|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Problem s X1650 PRO AGP
Kada upalim računalo, normalno mi uđe u windowse i sve je u redu i onda mi se nakon jedne minute pojavi ekran s vodoravnim linijama.Onda ga moram restartati i poslje toga sve bude u redu.Ne znam u čemu je problem.Inače kad sam imao staru grafičku FX 5200 nisam imao nikakvih problema.Unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() Nakon restarta ti se ne pojavljuju vise te crtice? Ako je tako imamo isti problem (meni se to pocelo desavati u zadnja dva dana) samo sto ja imam 7900GS. I da, kod mene ne prodje minuta nego se tako neke nebuloze pojave i onda restart i radi kako treba. Meni se ne pojavljuje bas svaki put kada palim komp. Prvo bih posumnjao na memoriju, samo sto ovo kod mene nije ni nalik na ono kako izgleda slika kada je memorija s***ana. Kod tebe ne znam kako izgleda, najbolje bi bilo da slikas monitor kada se to desi i da uploadujes sliku da vidimo kako izgleda.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Adrenaline junkie
|
Citiraj:
I molim te slikaj monitor iduci put kada ti se to desi pa uploaduj sliku da vidimo kako izgleda. Nisam 100% siguran ali mislim da je memorija na grafickoj crkla kod tebe.
![]() |
![]() |
#9 |
Adrenaline junkie
|
Ajde pokusaj reinstalirati drivere za graficku. Skini sebi DriverCleaer pa sa njim to fino odradi. Mada sumnjam da će ovo riješiti problem, ali pokušaj.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
e da. aj probaj iscupat grafu i propirit malo slot |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
Power Collor x1650 pro 512MB
Sretna Nova svim članovima ! Imam grafičku x1650 pro , matična je Shuttle Av49vn via chipset, pentium 4 1,6, 2 hard diska,2 dvd rw,2x1 giga rama,mizičku, tv karticu, modem, i sve to spojeno na 400 W napajanje. Kad na sviježe windowse instaliram grafičku bez AGP drivera matićne. onda sve radi dobro samo ne mogu uključiti AGP što je i normalno međutim kad stavim AGP driver slike se zamrzne čim se upale windowsi. Nekako sam uspio, sa omega driverima nagurati na agp 4x ali čim stavim na 8x opet isti problemjednostavno nestane slike ili se zamrzne. E sad imam pitanje za vas. Sve drivere nove sam stavio, bios sam flashirao, i mislim da nije grafička u kvaru, jer koliko vidim svima na via chipsetu se to događa. Što mislite je postoji mogučnost da jr do napajanja? Ako se neko susreo s tim molim da mi pomogne u otklanjanju problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@nik Prije stavljanja agp drivera trebaš staviti MS .Net 2.0 jer to zahtijevaju sve novije ATI grafe. @stunk Trebalo bi ti pisati o kojem se monitoru radi. Vjerojatno nisi stavio drivere za monitor.
![]() |
#18 |
Registered User
|
Hmm drivere za monitor, to je stvar koju nikad nisam stavljao. Uostalom grafika mi prepozna monitor čim mi daje za max rezoluciju onu rezoluciju koju ima monitor, a i piše radeon on samsung. Međutim posumljao sam ja i u monitor i proba sam istu stvar na drugom, događa se isto. Riješio sam problem, mada neznam koliko je to neko riješenje, ali radi za sad... Jezgra corea te graf se jako grije, dok su memorije hladne. 1. prije svega probao sam sa ati tools napraviti downclock jezgre i over clock memorije i proradila je na 8x AGP, ali kako sam s time napravio nešto što i nije baš uobičajeno, 2. stavio sam zalmana da hladi jezgru i nabavio napajanje atx 450w i proradilo ko podmazano. E sad, dali je to što sam ohladio jezgru ili što sam stavio jače napajanje, neznam, ali pošto radi stabilno i nfs prostreet kojeg sam na sate vozio na max performanse, se nije rušio, mislim da je to to. Trenutno imam omega drivere koji ne traže net 2,0 Probajte nešto od toga i vi pa javite |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
probaj omega i stavi zamjenski za ccc 7,10. 3dmark2001 vrti onaj 06 je jednostavno gasi |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
evo ovako smartgart je problem sam za sebe uninstaliraj drivere i instaliraj ih iz device menagera tako da staviš samo drivere bez dodanih progrema. S programom everest ćeš znati dali ti je agp uključen ili nije, ali ako si stavio agp drivere za MB onda će it sve raditi kako treba. Smartgart testira AGP sistem i zna proizvoditi probleme. Može se i bez njega |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
evo ovako zamijenili su mi u vemilu grafičku i dali X1650 Pro od 512 MB.Međutim igrice rade jako loše.Ne pojavljuju mi se više one crte kad se pali komp.Igrice mi rade za oko10 fps bolje nego na staroj.Evo npr. hitman blood money radi jedva na 20 fps, znate kakvo je to štekanje i isto radi i na največe i na najmanje.Stvarno neznam do čega je sad to.Možda je do nečeg drugog dijela na komp.Frend mi ima sličan komp s istom grafom i radi mu skora duplo bolje.Je li iko zna do čega bi moglo biti.Unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#28 |
..::StunK::..
Datum registracije: Dec 2007
|
imam problem sa x1650 pro. kad upalim komp pojave mi se neke crtice i točkice, a kad se podigne system crtice su jos tu a i nakon 2-3 min. smrzne se slika ili slika samo nestane. sa starom ati 9200 se, sve radi normalno, problem je 99% u grafičkoj. neznam stvarno šta da radim. molim da mi pomognete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
|
@stunk ta grafa se grije ko blesava probaj je ohladiti sa nekim boljim hladnjakom i mijenjaj napajanje minimalno na 450w. Slika ti zatreperi i ugasi ti monitor, ili pak zamrzne komp?! U svakom slučaju problem je smartgart u ccc driverima. on testira fastwrite agp/pci read i write i agp brzinu x2,x4,x8. Probaj staviti samo drivere bez Cataylista tako da odeš u device menager i sa update driver samo povučeš drivere sa cd-a bez dodatnih programa. probaj pa javi ja sam problem sebi riješio. Ta kartica radi stabilno sa 8x agp jedino na GIGABYTE matičnim pločama, ako ti to ne riješi problem, morat ćeš nekako agp spustit na 4x ili preko biosa ili sa omega driverima PS. Molio bi te kad bi kao prvo probao ugasiti ati-jev program koji starta sa vindowsima, pošto ti se komp sada neće upaliti idi u safe mode i control panel- administrative tools - services i atijeve servise dva puta klik na njih i umjesto automatic staviti na disable restartaj komp pa vidi je došlo do kakve promjene. Zadnje izmijenjeno od: nik1976. 08.01.2008. u 10:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
|
@ivanb umjesto da samo pišeš po forumima, za promjenu probaj i pročitat moje prijašnje postove na istim |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|