|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Zvukovi iz harda
Imam Seagate ST3500320AS kupljen nedavno. Uglavnom mi služi za torrentovanje. Prije 2-3 dana počelo se iz njega čuti kao nekakvo vrlo tiho tup - tup - tupkanje. I za svaki 'tup', na disku se osjeti vibracija. Prije par minuta sam izvršila benchmark test sa HD Tuneom i čulo se dosta jako krckanje. Sada se čuje i tupkanje i poneki 'krc' svakih par sekundi koji mi vjerojatno neće dati spavati. Trebam li se zabrinuti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Meni se na Maxtorima također počelo čut "tupkanje"..nakon nekog vremena su otišli k stvoritelju (garancijom natrag u maxtor..rikli su).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
sa diktafonom sam snimila zvukove koje mi hard proizvodi pa bi vas molila da poslušate. prvih 10-tak sekundi su tijekom benchmarkiranja, a ostalo je kad ne radim ništa. http://cheapfilehost.com/file.php?fi...ef1f7bb9c06703 i na kraju jedno potencijalno vrlo glupo pitanje. jeli to dosta da odnesem hard na popravak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Meni ovo zvuči normalno. Pogledaj tu na forumu kako se smanjuje AAM, mislim da je sticky napravljen. Tek kad ti disk počne ići: klik-tišina-klik ili općenito kliktat u intervalima, onda imaš problem
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a nece smanjivanje AAM pomoci kod ovog problema, tako smanjis jedino zujanje a ne i ovo klikanje ![]() a koliko cujem ovaj disk bas i ne zuji nesto posebno, vise se cuje neki vent na snimci univerzalno rjesenje za ovo je - dobro kuciste ![]() mekana i jeftina jednostavno propustaju sve te klikove van. znam jer sad igrom slucaja i ja imam jedno, dok sam koristio stari compaqov tenk od kucista nisam cuo apsolutno nista dok sad osjetim i cujem svaki pokret glave na disku. a s obzirom da su dva unutra nije bas ugodno. nikako da se lova poslozi pa da opet uzmem neko bulletproof ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
normalno my ass. ![]() Citiraj:
ovaj pozadinski šum što se čuje je mix ventilatora, prometa vanka i lošeg diktafona kojemu je hobi nabijati gain bezveze. diskovi su inače skroz tihi, ništa se ne čuju. osim ovog krckanja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a klikaju ti glave kako se krecu, nije to nist cudno. nemam s cime snimati svoje a da bi snimka bila upotrebljiva ali inace bi ti snimio da cujes. tako klikaju od prvog dana....a taj je bio prije tri godine ![]() i nije im nista. lose kuciste to vjerovatno pojacava, moguce je da se i kavez za diskove olabavio pa sad to sve cujes jace nego prije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|