|
![]() |
#1 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
ADSL x2
Dobar dan ![]() Imam jedno zanimljivo pitanje koje se t-comu mom provideru ne bi baš svidjelo. Dakle kompleks od 3 zgrade od 2 kata i potkrovlje. Imam internet caffe kao što neki znaju u 3 zgradi te do nje ide UTP kabal iz druge zgrade (iz siemensa se555) direktno u d-link AP. Siemens pokriva drugu zgradu prvi kat i prizemlja dok d-link treću. http://www.degra.hr/PB060034EXM.jpg (druga i prva zgrada) E sada problem je što sam ja u prvoj zgradi a hoću internet i ne želim kablove potezat. Prvo pitanje: 1. pošto imam telefonsku centralu u apartmanima i do mene u stan idu 2 žice (dakle za mrežu nedovoljno) ali za staviti još jedan adsl modem dovljno. Mogu li staviti neki splitter na liniju tako da imam izlaz za 2 adsl modema. i jednostavno kod sebe u stan stavim adsl modem i to je to... Sad podpitanje bi bilo mogu li se logirati 2 puta sa istim korisničkim imenom i lozinkom. 2. Pošto mi je adsl modem u drugoj zgradi (srednjoj) na njega bi trebao stavit omnicu ako bi htio se bežično povezat. Ali mi je problem što mi je malo teže omnicu stavit van tako da bi trebala probijat desetak zidova i još predprostor između zgrada. Koliko jaku omnicu trebam a da nije opasno za zračenje za svakodnevnu uporabi i da li je moguće usmjeriti pod većim kutem. Jer adsl modem je u prizemlju a ja na 2 katu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
1. Zaboravi, nemože 2. Ili mrežni kabel ili neki AP u Client / WDS mode ili kombinacija ovog |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
Cuj jednu stvar, mnogi grijese kod wirelessa i antena, sve im se svodi na "sacu ja kupit omni antenu, zveknut je na krov i poso zavrsen". Ali nije to bas tako kao sto pojedinci misle da jeste. Kupis recimo ti sad neku omnicu 15-20 db, uzmes recimo wireless router ovaj kao kod mene, strpasu njega DDWRT firmver i dignes snagu na nekih 150-200mW i hoces da surfas s laptopom koji se nalazi iza 10-og zida trece zgrade u sobi broj 6. Kako mislis da laptop posalje zahtjev za npr. ucitavanje neke najobicnije stranice. Jel mislis da njegova (laptopova) wireless kartica i antena (koja se nalazi s lijeve ili desne strane ekrana) ima toliko snage da prodje kroz tih 10 zidova. Pojedinci jednostavno moraju da shvate da je Wireless signal dvosmjeran signal i to je to, da nebude kasnije " prikazuje mi 3 kockice signala, al internet mi neradi" Nije nikakav napad, samo hocu da te prosvjetlim kako to u biti radi
![]() |
![]() |
#5 |
čudovište
Datum registracije: Dec 2007
|
Meni nije jasno zašto onda ne proizvedu wireless kartice sa mnogo vecom snagom od ovoga jada što sad postoji? Zar je to radi nekih propisa?
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pogodio si, zbog propisa. Isti su doneseni da stvar funkcionira al da ne pokriješ "pola" grada svojim signalom. U Kini je (baš slučajno) max snaga još manja nego u EU. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Ali nema mi druge. Šef neda povlačenje kabla između zgrada niti na krov. Tako da ću izvuč van iz rutera LRM-400 oko 5metara i stavit na desno pročelje 1 kat srednje zgrade (na slici zelena) i nadam se da će pokrit cijelu žutu zgradu. Gledam omnu oko 15db gubitak LRM-400 ima na 5metara 1db i nadam se da bi bilo dost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
imas u hgspotu yakumo mrezni adapter za ethernet preko strujnih kablova 220v |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
hmm, ja cuo da radi samo unutar iste faze...pa bi to trebalo prvo probati prije kupnje, iunace kod jednog susjeda ima lan preko struje, i shljaka mu super, nije mu se dalo provlaciti utp, a wifi mu je bio skup, bo.. ugl, ima cak i adapter koji s jede strane ima lan priljucak, a na drugoj je ap, tako nesto.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|