|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
ostecen PCB
neznam di bi stavio ovu temu pa ju vi premjestite ako treba, na jednom starom kompu na staroj maticnoj primjetio sam da su 2 bakrena voda na pcbu prekinuta pa sad me zanima dal to ima kakve veze jer znam inace iz prakse da ako se jedan spoj prekine da ne radi onda sklop, ali ovdje maticna radi super bez greske pa mi nije to bas jasno kako, ili se meni mozda cini da je prekinut vod, neznam, |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
možda ploča koristi te vodove za nešto sasvim deseto što ti nisi, niti ćeš ikada koristiti te ti se čini da skroz funkcionalna. ovo je nagađanje pa čekam pravi odgovor... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ili je oštećena samo izolacija, a vod kao vod je u redu...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
moj slucaj iz sada vec davne '05-te. http://img501.imageshack.us/img501/6905/hpim10457jd.jpg Ploca je radila jos tjedan dana sa vjerovatno prekinutim kojim vodicem do cipseta. ![]() dok radi ne brini se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
hmm ovdje na slici samo si preso preko vodova nisi ih prekinuo, ustvari kaj ja pricam ipak treba jaca sila da bi se vod potrgao il nes tak |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Nisu prekinuti vodovi, samo su, eto, malo zgrebani... ![]() Usput, MBO ima više slojeva vodova, tako da ti treba više sile da ih sve fino probiješ! ![]() Bilo je i MBO koje su imale RUPU od odvijača... Srećom, na mjestima gdje nije bilo slojnih vodova, pa je problem riješen sa "seljo tejpom" i malo tekućeg srebra. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Avocado
|
Citiraj:
Dakle ogrebao ti povrsinski ili dubinski, rezultat moze biti isti: krepana maticna ploca.
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ma iovak je to na starom kompu al ipak zivciraju em takve stvari jer kad sam takav da sve mora bit super (samo sam takav kad je komp u pitanju ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
Imam jos uvijek jednu staru tako pokrpanu abiticu, kt133 ploca. Dobivena uz kupljenu na ovom forumu. Radi i dan danas. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |