Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.06.2008., 12:46   #1
robi64
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
restartanje kompa hitno pomoć

prijatelj mi je donio komp koji mu se stalno resterta tj.stalno se otvara safe mod sam od sebe,kada stisnem safe mod komp se ponovno restarta i ponovno dodje do tog safe moda,znači neće otvoriti safe mod on doduše očita neke podatkemulti(0)disk(0) partition,a skroz dole dobijem poruku u stilu press esc STP system i kada to stisnem opet isto uvijek me vraća u safe mod kada JA hoću sam ući u safe mod(f8 tipkom)rezultat je isti uvijek ma što god da stisnem baca me u taj neki svoj safe mod,kada stisnem start with normal windouws počne mi kao da će otvoriti windowse xp pojave se one crtice ali se opet restarta i ponovno dodje u safe mod,dakle ima li kako da riješim taj problem bez da formatiram disk i ponovnog stavljanja windowsa jer prijatelj mi ima nešto važno na disku za djecu za školu ili ću baš morati sve srušiti tj.formartirati inače ovo pišem sa svog kompa btw.ovo mu se dogodilo u igrici ali do sada nikad nije imao nikakvih problema,a igrrao je i zahtijevnije igrice nego što je ova da mu možda klinci nisu neš napravili na kompu da nije neki virus ili da nije grafa ali onda ne bi imao sliku ma što ja znam dakle može pomoć, čekam
robi64 je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2008., 12:53   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Dobro bi nam došli podaci o komponentama tj. o kojima se radi.
Oglas

Oglas
Staro 02.06.2008., 12:54   #3
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Napraviti Clear CMOS, onda podesit ponovo postavke u BIOSu i obavezno probaj prvo sa IDE modom za SATA diskove bootati, i to i u obični i u safe mod a možeš probati i last known goodd configuration, možda upali, ali nakon CCMOSa i štelanja svega...
Staro 02.06.2008., 12:59   #4
robi64
Banned
Moj komp

e jesam i sa tim last known goodd configuration ali kažem uvijek isto a konfiguraciju kompa ne znam znam da je ploča sa amd procesorom sempron a grafa x1300xt i da ima 1gb rama na 533 mhz i ima ide hdd, sata niti nema spojen i daj mi reci taj CMOS kak da ga nadjem i što sam ga trebam premjestiti pa ponovno vratiti gdje je bio jer tako
Staro 02.06.2008., 14:13   #5
Foxman
localhost
Moj komp

Foxman's Avatar

Datum registracije: May 2006
Evo dobrog gradiva: http://www.dewassoc.com/support/bios/bios_password.htm

ali prvo probaj da prilikom bootanja pritisneš nekoliko puta tipku "INSERT" ukoliko ne pomogne onda slijedi upute gore....
Foxman je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2008., 14:20   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Citiraj:
Autor robi64 Pregled postova
daj mi reci taj CMOS kak da ga nadjem i što sam ga trebam premjestiti pa ponovno vratiti gdje je bio jer tako
Nađi na ploči okruglu bateriju kao za sat, izvadi je van i ostavi tako bar 5 min. Druga solucija je da nađeš pinove (3 kom.) za Clear CMOS (obično negdje blizu te baterije) i spoji kontakte (pinove) suprotno onome od onoga što je sada (ako je sada spojeni pinovi 1 i 2, ti spoji 2 i 3). Komp MORA biti isključen iz struje u oba slučaja.
Staro 02.06.2008., 15:18   #7
robi64
Banned
Moj komp

e gle sve sam to napravio i da stvar bude još gora sad ne mogu ništa tipkovnica mi je mrtva sad se stalno restarta i nikako ne mogu ući niti u bios niti u safe mod sam se postavi u nekakav safe mod i to na stavku START WINDOWS NORMAL koju ja ne mogu promjeniti zboota se pojavi se mala crtica u ljevom uglu monitora na 20-30sek.počne kao da će otvoriti windowse(vrti one crtice plave boje u logo od windowsa xp)i ponovno se resterta na taj hebeni safe mod i to na START WINDOWS NORMAL i tako može do sutra uvijek isto najgore mi je sad što ne mogu ući u bios pa da probam formatirati windowse jednostavno mi neće otići u bios isto kao i u boot da mi povuće cd sa dvd-a kužiš kažem jednostavno ne radi tipkovnica koja je normalno uključena jer svijetli i što sad ????
Staro 02.06.2008., 15:23   #8
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Da nemaš usb tipkovnicu? Ako imaš, nabavi ps2 verziju.
Sprži MemTest na cd i botaj komp s njime da ti istestira memoriju.
http://www.memtest.org/#downiso
Staro 02.06.2008., 15:46   #9
robi64
Banned
Moj komp

uh, jesam sad očitava neke podatke??što sad?kako da znam kad je to gotovo i koliko to traje?što treba biti mislim kakvo da znam da je memorija ok?
Staro 02.06.2008., 16:49   #10
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor robi64 Pregled postova
uh, jesam sad očitava neke podatke??što sad?kako da znam kad je to gotovo i koliko to traje?što treba biti mislim kakvo da znam da je memorija ok?
Cim duze ostavis da radi, rezultati su pouzdaniji
Ako nesto sa memorijom nije u redu pokazat ce ti se jasno-ispis toga je crveni

nema vise zippacha ......

zippo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.06.2008., 16:52   #11
robi64
Banned
Moj komp

još nešto kako da napravim ako netko zna da mi komp povuće cd sa dvd-a na kome su instalirani windowsi xp,naime ja mu naredim boot sa cd-a on se zavrti ali me stalno vrati u neki svoj a već opisani safe mod i neće mi povući instalacijski cd sa windowsima ma sve mi to već ide na živce, pa nisam stavljao jedne windowse nego milion njih ali ovo mi sad već sve postaje blesaVO???ima li netko da mi objasni što mi je uraditi još što još da napravim da mi komp povuće cd sa dvd-a kužite i u biosu i u opcijama boot mi prvi boot sa cd-a kužite, pa nisam blesav ali ovo je već prešlo sve granice mojih živaca i strpljivosti dakle POMOĆ za boot s cd-a što još da napravim??????????????????'

a ovo sa test memorijom to mi već radi 1 sat i dole mi je sve u crvenom???tj.pola ekrana, i to može radit do sutra a sad ima li kakve vajde od toga ne znam a i nemam toliko vremena, budem to prekinuo samo mi treba odgovor na ovo zadnje pitanje
Staro 02.06.2008., 17:04   #12
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Memorija je neispravna čim ti dole daje crvene greške...

Za bootanje s optičkog uređaja probaj pozvati boot izbornik od ploče. Kod Gigabytea je to F12 tipka, kod Epoxa ESC itd. Piše ti u POST-u...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2008., 17:16   #13
robi64
Banned
Moj komp

ma znam to za boot meni je F11 ali kako ti kažeš ako je memorija u pitanju onda mi to sve ne znači ništa ok idem da vidim to sa memorijom
Staro 02.06.2008., 21:17   #14
robi64
Banned
Moj komp

nije memorija bila u pitanju jer sam je zamjenio tj.stavio na svoj komp i sve je normalno radilo uspio sam nekako napraviti da se boota sa cd-a i sve sam formatirao i sad sve radi
Staro 02.06.2008., 21:28   #15
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Eto vidiš da je ccmos rješio stvar...
Staro 02.06.2008., 22:07   #16
robi64
Banned
Moj komp

misliš da je bilo do ccmosa, a kako se to može znati
Staro 02.06.2008., 22:40   #17
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Možda su bile namještene preagresivne latencije...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305