Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.03.2008., 21:49   #1
Phylip
Premium
Moj komp

Phylip's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Prekida zvuk i slika

Oprostite ali nisam znao gdje da točno stavim ovu temu.(jer nisam siguran dal je hardware ili sofware u pitanju)Imam problema sa slikom i zvukom kad čitam sa dvd-a.Mislio sam prvo da je dvd čitač u pitanju ali nije jer sam ga zamijenio za novi.Njihova je preporuka,kad sam ih nazvao, bila da reinstaliram windowse.Čudno je što bilo što kad playam sa harda ide glatko a sa dvd nejde.Već sam postao temu sa ovim pitanjima ali mi nije baš bilo odgovoreno.
Vrlo mi je važno da riješim ovaj problem bez da moram reinstalirat windowse jer imam puno toga na kompu.Radi se o laptopu i dvd-rw marke philips.
HVala
Phylip je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2008., 22:05   #2
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
ako misliš na onu kratku blokadu koja se ponekad dogodi kada staviš medij u optički pogon, to se i meni zna dešavati i obično nakon reinstalla wina ne bude tog problema.

uglavnom ako budeš reinstaliro win, pogledaj koja aplikacija uzrokuje tu blokadu, možda alcohol, probaj nakon svake aplikacije ubacivati medij u optički pogon i vidjeti što će se događati
Buger je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.03.2008., 22:10   #3
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Provjeri prvo u kojem modu ti radi optika, DMA ili PIO.
My Computer - desni klik - Manage - Device Manager - IDE ATA/ATAPI Controllers - pogledaj pod IDE kanal na kojem ti se nalazi optički uređaj (obično secondary) radi li uređaj u DMA modu. Ako ne radi - uninstall tog IDE kanala, restart, i pustiš da Windows sam reinstalira driver. Ako nije to, onda vjerojatno neki softver zafrkava.

p.s. Prebacio sam ti temu na Softverske probleme - trebao bi postati točnu i detaljnu konfiguraciju računala kad imaš neki problem, a bilo bi zgodno i popuniti i uključiti opciju Moj komp.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2008., 18:46   #4
Phylip
Premium
Moj komp

Phylip's Avatar

Nisam se dobro izrazio.Ne mislim na kratku blokadu na početku nego mi cijelo vrijeme trzaju zvuk i slika.
Kako znam na kojem mi je kanalu dvd?
Imam benq joybook P52(također i matična ploča),radeon x1600 i sempron 3400+
Staro 13.03.2008., 19:09   #5
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Phylip Pregled postova
...Kako znam na kojem mi je kanalu dvd?...
U Device manageru pod "IDE ATA/ATAPI Controllers"

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je online   Reply With Quote
Staro 13.03.2008., 23:47   #6
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Kako se rdi o laptopu, koji kako vidim koristi SATA hard, vjerojatno ima samo jedan IDE kanal. No, nebitno. Imao jedan ili dva IDE kanala, i bila ti prža na prvom ili drugom - bitno ti je da pogledaš sve uređaje koje imaš spojene na ATA sučelju - svi bi trebali biti u (U)DMA modu. Znači ako pod Advanced Settings piše "Ultra DMA Mode..." sve je u redu, ako piše "Not Applicable" znači da na tom mjestu nije spojen nijedan uređaj, a ako piše "PIO mode..." onda deinstaliraj taj IDE kanal i restartiraj. Možeš prvo probati s odabirom opcije "DMA if available" i restartom, ali veće su šanse da će upaliti deinstalacija tj. reinstalacija.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

Staro 18.03.2008., 14:20   #7
Phylip
Premium
Moj komp

Phylip's Avatar

Citiraj:
Autor igorba Pregled postova
Kako se rdi o laptopu, koji kako vidim koristi SATA hard, vjerojatno ima samo jedan IDE kanal. No, nebitno. Imao jedan ili dva IDE kanala, i bila ti prža na prvom ili drugom - bitno ti je da pogledaš sve uređaje koje imaš spojene na ATA sučelju - svi bi trebali biti u (U)DMA modu. Znači ako pod Advanced Settings piše "Ultra DMA Mode..." sve je u redu, ako piše "Not Applicable" znači da na tom mjestu nije spojen nijedan uređaj, a ako piše "PIO mode..." onda deinstaliraj taj IDE kanal i restartiraj. Možeš prvo probati s odabirom opcije "DMA if available" i restartom, ali veće su šanse da će upaliti deinstalacija tj. reinstalacija.

U IDE ATA\ATAPI controllers imam dva primary channela i jedan secundary
te brdo nekih drugih sranja.Jedino mi prvi primary channel radi na PIO
iako je transfer mode na "Dma if available ",a primary broj dva radi na Ultra dma mode 5 .Sve je na Auto detection
Kako da reinstaliram?Nemam tu opciju na laptopu
Staro 18.03.2008., 15:51   #8
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
...
Kako da reinstaliram?Nemam tu opciju na laptopu
Desni klik na taj (Pio) channel i uninstall. Restartaj i kod dizanja bi se trebao opet instalirat u DMA modu. Ako ne onda ga rucno postavi opet.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Staro 18.03.2008., 16:53   #9
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Vjerojatno imaš SATA kontroler u IDE modu pa ga prepoznaje kao IDE kontroler (primary+secondary), i još jedan pravi IDE kontroler (to je ovaj u PIO modu). Nino i ja smo ti sve rekli.

Staro 18.03.2008., 18:07   #10
Phylip
Premium
Moj komp

Phylip's Avatar

Citiraj:
Autor igorba Pregled postova
Vjerojatno imaš SATA kontroler u IDE modu pa ga prepoznaje kao IDE kontroler (primary+secondary), i još jedan pravi IDE kontroler (to je ovaj u PIO modu). Nino i ja smo ti sve rekli.
Kad kliknem desni dobijem samo "whats this".Znači oćete reći da samo zamijenim ta dva channela.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.03.2008., 18:15   #11
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Jel ovdje vidis uninstall?

Staro 18.03.2008., 19:40   #12
Phylip
Premium
Moj komp

Phylip's Avatar

Oprosti nisam skužio otprve.Sranje ne mogu vjerovat da to nisam sam skužio.
Uninstalirao sam i podigao mi ga je sa obavjesti da imam novi dvd.Instalirao
ga je s ultra dma 2.Na žalost nije dobro.Ubacio sam final fantasy film dvd i sacred cd na žalost ih je izbacio fizički.Ja ubacim on izbaci.Ridikulus.Imam nesreću.Ovo nema smisla
I inače...puno hvala za dotadašnju pomoć

Zadnje izmijenjeno od: Phylip. 19.03.2008. u 10:57.
Staro 19.03.2008., 16:46   #13
Phylip
Premium
Moj komp

Phylip's Avatar

Sva sreća proradilo je samo od sebe
Staro 20.03.2008., 17:26   #14
Phylip
Premium
Moj komp

Phylip's Avatar

Da stavim sad riješeno?
Staro 20.03.2008., 17:28   #15
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Da stavim sad riješeno?
Nemozes ti, moderator mora staviti.

Staro 20.03.2008., 23:28   #16
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ne stavljam riješeno dok se ne iznese pravo rješenje problema...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305