|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2008
|
Problem s HDD-ovima
ovako imam veliki problem...imam stari komp na koji idu ATA diskovi...ja sam imao jedna svoj,a frendu je krepao komp pa sam htio ga priključiti na svoj da uzmem podatke s njega...spojio sam kabel od napajanja i jumper stavio na slave.alo imam i tri optička uređaja,pa nisam imao slobodni IDE priključak pa sam isklljučio onaj što ide u jedan optički i hard disk te se spaja na matičnu,i spojio ga na disk ovaj drugi...i upalio komp i pisalo mi je disk read error...i ja ugasim i probam opet,sad neće dalje od onoga kad ispisuje komponente,samo stoji na tome...šta da radim???Konfiguracija je:Intel Celeron 2.4 Ghz,512 mb RAM,MBO:Intel D865PERL,Seagate Baraccuda 40 GB,a ovaj drugi Seagate Baraccuda 60 GB. , |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
možeš li uć u bios?...potraži ručno u biosu diskove ako ne možeš uć, probaj clear cmos ili odspoji sve pa polako spajaj jedno po jedno sa ispravno podešenim jumperima |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
mogu ući u BIOS ali mi ne prepoznaje diskove...samo floppy drive.ujutro ću probati sve ponovno spojiti pa probati...e da clear CMOS se radi samo vađenjem baterije ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() |
#6 |
Registered User
|
ugasio sam komp naravno iskopčao sam kabel i isključio sklopku na napajanju prije toga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
nije sve je ok.spojio sam ih tako da sam uzeo kabel koji je spajao moj disk,jedan optički i matičnu...pa sad nemam DVD pržu nego samo CD...sve ok,hvala. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|