|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
(riješeno) MACHINE_CHECK_EXCEPTION BSOD kod podizanja Windowsa XP
Bok, dakle, u zadnje vrijeme mi se Windowsi ne zele pokrenut uopce. Dodju do pred podizanje i onda se zresetiraju i ispočetka... Nekad se javi BSOD MACHINE_CHECK_EXCEPTION, slika u prilogu. Konfa Gigabyte K8NS ploča AMD Sempron 64 2800+ 2x1GB Kingmax RAM 250GB HDD Leadtek A6600 graficka Sad se vrti mem test pa cemo vidit jel do nje... imate li vi kakvu ideju? http://img03.picoodle.com/img/img03/...am_e53f69b.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
Provjeri memoriju Kingmax nisu nesto pouzdane,pokusaj izvaditi jedan pa drugi keks i vidi,jesi li mozda radio update na grafulji prie nego sto ti se to pocelo desavati?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
Ma brze ti je samo izvaditi keks i pokusat dizat sustav ali mozes i mem test ostaviti preko noci ali mem test nije bas 100% pouzdan po mom iskustvu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
jel to nekakav laptop ili šta?? ako imaš ikakvih nvidia drivera reinstaliraj ih. malo proguglaj, imaš raznih objašnjenja na netu, u sigu ti je core2duo, a ja koliko kužim to je nešto povezano sa pentium procesorima. http://www.tomshardware.co.uk/forum/...heck_exception http://en.wikipedia.org/wiki/Machine_Check_Exception http://support.microsoft.com/?kbid=329284&sd=RMVP |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Nije laptop nego desktop. nVidijina grafička je, tj. Leadtek A6600... Nije Intel nego AMD ![]() Napisao sam konfu, ova u sigu je moj osobni laptop, taj radi OK hehe ![]() Budem probao opcije s nvidia...dakle reinstall, uninstall i instalacija nove verzije |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
Tjah, malo me pegla vrućica pa ne čitam dobro, ja odmah zaškicao na sig ![]() A gle, na svu sreću nisam imao problema sa bsod-ovima, ali sudeći po tim linkovima što sam ti poslao, može biti. Ploča je nforce3 ili 4 chipset zar ne?? Dakle, sve drivere od chipseta pobrisati i prilikom instalacije, neznam dali imaš raid i te fore, ali ja to na tvom mjestu nebih instalirao ako ne moram. Znači deinstal drivera i samo pukni osnovno što moraš, drivere za chipset i to je to. Ako neće ući na normalni način zbog bsod-a,pokušaj u safe modu pa onda malo pročačkaj po driverima, ako i to ne upali, imam ja macolu od 5kg doma pa ti ju posudim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ma evo , sranje se sad dize sa svim kombinacijama memorije, moram vidit sutra oce li radit ili ne... nForce 3 je, win xp sp3, to je falilo A sta je najveci problem, ne smijem maknut nvidia drivere od LAN jer nesto ne valja s tom onboard mreznom pa se PC samo resetira kad se instaliraju driveri...kao sada kad se ne pokrece ![]() (da, probao sam ujutro kad se nije pokrenut i disablat tu mrežnu u BIOS-u i opet se nije pokretao) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Gotovo je sigurno do ploče, tj. integrirane mrežne... kad sam disablao mrežnu u biosu onda se windows dizao puno brže (inače stoji minutu na welcome ekranu), al sam išo stavit drugu mrežnu i sad uopce nemam sliku na monitoru... sranje totalno. Reseritao sam CMOS šarafcigerom ali ne pomaže, upalim ga, sce se zavrti ali monitor trepće i dalje, a di da sad nabavim s754 plocu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
Hm, sačekaj do večeras, imam ja doma neku ploču, samo nisam siguran jel radi, budem probao pa ako šljaka, dođi do čingača, plati pivu i tvoja je ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Start > Run > cmd > ipconfig /all > ENTER
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Znam, znam, ali i ostala računala dobivaju sa DHCP-a pa ne stoje tamo "satima" nego samo prodju... to i je problem ![]() @DIABLO, vidit cu danas jel ozivio, probat dobit sliku samo s grafickom i nicim vise, pa vidjet.... uh |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nema veze, neke imaju tu bolest, neke ne...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Hvala svima na pomoći. Matična ploča je mrtva 100%. Rješenje je kupovina nove MBO, CPU, RAM, HDD i GPU.... šteta šta se sad to dogodilo, ali prije ili kasnije bi se desilo... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|