|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Problem sa hardom
Pozdrav imam 2 hitachiova harda od po 160 giga. jučer navečer dok sam igral igrice jedan od hardova je počel puštati zvukove koda se cijelo vrijeme pali i gasi (onakav zvuk koji se čuje kad upalim komp)... onda mi je windows bacil dole u taskbaru onaj write error il tak neke. opet sam probal ujutro i sad se hard "upali" iz prve al se čuje nekakvo jako škljocanje unutra i nemogu se windowsi bootati... pomoć, jel se to da popraviti imam poprilično važne stvari na tom hardu ![]()
![]() |
#2 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
to 400W napajanje je bilo uz modecom kuciste ili ne? meni prvo pada na pamet: igra-povecana potrosnja-pad napona-pati hdd(uz ostale komponente). probaj iskopcati sve sto mozes pa onda probati bootati.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
hmm iskopčati sve... samo imam za iskopčati tv karticu i dvd pržu, bude to pomoglo?
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne možeš reći da tih 400W nije dovoljno za 2 harda i X1550. Ja sam na 400W Codegenu držao Optija 165, 3 harda, 2 prže i X1800XL sa Zalmanom. Moj bi savjet bio da skineš HD Tune i provjeriš stanje harda i napraviš backup svih podataka jer bi moglo biti da je na izdisaju.
![]() |
#5 |
Premium
|
sad sam ga opet probal prikopćati i komp mi je bil nevjerojatno spor, ali ja hard bil tu... skinul sam hd tune, probal s njim pogledati, ništa nije našel, al čim je hd tune bil gotov opet je počelo škljocanje... onda se je čulo koda sam odštekal usb, i onda opet uštekal i opet se je hard vratil, onda sam počel raditi backup i skopiralo je nekih 100mb i opet je počel s gašenjem i paljenjem ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Skini Hiren's Boot CD. Na njemu imaš program IBM/Hitachi Drive Fitness Test s kojim možeš utvrditi stanje tog diska. Program se pokreće sa tog cd-a i nije potrebna instalacija na hard.
![]() |
#7 |
Premium
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|