|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Palomino, Barton - Box ili ono rifuzo (tray ili kako vec)
Ok ne pratim toliko to sve i nakon toliko sranja oko tih gluposti (sad ce me neko nozem :-) ) daj neka mi netko brzinski objasni. Red je ovako to znam (bar ja mislim) Thoroughbred, Palomino, Barton. Izmedju Thr i Bar je glavna razlika 256K Cash -a, a izmedju ova druga dva (tri)??? I jos me nesto zanima Box dolazi s coolerom uz nesto visu cijenu i 3g jamstvo sta ne??? Sta se po vama vise isplati??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
palamino je šit..jako se grije i neda se clockat....mislim da više informacija netrebaš tbred (ajmo reći nasljednik palamina) je dobar pogotovo oni bolesni 1700+ ili 1800+ što ljudi voze na 2.2Ghz ili tak nekaj....evo sad će isus uletiti i reć koji su dobri stepingzi ![]() barton je barton ![]() box verziju se isplati uzeti sam radi garancije...cooler je smeće ...brzinski... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Re: Palomino, Barton - Box ili ono rifuzo (tray ili kako vec)
Citiraj:
Između throughbreda i bartona nema nikave razlike u arhitekturi samog procesora osim što barton ima 512kb drugostupanjske cache memorije što se vidi i po osjetno većoj duljini barton jezgre. Oba procesora su proizvedeni 0.13 mikronskom tehnologijom što znači da je najmanji element procesora gorespomenute veličine, što povlači i manju potrebu za količinom energije, a samim time smanjuje se i disipacija topline! Palomino vuče korjene još iz starog Tbirda (0.18 mikrona) koji je imao odlične performanse, al je bio doslovno oganj od procesora! E, a box verzija se kupuje radi naljepnice kojom ćeš kasnije istaknuti diku i ponos na kučištu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Evo, skini si ovu sliketinu o povijesti svih Intel i AMD procesora i isprintaj poster na A0 formatu ![]() "Must have" za svakog hardveraša! http://www.tomshardware.com/cpu/2004...caling-01.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja uvijek radije dam veće pare za retail.Sigurniji sma u putovanje i namjenu takve robe, a kod grafičkih je bilo svakakvih malverzacija sa clockom u Mhz itd.Ne zbog hladnjaka, već zbog garancije ti je bolje uzeti to, ako možeš.Ne znači to da je ne-retail cpu lošiji.Naravno, vidio sam prilika kad su pinovi bili oštećeni itd.
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Kupi boxani procesor, vrijedi tih 30-50C razlike, 3 God garancije i cooler (sasvim dobar za ne-ocane mašine) i naravno naljepnicu da se ponosni vlasnik isprsi ![]()
![]() |
#8 | |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
kod tbreda gledaj DLT3C ili u nekim slucajevima i DUT3C je dobar (primjerice moj). al s ovim prvim neces pogrijesit, 2.1 sa normalnim zracnim bi trebao ici
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|