Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.07.2008., 03:08   #1
m311438
Registered User

Datum registracije: Jul 2008
8800GT i Vista64 - pad performansi - pomoc?

Ploca je GA-M56S-S3, grafa je 8800Gt, tj. GV-NX88T512HP, 2X1GbDDR2, CPU=AMD5200+.

Nakon ugradnje spomenutih komponenti stavio sam na komp Vistu 64 ultimate, i sve je radilo fantasticno do prije dva tjedna, kad sam ubacio i 500Gb Seagate SATA disk umjesto dosadasnjih 160Gb WD i 80Gb Maxtor, oba IDE. Nakon toga, S.T.A.L.K.E.R. sam morao smanjiti sa High na Medium da prihvatljivo radi na 1024x768x32, ostale su 3d aplikacije takodjer pocele raditi mnogostruko losije, a najvise me boli GTR2 koji se sa prijasnjih 120FPS na high detail srozao na 25FPS prosjecnih sa svim efektima iskljucenim, i u najnizoj rezi, a na mojem prijasnjem stroju (9800Pro, Amd3200+, 1GbDDR) dobivao sam cca. 70FPS.

Probao sam najnovije nForce VGA drivere, kako i verziju prije njih, i drivere koje sam dobio sa grafickom, i Omega drivere, rezultat je uvijek isti. Preostaje li mi nesto drugo osim povratka na XP?
m311438 je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2008., 08:23   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Fakat mi nije jasno kako ti promjena diska smanjuje FPS u igrama kad on uopće nebi trebao niti raditi dok igraš, ovako napravi prvo CCMOS i instaliraj neke provjerene drivere (npr v177.39 sa threada o physixu meni radi odlično) i onda vidi...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.07.2008., 08:24   #3
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Hm,nešto si vjerojatno s driverima ukenjao,ja bi rekao da ih nisi pravilnim redosljedom instaliravao.Nemože vista imat toliko brutalan udara na performanse,u najgorem slučaju 125fps bi bilo 110 recimo na visti.Probaj sve drivere počistit driver sweeperom,ili još najbolje friško opet instalirat vistu,i prvo drivere za matičnu i grafička tek na kraju.I onesposobi vistu da ti skida sama drivere jer onda ona napravi neki svoj ubij bože koktel od 5 verzija drivera i eto ti cirkusa.
Evo link,mislim da je ovo pravilan red kako instaliravat.
http://www.geocities.com/extremetech...riverorder.htm
žile je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2008., 08:36   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Što je najvažnije on je rekao da je prije imao Vistu pa je mjenjao hard i nakon toga mu je otišlo kvragu - opet na Visti, fakat čudno...

Inače neznam kaj bi rekao, ja sam malo igrao STALKER jer mi ne valja ali što se hardwarea tiče moja grafa ga vrti ko ništa i jednako mora i njegov primjerak...
Staro 25.07.2008., 09:18   #5
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Hm.. mozda glupo pitanje...ali koji PSU imas? Da ti slucajno grafa ne throttla jer joj PSU radi probleme s strujom... it's a long shot, ali...
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 29.07.2008., 20:57   #6
m311438
Registered User

Datum registracije: Jul 2008
Hvala na savjetima, sve je isprobano bez, uspjeha.

Sad sam natrag na XP-u i sve je OK.
m311438 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno