenje SMT - a (konfiguriranje kroz Telnet slično cmd - u). Tu imaš sve žive opcije (i one koje nemaš kroz web konfig), a osim gore opisane backup opcije možeš definirat i Static Route. Dl. puni i pravi manual (cca 18.5 Mb pdf) u kojem je sve do u detalje opisano. Static Route radi slićnu stvar a to je da definirani segment mreže (može se konfigurirat kako za jedan komp tako za sve u nekom segmentu) routa tj. prosljeđuje na neki Gateway ili server. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
OK probati cu - mora da radi ili cemo da ga bijemo ![]() Koji ip da dam Zyxelu buduci da on kao ruter ne moze dobiti adresu od thomposnovog dhcp-a Da li ostavim ga kao dhcp relay buduci da ce sluziti i za wlan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
IP Zyxelu možeš ostavit postojeći (192.168.1.1), bitno da znaš koji je, ne dobiva ga nego se postavlja. Da, uključi dhcp relay. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Kao sto sam i msilio nece biit tako jednostavno... Dakle namjestio sam WAN kako si mi rekao... Wan backup isto tako LAN isto tako sa time da kda stavis DHCP relay onda ne upisujes rucno DNSove i mislim da bi sve radilo, ali ne radi i jedna stvar mi je vrlo vrlo cudna. Lampica od porta di mi je ruter ustekan na switch stalno blinka. Nije kao da ima activity nego jednostavno blinka. Znam da nije blinkala kada sam na amisovom ruteru iskljucio dhcp, ali onda nije nista radilo... ideje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Jesi dl full manual? Pročitaj objašnjenja uz vezane parametre. Poanta je da uređaj skuži "nefunkcioniranje" wan konekcije i promet preusmjeri na wan backup. Probaj mjenjat one brojeve, nisam nikad to namještao pa nisam siguro kako treba postavit. Vidi alternativu (Static Route) al nezaboravi prije vratit ovo šta si mjenjao za wan backup. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
spoji se routerom na Zyxel-ov lan port i iskljuci dhcp na Zyxe-lu te stavi staticnu adresu ili ga pusti da je dobije sa tog prvog routera.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|