Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.04.2008., 22:31   #1
sfreak
Registered User

Datum registracije: Sep 2006
ATi X1150 (Notebook) problem memorije

Pozdrav svima.

Naime ovako je sve pocelo. Kupio sam Notebook HP NX6325 sa ATi x1150 grafickom od 256mb (128 svojih, i 128 uzima od rama) i 1GB RAM memorije. Naime instalirao sam Vistu Ultimate i kako mi Laptop podrzava do 4GB rama, u jedan slot sam stavio 2GB RAMA Transcend memorije. Medjutim kad udjem u Vistu vise nemam kao inace 256mb vec samo 128mb, dok se u XP-u ponasa skroz normalno. Moze li mi molim vas netko reci u cemu je problem, i kako, i da li se ta Hyper memorija moze ikako regulirati manualno tj rucno? Pogledao sam u Biosu ali nema nista o grafickoj (ili ja dobro ne kuzim). Naime Bios laptopa je verzije F07 kako pise na sajtu. Kad natrag vratim 1 GB RAM, ona radi na 256mb normalno.

Unaprijed zahvaljujem svima.
sfreak je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2008., 11:37   #2
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
jesi probao negdje u driverima iskopat tu opciju za mijenjat kolko se dodjeljuje memorije grafi? a i vjeruj mi, ta grafa nema ama bas nikakve koristi od 256MB jer je to jednostavno preslabi cip da na vecim rezolucijama obradjuje igre (gdje taj dodatan ram dolazi do izrazaja)... i ako neces otkrit problem, ja bi ubacio taj dodatan modul od 2gb, vista ce puno ljepse i lakse radit
maX je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno