|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Asusici crkla baterija? Ili možda nešto drugo
Ploča je Asus P4C800-E Deluxe iz siga. U zadnjih par dana paljenja počele su se događati stvari koje ja povezujem s baterijom BIOSa : grafička je javila da nije prikopčano napajanje (otvaranjem kučišta i vađenjem priključka i ponovnim prikapčanjem- riješeno) onda je drugi put kod buta javio da BIOS ne prepoznaje konfiguraciju kad je trebalo prepoznati SATA kontroler i diskove na njemu (prvi put samim ulaskom u BIOS i izlaskom bez ikakvog mijenjanja prividno riješeno jer je but uspio ali su se "smrzavali" windowsi pa sam morao restartati i opet je javio istu grešku. Ponovo sam ušao u BIOS i ovaj put snimio promjene (kojih nije bilo) prilikom izlaska i sve sad radi bez problema.) Sad više i ne gasim komp jer ko zna kaj bi opet se desilo. Moja pretpostavka je da je baterija na izdisaju pa stvara problem jer sad sve radi bez problema več 4ti dan bez gašenja. Moje pitanje je zapravo dali svaka baterija odgovara svakoj ploči (imam neku bateriju skinutu s neispravne ploče) i ako ne gdje nabaviti takav tip baterije (urar ili )? Svaka pomoč dobrodošla jer se još nisam sreo s takvim problemom. ![]()
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da, sve baterije su iste. Radi se o tipu CR2032 koju možeš kupiti kod bilo kojeg urara.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|