|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Problem s senzorom na cpu
Probao sam ocitati temp. od proca s nekoliko programa i u svakome mi pokazuje jednaku temperaturu tj nikad se ne mijenja bio proc idle ili pod opterecenjem. Dali je mozda senzor na procu neispravan ili moze biti i maticna ili je mozda do windowsa? Proc je q9450 a ploca dfi p35-t2rs. Taj proc bi trebao imati 4 senzora , svaki na jednoj jezgri. Svaka pomoc je dobrodosla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Proc ima 5 senzora, za svaku jezgru i junction, osim toga neke matične imaju CPU senzor u socketu i svoje uopbičajene senzore - i svaki od njih može biti neispravan ili krivo mapiran (pod drugim imenom) a sad da je baš sa svim progijima greška je sumnjivo ali to je dosta novi proc pa nije niti to nemoguće, u svakom slučaju pogledaj u BIOSu i po tome se ravnaj kod podešavanja onih shutdown vrijednosti i to je to, ako nemaš nekih smrzavanja i sl pusti to za sad i čekaj noviju verziju everesta i kompanije...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
|
Ako ti to predstavlja problem nosi iako sam jako skeptičan oko toga prolazi li to kao razlog za reklamaciju kod nas, osim ako Intel nije posebno izjavio da vraća defektne primjerke jer takve "gluposti" ne testiraju naši dućani, kod njih je CPU boota ili ne boota i to je to...
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nemoj se ni truditi - novoga nećeš dobiti. Nitko ti neće neispravan senzor uvažiti kao razlog za promjenu proca.
![]() |
#6 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Mali update. Senzori nisu neispravni nego su "zaglavljeni" tj nejdu nize od "zaglavljene" temperature. Morao sam ga dignuti preko 3.5 da bih presao preko 38C i senzor je odmah proradio. Cim padne temp. ispod 38 senzor se "zaglavi". Koliko sam citao velika vecina intelovih 45nm procesora imaju to gresku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Beskorisna bitanga...
|
Pa ako ti procesor pregori onda je nakon toga definitivno neispravan pa ćeš ga imati i opravdanje reklamirati... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|