|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Problem sa termalnim senzorom
Ajmo mafijo pomozite meni sretnom pederu kojeg ste preklinjali na nagradnoj igri ![]() O cemu je rijec,naime komp od starog se prije par dana poceo blesirati,blesirati u smislu da se gasi nakon nekih 15-ak minuta igranja.Posumnjao sam u temperature,te sam uvidio da je CPU radio na velikih 80-ak stupnjeva.Ok rastavio ga danas,stavio pastu nanovo (tanko ko flispapir) namontirao gore,i opet ista stvar.Ali sam skuzio jednu foru,naime mislim da nije problem do temperature,vec do termalnog senzora na cpu.Fora je da everest recimo ocitava temperaturu u jednom trenutku 100stupnjeva,u drugom je nekih 50-60.Sam hladnjak je mlak na dodir,te nebi rekao da ima vise od 50C.Zanima me kako rijesiti taj problem,gdje se opce taj senzor nalazi,dali mogu ga zamjeniti,ili se negdje moze iskljuciti da ne gasi komp radi temperature,bios sam naime cijeli pregledao i nisam stvarno nista nasao.Vjerujem da senzor ocitava totalno krive podatke pa gasi komp (ako je to moguce,vjerujem da je) Konfiguracija je sljedeca Asus M2N Sli Athlon 64x2 4000+ brisbane sa box coolerom club3d x1950gt 1giga kingmaxa 668 napajanje čiftek 450w Komp se bas gasi,ne resetira se. Otvoren sam za sve opcije,unaprijed hvala ![]()
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
senzor u procesoru nemozes zamijenit kad si skinuo cooler dole sa procesora dal je pasta bila razmazana po cijelom cooleru ili ne? tamo gdje citas temperature u biosu bi trebalo imat i za ugasit cpu kad dodje do odredjene temperature |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
evo max me uputio na neke stvari,probat cu jos rukom drzat kuler i onda naglo ugasit komp i probat proc direktno s prstom.ako je vruc onda me hladnjak jebe,ako je mlak,onda je senzor taj krepo valjda i moram kupovat novi proc?
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Bio bi to prvi brisbane koji pokazuje temperature vece od pravih, svi obicno pokazuju ispod sobne. Mislim da ce prije biti da njega jebe senzor od maticne pogotovo sto vecina ploca samo taj i gleda kada je u pitanju shutdown temperatra. Ako je toliko u banani da gasi dok je sve potpuno ispravno to je posve dobar razlog za reklamaciju ako ploca jos ima garanciju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|