|
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
stane samo mu moraš odpiliti komad jednog držača.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Da ne bi silovao razno razne djelove postoji i drugi kompliciran način ugradnje.Kraj utora za proc imaš 4 rupice na matičnoj.Na zalmanovom nosaču imaš isto 4 rupice.Trebaju ti dva vijka duljine 20 mm a promjer buš vidio i sam koji paše.E sad zalmana staviš po dijagonali preko proca i taman ti one unutarnje rupice na nosaču prekrivaju rupice na matičnoj.Divota.Sad uvališ vijke i sa donje strane matične zašarafiš dvije odgovarajuće matice.Kad pritežeš matice nakon određene sile počne se savijat cijela matična tako da nemoj pretjerivat(ko kad zavidavaš kolo na autu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ipak je jednostavnije spilit taj držač ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Dec 2003
|
Zna li ko kakvi link sa detaljnijim opisom kako prilagoditi taj zalmanov cooler za epox 8rda3+ ??? ...jer i ja namjeravam uskoro zamijeniti matičnu i cooler , a bas mi se ta kombinacija dopada ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ljink |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Dec 2003
|
Dal to isto vrijedi i za ZALMAN, CNPS 7000A AlCu ??? :confused: Vidim da ima razlika u dimenzijama ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Razlika je samo u težini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
zalman je definitivno precijenjen.. nakon sto sam ga instalirao na prescota umjesto boxanog culera, nisam vidio nikakvih razlika u temp osim sto je tisi... a kosta 400 kunelica ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Treba kaj skurit??
|
Meni je temp sa Zlmanom bila manja za 10-15 stupnjeva za razliku od box. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
ovaj cisti bakreni je isao na prescotta.. temp je i dalje bila na 70°C iako sam se nadao pomaku ![]() na kraju sam iskombinirao s jos dva dodatna ventilatora (jedan na bocnu stranicu-upuhuje direktno na zalmana, drugi iza ispuhuje zajedno s chiftekom, pa sam ga spustio na 64 ![]() ali 400+ kunelica za to je neisplativo ![]() koliko ste ih vi isprobali? ste probali s nekim slabim coolerom pa s zalmanom? kakava su vasa iskustva ?
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
ja sam baš prije neki dan kupio zalmana i stvari stoje ovako kod mene stari aluminijski cooler ... 45-51 volcano 11+ ... 41-46 @ 4000rpm iznad toga nema smisla ![]() zalman cu ... 40-45 @ 2400 rpm s tim da sa aluminijskim cooler proc nije bio clockan, a s donja dva je bio na 12.5 x 166 na 1.65 V (1.66 do 1.68 u windowsima) razlika između volcana i zalmana možda nije velika ali moje uši su vrlo zadovoljne ![]() btw. 330 kn u ve-milu |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Resistance is futile
|
Imam i ja jednog 7000A-Cu. Prije njega tu dužnost je obavljao JET 7. Razlika u temp je cca 3*C, s time da ga držim na 1700rpm, što znaći da ima još dosta zalihe u njemu, a o buci da ne govorimo. Ja sam svog ubo u diskont24 za isto nekih 330kn i mislim da je za tu lovu savršen. Jedino što zahtijeva je da imaš rupe oko socketa i pilu pri ruci kod instalacije. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Treba kaj skurit??
|
Citiraj:
|
|
![]() |