|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Restartanje kompa
Znaći dešava mi se da mi se restarta komp i kad se restarta nema slike na monitoru.Nego ga moram ugasiti iz struje i onda ima. Ja bi rekao da je problem u napajanju, u grafi nije jer sam je neki dan mijenjao, a i prije mi se to dešavalo samo rijeđe.Konfiguracija mi je: celeron 2,66 ghz,2 GB RAM DDR, Western digital 80 gb, pioneer dvd-rw, X1650 pro agp i matična asus. A napajanje je MS INDUSTRIAL. I primijetio sam da na njemu nekad stane vent raditi i grije se puno gdje je napajanje.Temperature su mi: matična 55, procesor 54, matična neznam jer ne pokazuje senzor ništa, tj nema senzora valjda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
Napajanje je 100% i mom se frendu s ms-om gasil evo prodal mu mog fortrona i nema vise restarta,pikni najbolje fortrona 350w PNF |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
I još nešto sam probo napraviti. Znaći kad izvadim jednu ploćicu rama od 512 mb ddr onda radi komp, tj. ne restartuje se. Jeli onda do napajanja prroblem? Oće li sigurno 350 W Fortona biti dosta, jer ga sutra idem kupiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne, vjerojatno onda nije do napajanja, ali svakako kupi neko bolje kao što je taj Fortron. Isto tako vrati oba modula unutra, istestiraj programom memtest86+ i onda testiraj svaki posebno.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Kako nije do napajanja. Ram je u redu jer kad stavim 1,5 gb onda radi a kad je 2 gb onda se to dešava. Ja imam 4 ploče od 512 mb i svaka troši ja mislim 10 W.I onda napajanje nemože izdržat kad stavim 2 gb. Valjda je to. Jer itko zna nešto više.Molim vas pomažite, da ne bacam pare u more. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako imas ram razlicith brzina to ti je 100% uzrok tom restartanju...npr ddr1 ima vise brzina 266/333/400/433...i sad ak su ti razlicite plocice unutra to ti je to. Ja sam na sestrinom kompu imo slicnu situaciju...3 plocice razlicith brzina (tj. 2xddr333 i 1xddr400) su izazvale nekakvu nekompatibilnost i komp se restarto. Neke ploce bi presle preko toga, a neke ne pa eto....provjeri to. Ako su identicne, onda je napajanje problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Onda ok, a igraj se s memtestom...to ti je jos ostalo za isprobat. Iako, svjedno bi na tvom mjestu promijenio napajanje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|