Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.10.2008., 15:24   #1
Kizo
Premium
Moj komp

Kizo's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Duhovi u Kasdi

Imam jedan dosta iritantan problem koji me muči već negdje mjesec dana. Radi se o tome da router neki put jednostavno poludi. Dogodilo mi se je i par puta dok sam igrao CoD2. Imam cijelo vrijeme normalan ping 40-50 i onda mi bez razloga skoči na 999 i sve počne užasno lagat. Odem surfat i treba mu pola minute da izbaci stranice sa traženim pojmom u googlu. O otvaranju same stranice bolje da ne pričam.

Dakle ima sve simpome kao da nešto skida full brzinom:
-ogromni lag/ping u igrama
-užasno sporo otvaranje stranica
-u task manageru vidim da je local area connection na 1% što nije nikad nego jedino kad nešto skidam max. brzinom (cirka mi je 210 kB/s)

-evo i primjera gdje sam upalio ruter samo da nešto provjerim na netu prije nego što prođem do frenda, međutim zaboravio sam ga ugasiti, tek sam ga ugasio kad sam stigao doma. Uspio je skinut 80MB, a trebao sam ga samo na par mina

međutim:
-doista se ništa ne skida, sve pozatvarano, niti mi je uključen windows automatic updates ili od noda32, xfire ili sličnih
- ACT ledica na kasdi uopće ne blinka (tu i tamo onako na sekundu). Da se nešto skida onda bi onako brzo blinkala (oni koji imaju ovaj ruter znaju o čemu pričam). LAN ledica blinka stalno frekvencijom negdje jednom u sekundi, što mi se opet ne podudara jer kad je sve normalno i kad ništa ne skidam obje ledice stoje.

Problem uspijem riješiti sa off/on router i/ili restart kompa, što mi nekom logikom daje do znanja da možda i nije problem u samom ruteru čim upali i samo resetiranje kompa. Ovaj problem i nebi bio tako velik da imam flat, ali pošto imam onaj 10GB (starci neće dati još 40kn za flat ) bezveze mi nabija promet. Imam u prošlom mjesecu brdo primjera kad znam da nisam ništa skidao niti išao na youtube, a svejedno taj dan je prometa preko 300MB.

Kasdu sam flashao onim firmwareom šta otključava dodatna 2 lan porta i stavlja je u router mode (adsl biblija ), no nebi rekao da je u tome problem jer tako radi normalno (koliko toliko) više od pola godine. Net djelim sa sestrom, no ovo se javlja totalno random, bez obzira tko je spojen, ja (uglavnom ) ili oboje, bez obzira što radio na kompu. Neki put zna 3-4 dana biti ok, a s druge strane zna se zblesirati i 2 puta na dan. Nisam ni primjetio pravilnost sa obzirom koliko je dugo ruter uključen.

IP postavke su:
IP address: 192.168.1.2 (sestrin komp .3)
Subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.1.1
Preferred DNS server: 192.168.1.1
Alternate DNS server: prazno
Probao sam i sa automatic postavkama no nista. Skinuo sam sa Abitovih stranica najnovije drivere za lan (marvell miniport driver), samo dva dana normalno radilo.

Ispričavam se na podužem postu, no molio bih vas za pomoč da otklonim ovaj dosta iritantni problem.
Kizo je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2008., 15:54   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Promjeni:
Preferred DNS server: 192.168.1.1
Alternate DNS server: prazno
u:
Preferred DNS server: 195.29.150.3
Alternate DNS server: 195.29.149.196
Provjeri da slućajno nemaš kakvog nametnika,
posudi od frenda normalan router na par dana i vidi kako se veza onda ponaša.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.10.2008., 16:12   #3
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Imam u prošlom mjesecu brdo primjera kad znam da nisam ništa skidao niti išao na youtube, a svejedno taj dan je prometa preko 300MB.
Ali
Citiraj:
Net djelim sa sestrom
?
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 04.10.2008., 16:43   #4
Kizo
Premium
Moj komp

Kizo's Avatar

thx Nikky probat cu ovo sa postavkama. Nametnika nemam, temeljito sam skenirao diskove sa antivirusom.

@thopok: ma nije sestra jer je ona rijetko na netu, a i kad je onda je na msnu, dakle nista posebno.
Staro 04.10.2008., 17:20   #5
thopok
Guest

Nešto očito koristi tih 1%. Nekim od firewalla bi se vidjelo točno što koristi.
Staro 15.10.2008., 18:39   #6
Kizo
Premium
Moj komp

Kizo's Avatar

Evo do danas je radilo dobro, mislio sam da su one postavke riješile problem, no danas se opet počeo blesirati.
Dakle molio bih vas ako mi možete preporučiti neki dobar program da se može u njemu vidjeti mrežni promet. Kako Thopok kaže, kad bi vidio što mi koristi tih 1% možda bi se dalo nešto napraviti.
Staro 16.10.2008., 14:18   #7
Roje
Premium
Moj komp

Roje's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Kizo Pregled postova
Evo do danas je radilo dobro, mislio sam da su one postavke riješile problem, no danas se opet počeo blesirati.
Dakle molio bih vas ako mi možete preporučiti neki dobar program da se može u njemu vidjeti mrežni promet. Kako Thopok kaže, kad bi vidio što mi koristi tih 1% možda bi se dalo nešto napraviti.
Kasda kao ruter je smeće. Ali tvoje problem je promet koji očito ide bez tvog znanja. Može biti i neki normalni program koji nije spyware/virus. Učini ovako: u run upiši msconfig i tamo pobij sve što se starta sa win (tab startup). Po imenima programa možeš zaključiti dio programa koji se vrti u pozadini. U tabu services vidiš i servise koji se startavaju samo baci pogled ima li kakav čudan. Nemoj ništa gasiti.
Program - u win imaš netstat (u run upiši netstat). On ti pokazuje koja aplikacija radi nešto prema netu.
Roje je offline   Reply With Quote
Staro 16.10.2008., 19:01   #8
Kizo
Premium
Moj komp

Kizo's Avatar

Thx na pomoći. Za msconfig znam i to sam pregledao već nekoliko puta. I meni je palo na pamet gašenje svih startup programa i non-microsoft servisa, no to mi i nije neko rješenje jer ne volim raditi na tako okljaštrenom kompu i sve to tak skupa testirati 10-tak dana. Ono što u ovom trenutku vidim kao rješenje je u nekom programu za nadgledanje prometa tako da kad primjetim da curi promet jednostavno pročitam gdje curi i začepim rupu. Zato bi molio za preporuku dotičnog.
Probao sam ukucat netstat, doduše dok je sve normalno radilo, no nisam baš siguran kako mi to može pomoći jer i neznam pročitati što mi govori.

EDIT:evo baš me diskonektalo nakon pol sata igranja GRIDa online, pogledam task manager, opet famoznih 1%. Evo sto kaze netstat

Ova zadnja stavka mi izgleda sumnjivo. Dali netko zna što bi to moglo biti?

Zadnje izmijenjeno od: Kizo. 16.10.2008. u 20:33.
Staro 16.10.2008., 20:35   #9
Roje
Premium
Moj komp

Roje's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Thx na pomoći. Za msconfig znam i to sam pregledao već nekoliko puta. I meni je palo na pamet gašenje svih startup programa i non-microsoft servisa, no to mi i nije neko rješenje jer ne volim raditi na tako okljaštrenom kompu i sve to tak skupa testirati 10-tak dana. Ono što u ovom trenutku vidim kao rješenje je u nekom programu za nadgledanje prometa tako da kad primjetim da curi promet jednostavno pročitam gdje curi i začepim rupu. Zato bi molio za preporuku dotičnog.
Probao sam ukucat netstat, doduše dok je sve normalno radilo, no nisam baš siguran kako mi to može pomoći jer i neznam pročitati što mi govori.

Prva kolona ti govori koji je protokol, druga tvoja mašinaort, treča prema netuort i da li je veza aktivna
ova zadnja, je neki web server u Mađarskoj (da li si imao kakav browser otvoren). Jedino mi je to sumljivo
Provjeri DNS postavke. T com je 195.29.149.196 i 195.29.149.197

Probaj netstat -a pa printscr
Roje je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2008., 19:16   #10
Kizo
Premium
Moj komp

Kizo's Avatar

Niš, past će reinstall windowsa, ako opet bude zezalo leti kasda u smeće i bok.
Hvala dečki na pomoći.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.10.2008., 22:28   #11
sipe
Premium
Moj komp

sipe's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Niš, past će reinstall windowsa, ako opet bude zezalo leti kasda u smeće i bok.
Hvala dečki na pomoći.
Nema veze s kasdom, jer ak sad uzmeš drugi router 99% da će ti opet isto biti. Instaliraj net limiter to će ti pokazati koji ti proces troši promet
sipe je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2008., 14:36   #12
Kizo
Premium
Moj komp

Kizo's Avatar

Citiraj:
Autor sipe Pregled postova
Nema veze s kasdom, jer ak sad uzmeš drugi router 99% da će ti opet isto biti. Instaliraj net limiter to će ti pokazati koji ti proces troši promet
ma to majstore upravo mi tako nešto treba. Sljedeći put kad zašteka imam s čime uloviti krivca.
Staro 20.10.2008., 13:08   #13
Kizo
Premium
Moj komp

Kizo's Avatar

Riješeno!

Ustvari sa netlimiterom je bilo vrlo jednostavno. Kad mi je u cod-u počelo lagat, zagasio cod, otvorio netlimiter, vidio šta vuče promet sa neta, zagasio ga u procesima, ručno zbrisao i sad sve radi savršeno.

Evo krivca:

jedino mi nije nikako jasan ovaj upload speed, u normalnim uvjetima nema šanse da je tako visoko, al to je manje bitno sad, glavno da radi.
Staro 20.10.2008., 14:32   #14
thopok
Guest

Duhovi u "Kanti"

Citiraj:
Nametnika nemam, temeljito sam skenirao diskove sa antivirusom.
Citiraj:
Description of SVUHOST.EXE
Trojan.Downloader-SVUHost.Process
Očito i nije bilo tako temeljito.
Staro 20.10.2008., 15:26   #15
Kizo
Premium
Moj komp

Kizo's Avatar

Skenirao sam s nodom, isao sam na deep analyse, nije ni meni jasno kako ga je preskocio, a redovito ga updejtam.
Staro 20.10.2008., 15:34   #16
thopok
Guest

Uklanjanje i zastita od spywarea
Očito nikad dovoljno…
Staro 20.10.2008., 15:47   #17
Kizo
Premium
Moj komp