|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
HITNO, RDC/Shareing, NE radi, WinXP
Instalirao sam novo racunalo kao i milijun drugih prije.. quad core, 4GB ram, win xp pro sp3, 32bit, office 2007, bla bla.. Pristupam mu preko LAN-a s bilo kojeg racunala i nece se spojiti niti RDC niti Windows shareing. Dok s tog racunala na neko drugo (windows shareing ili RDC ili bilo kaj) - radi no start > run > \\ip... , nece mstsc ip , nece odmah pukne bez neke greske.. prije autorizacije i bilo cega.. nema nikakav firewall.., (windows firewall je ugasen) jedan admin user s passwordom drugi korisnik s passwordom probao sam pogasit privremeno sve servise koje mislim da netrebaju, ali i dalje nista.. upalio sam telnet servis na tom racunalu i s drugih racunala se mogu spojiti i telnet radi... hmm!?!?? treba mi i RDC i windows shareing.. HELP - HITNO
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Za RDC: Na klijentskom kompjuteru: 1. Start->Control Panel->Administrative Tools 2. u Administrative Tools odes pod Computer Management 3. Pod Computer Management odes Local Users and Groups->Users 4. Desni klik na korisnika preko kojeg ces se logirati i odaberi Properties 5. U Member of tabu klikni na Add... 6. U veliku kucicu upisi Remote Desktop Users, zatim klikni OK i zatvori Computer Managements 7. Otvori Control Panel->System->Remote i stavi kvacicu na Allow users to connect remotely... Prilikom spajanja putem remota na klijentsk kompjuter samo upises username i password accounta kojeg si dodao u Remote Desktop Users. A vezano za shareove, kada zelis pristupiti kompjuteru na mrezi potrebno se prvo autorizirati na kompjuter kojem zelis pristupiti aka. Network Places i dvoklik na kompjuter na koji se spajas. Iskot ce prozorcic za autorizaciju u kojem afkors upises username i password npr. administratorkog accounta. Nakon toga ces moc pristupit shareovima na nacin na koji si opisao ("start > run > \\ip... , "). Ovo se moze automatizirati (proguglaj "net use" i automatic authentication). Ako zelis pristupaati shareovima bez potrebe za autorizacijom (win98 style) treba napraviti slijedece: 1. Na klijentskom kompjuteru Start->Run upisi gpedit.msc i stisni enter (ili klikni na ok) 2. U Group Policies Editoru odi na Computer Configuration->Windows Settings->Security Settings->Local Policies->User Rights 3. Obrisi Guest iz Deny access to this computer from the network 4. Pod Security Options promijeni Accounts: Guest account status u Enabled Alternativno (ali ovo nisam siguran) ne bi te trebao traziti nikakav login kod pristupa shareovima ako je sve shareas koristeci Simple File Sharing u windowsima Zadnje izmijenjeno od: Nammoth. 10.11.2008. u 16:03. Razlog: mali dodatak vezano za sharing |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
hehe, hvala na trudu, al znam to... Naravno da je upaljen RDC... takodjer admin useri koji imaju password po defaultu imaju taj pristup... no kazem, meni se ne spoji, tako da ni ne dodjem do login prozora... sto se tice shareinga.., ma odmah mi izbaci da racunalo nije pronadjeno, kao da sam upisao bezveze neki IP.., a da izleti login prozor i to, dalje znam.. imam osjecaj kao da nesto ubija odredjene portove..., al nemam nikakav firewal.. kasnije sam probao sam promjenit port od RDC-a, no isto se nece spojit... netstat -a .. vidim da je 3389 normalno u LISTENING mode-u.. stvarno neznam sta bi bilo..a milijon kompova sam instalirao i sve, prvi put ovo vidim.. a vidim da mi nitko bas nezna rec gdje je problem.. hmm...
![]() |
#4 |
Premium
|
E sad ide par glupih pitanja i prijedloga - da li mozes pingati normalno ostale kompove u mrezi? Isto tako (iako si u lokalnoj mrezi pa je ovo malo vjerovatno), da li si forwardao adekvatne portove na routeru? http://support.microsoft.com/kb/298804 ![]() U slucaju da ni ovo ne pomogne probaj zamjeniti mrezne kartice na kompu / instalirati druge (najnovije?) drivere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
maticna je nova, dvije onboard gigabitne kartice.. zadnji driveri.... router nije u prici vec govorim o LAN-u s X racunala.. na svih X racunala radi SVE normalno.. takio da ovaj link nis ne znaci :P , al thnx ping i telnet na to racunalo rade..
![]() |
#6 |
Premium
|
Jedino sta mi jos pada na pamet ako si za instalaciju koristio nekakav custom (nLitean npr.) winxp cd; mozda nisu instalirani svi potrebni servisi/mrezni protokoli. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|