Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.06.2008., 13:41   #1
Observer2
Registered User

Datum registracije: Jun 2008
logovi na gatewayu

E ovak ide priča...
Na jednom banana kompjuteru sam dignuo Clarkconnect i tako od njega napravio gateway i proxy server (inače toplo preporučam taj program jer je jaako jednostavan i koristan za malo veće mreže). Njemu sam dodjelio lokalnu IP adresu 141.141.141.001, a drugim kompjuterima u mreži sam dodjelio fiksnu IP u istom range-u 141.141.141.100;101;102 itd...
E sad, sve to divno i krasno radi, ali u zadnje vrijeme (prije toga nije bilo) sam u logovima počeo primjećivat da se pojavljuje IP Adresa 127.0.0.1 koja troši sve više bandwitha.
Znam da je ta IP adresa inače local host, ali nemoguće je da mi se ona javlja za gateway, a niti za ostala računala na mreži, jer svaki od njih ima uredno logove za dodjeljenu IP Adresu. Isto tako, na gatewayu su zabranjene sve IP adrese osim onih dodjeljenih na mreži tako da mi uopće nije jasno kako mi ta IP adresa pravi promet i otkud. Također svi logovi za tu IP adresu su mi označeni kao "loopback" koji koriste "squid service". E sad bio bi vrlo zahvalan ako bi mi netko barem djelomično objasnio o čemu se tu radi.

Svaki komentar je dobro došao...
Staro 13.06.2008., 18:52   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Po uvodnom textu odavde, vjerojatno se radi o cache - u u gateway / proxy serveru.
Druga moguća opcija, da slućajno neki user na mreži ne koristi kakav proxy by-pass site / software (kako bi došao do zabranjenih url / ip - ova)?
Ako sam fulao, sorry.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno