|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2003
|
Brzina?
Pošto ja imam laptop koji u sebi već ima ugrađen adapter za w-lan te sam također kupio stick "D-link". Testirao sam ih svakoga pojedinačno. Obadva pokazuju istu kvalitetu signala ali mi je skidanje istoga sadržaja sa usb-om bilo 10 sekundi brže po minuti. Dali postoji nekakav razlog zbog toga. Također bi me zanimalo ako netko zna dali je u redu jer mi pokazuje da je veza konektirana i da je brzina 54,00 Mbps. Ja sam samo instaliro sve po uputama pa me zanima dali je ona brzina ok jer od nekih poznanika sam čuo da namjerno naprave takve postavke da ne možeš koristiti maximum brzinu sve dok sam to manualno ne prepraviš. Ako netko zna da treba nešto podesiti bilo bi mi drago da to posta u ovoj temi. Unaprijed zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
1. Što će ti taj D-link kada imaš integrirano? Iskoristi to na desktop pc-u. 2. Što si skidao? Nešto s neta ili neki fajl preko rutera sa nekog pc-a? 3. 54 Mbps je u 80% slučajeva i to je 5 megabajta kada šeraš fajlove bežično s drugog pc-a, ostalih 20% su na 108 Mbps. 4. Ajde sad vidi jesi li pomješao kruške i jabuke...pričaš li o internetu ili šeranju? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2003
|
Kao što sam napisao sa usb-om "D-Link" skidanje sadržaja sa neta je brže za 10 sekundi u minuti od skidanja uz pomoć integriranog adaptera"Realtek". Nije mi bilo jasno zašto je tako kad na oba uređaja pokazuje puni signal. Što se tiče brzine ja sam samo napisao što piše u svojstvima kada otvorim konekciju Status: Conected Network: ******* Duration: 01:05:50 Speed: 54,0Mbps Signal Strenght: IIIII Pošto se ne razumijem toliko u svojstva ovakog načina pristupa internetu zato sam postavio pitanje da vidim dali treba što izmjeniti ili je sve ok. Unaprijed zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Ako je recimo AP isto DLink, nije ništa čudno, svaki proizvođač dodatno optimizira uređaje, pogotovo u WiFi priči.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Mene zanima jedna stvar,dali je moguce iskoristiti brzinu od 154mbps ako imam spojena 2 kompa preko ruthera zicano i preko wirelesa??E da i jos me zanima zasto mi je bruna kad prenosim podatke s jednomg pc-a na drugi zicano brzina 3Mb/s?Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Znaci imam routher i 2 kompa i sad je ruter spojen na obadva kompa žičano i na jednom je onaj USB wireless.E sad me zanima dal se može iskoristiti i brzina wirelesa i preko kabla??Znači kabal 100mbps i wireles 54mbps |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Does youer dewg byte?
|
To ti je već odgovoreno jer je to tvoje prvo pitanje, i sa sukladnim brojem si dobio odgovor. Ona druga rečenica je bojim se pandorina kutija. Sve me strah saznati koja se misao krije iza tvoje zadnje rečenice ![]()
![]() |
#10 |
Premium
|
A dobro greska u pisanju,mislio sam na brzina. Zakaj je brzina 3mb/s a kartice su 100mbps,akj nebi trebala biti oko 12mb/s?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Does youer dewg byte?
|
Kolika je dužina kabla, jel kupljen ili si solo krimpao, možda prolazi pored energetskih uređaja,blablabla... Kabel nije samo kabel.
![]() |
#13 |
Premium
|
Dužina je 20m i ne prolazi pored niceg,samo kroz 2 zida. ![]() Ovako nakon dužeg isprobavajna brzina mi je kad kopiram filove sa svog kompa na drugi 3mn/s,a kad kopiram s drugog na svoj onda je full brzo oko 8.1mb/s.U cemu je kvaka? Zadnje izmijenjeno od: kiki456. 04.09.2008. u 15:00. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|