Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.09.2007., 20:14   #1
archangel264
Premium
Moj komp

archangel264's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
wireless pomoć, dlink dwl-2100ap

situacija je sljedeća, imam tri točke udaljene 100-300 m, imam optičku vidljivost i sve, na bazi mi je omnica, a na druge dvije lokacije su mi usmjerene antene. ap-ovi su d-link ovi dwl-2100ap. baza mi je u modu ap, ove dvije clientu, problem je sljedeći; sve je uredno povezano, imam 60% jačinu signala u prosjeku. na udaljenoj lokaciji (client) ap mi je spojen na switch, na koji su spojena dva pc-a, e problem je taj da sam na prvom pc uredno dobio adresu od dhcp, a drugi nikako, stavim laptop i ista stvar, samo prvo računalo dobiva adresu a ostala ništa, tako je i na drugoj udaljenoj lokaciji (client2). samo jedno računaloi dobije adresu od dhcp a ostala ništa, bude limitirana veza. kad dodjelim statičku adresu, opet ista stvar, uopće nemogu da vidim ap ili router (simens 515). raspon adresa od dhcp je od 100-200, znači i previše. molio bi vas pomoć, neki savjet kako to riješiti, jer evo par dana me muči jedna te ista stvar. mogu i savjeti kako to drukčije riješiti, HVALA UNAPRIJED NA POMOĆI
>>
archangel264 je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2007., 00:46   #2
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
To je do AP-a (D-Link) koji pusta samo prvu adresu koja zatrazi nesto sa mreze a to se da rijesiti flashanjem drugog firmware-a. Koju verziju trenutno imas?

Probaj stavit ovaj modani (klik)
ili
2.20eu verziju koju ces naci na netu...
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.09.2007., 12:41   #3
archangel264
Premium
Moj komp

archangel264's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
imam v2.20eu verziju. to je koliko vidim zadnji firmware. problem je i taj što kad isključim to prvo računalo i umjesto njega stavim drugo , drugo neće da radi, nego samo prvo (kao da ga je zapamtio il tak nešto).
>>
archangel264 je offline   Reply With Quote
Staro 11.09.2007., 13:30   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
VersionDescriptionDate
2.30 Problems Resolved:
1. [Roaming] Update current AP1's association table, when STA roam to another AP2.
2. Fix when you use WDS and hide the SSID, then the bridge breaks.

21-12-2006

Predlažem fw update prvo.
-->
Sudeći po ovoj stranici fw šta si spomenio nije zadnji (uk site). Detalj:
Latest upgrades

VersionDescriptionDate
2.30 Problems Resolved:
1. [Roaming] Update current AP1's association table, when STA roam to another AP2.
2. Fix when you use WDS and hide the SSID, then the bridge breaks.

21-12-2006

Predlažem fw update prvo.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2008., 21:59   #5
Resident evil
Registered User

Datum registracije: Dec 2006
Unhappy hvala ti bože

što sam uspio nači problem isti kao moj, i da ti odmah kažem da ti ni najnoviji fw neče riješit problem jer ga ja imam na oba dwl2100, a problem mi je isti kao i kod tebe, nema šta sve nisam probo i krenijo sam po čekić u ostavu kad slučajno nabasah na ovaj link tako da će čekić malo još odmorit, moja šema je zeru drugačija al mi se isti problem javlja,pa ću još jedino što mi preostaje a to je pokušat sa puno slabijom inačicom fw-a, možda ove novije nešto jebu i da, ima još negdje jedna caka da u svim modovima kod tih ap-a mora bit ista hardverska i firmverska verzija,što će reči da je u mom slučaju možda i to problem jer jedan dwl2100 mi je oko 2g star a ovaj drugi par mjeseci mada sam na oba 2.30 verziju fw-a uspio stavit bez problema, stvarno sam več očajan poprilično
Resident evil je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglas Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno