|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2003
|
Mobila_help
Konfa je slijedeca: AMD BARTON 2500+ Epox 8RDA+ rev 2.x (tako pise mada mislim da je 2.2) 2x256DDR 433MHZ Zalman 7000CU Ti 4200 Codegen 400W E sada me interesuje slijedece: Ovaj moj proca radi na 2.2GHZ na 1.725 stabilno. (200FSB) Preko toga nece nema da radi na 1.8 ali na 201FSB nece. e sada razmisljao sam ga promjeniti za Mobilnog i dali se isplati dati ovaj moj +400kn za mobilni. Na koliko moze brijati sa ovakvom konfiguracijom i dali on uposte pristaje ovdje. Dali postoje zakljucane verzije ovog CPU-a i koje sedmice tacnije serije trebam izbjegavati.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
svi mobilni athloni su otključani tako da nemaš brige (i da pašu na epoxicu) što se tiče FSB: jesi probao podiči voltažu čipseta??? probaj ju dić za 0.1,ak neće onda još za 0.1,ak neće onda još.... ![]() ja nebih uzimao mobilca ak već imaš desktop 2500+ (i ako uspiješ podići FSB) samo pazi dok overclock-aš jer ti napajanje nije baš sjajno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Smatram da ti se ne isplati dati 400kn više za mobilca, 2.2GHz je čist dosta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ne isplati ti se dati 400 kuna za mobilca. Digni voltažu na čipsetu pa će ti vjerojatno moć još ići. Probaj, ali samo nemoj ništa skurit. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Treba kaj skurit??
|
Samo sam upozorio. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
...rađe daj tih 400 kuna ze neko kvalitetno napajanje...npr. Chieftec 360W imas za nekih 350 kuna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Ma šta ga kenjate,otkad su codegen loša napajanja?Ok,nisu najbolja ali su sasvim solidna... Ja sam svog mobilca u pocetku vozao na 2.6 Ghz s MS 300W napajanjem....Napajanje ti je sasvim OK,prodaj tog Bartona za 500-600 kn dodaj 200-300 i uzmi Mobilnog 2400+ ili 2500+ ali oboje idu na 2.7 Ghz MAX s ovim oznakama koji links ima,iako mislim da ti je i 2.2 ghz dosta,al razumijem te,i ja sam bio gladan pa sam si uzeo mobilnog! ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
HEHEH
Kako najvise koristim racunar za nama najdrazi software (igre) dali ce postojati neka razlika izmedju ovog procesora na 2.2 i mobila na 2.5GHZ??????? Ovih 400W mislim da je sasvim ok. Nemora davati 400W ali sigurno ne daje ispod 360 koje chiftec sigurno obezbjedjuje tako da na istom sam.
![]() |
#12 | |
Premium
|
Re: HEHEH
Citiraj:
razlika pa naravno 300Mhz, plus mobilac je otključan tako da možeš povisit fsb do mile volje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Treba kaj skurit??
|
Ja bi radije uzeo novo napajanje jer ako ti rikne napajanje može cijeli komp utići u vječna lovišta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Treba kaj skurit??
|
Citiraj:
![]() Za sad radi stabilno, al ak rikne bit će gadno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
What's inside???
Datum registracije: Sep 2003
|
ah ta napajanja... imao sam na svom cel 1,4 230 w napajanje, no name, naravno koje je bez beda guralo 2 hdd-a, cdr, dvd... pa kak su mi svi govorili da je to premalo uzel sam od frenda, isto tako no name, 300 w koje je radilo jednako ko i ono 230... al ok, presao sam na athlona i tada pocinje svijet zabave! 1. spojen 1 hdd, dvd i cdr, sve radi, dode frend sa svojim hdd, ustekam ga, komp nece postat (ok, to sam rijesil tak da sam spojil ono staro 230 w koje je sluzilo za hdd, cdr i ostale gluposti, a 300 w je bilo spojeno samo na mb) 2. primjetil sam da su mi se lagano griju kablovi kod konektora kaj ide na mb, ni bad, vjerojatno je to normalno... DA NARAVNO! 3. nakon nekog vremena mi se mis poceo sam od sebe gasit, prvo kaj sam pomislil at kuciste + atx ploca (drzi se na samo jednom sarafu) = kratki spoj negdje! otvorim kantu, idem sve izvadit, a kad tamo iznenadenje! plastika od atx konektora je sva smeda, i jednoj od zica (+5v) je rastopljena izolacija, pol konenktora se rastalilo tak da sam ga jedva iscupal! nakon toga sam spojil na mb ono 230 w napajanje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
ODGOVOR
MA dajte napojna je beton (nar mislim). E slusajte sta ja imam sve spojeno. 1CD ROM 1CDRW FLOOPY 4 neonska venta blue/red light direktno spojena na izlaze iz napojne HDD + (testirao sam sa jaranovim radi) tj. 2HDD-a + 2 venta prikopcana na maticnu Proca na 2200MHZ na 1.725 (vise od 100W potrosnje) Eh pa racite da ne valja a uz to je i necujno. Ali ok nije mi to vazno to nego odgovor dali se isplati dati 110KM odnosno 400Kn vise za performanse koje cu dobiti!!!!! A ako bude i to malo pa ima antec 550W mislim da se tako zove!!
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
A cuj,300 Mhz nije malo,svakako ces osjetiti razliku,i u igrama i u svemu,ako imaš love,kupuj mobilca,manje se grije manje trosi struje,na 1.75 ide na 2.5ghz a na 2.0 ide na 2.7 stabilno... ... 400+tvoj barton je ipak malo previse za mobilca,ajd da je bar 300...
![]() |
#23 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Jel tvoj Barton otključan? Ako je spusti mu monožitelj i digni FSB na više od 200, s time češ dobiti više nego recimo mobilac na 200×12,5. Što se tiče napajanja, načelno je 400W codegen lošiji od 300W, jer daje manje struje, ako već namjeraš ulagati u komp kupi si napajanje ako nemaš namjeru sad ulagati, i napajenj ti ne radi probleme možeš pričekati ali bi ti svakao savjetovao d akupiš kvalitetnije napajanje.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
|
MA NIJE
MA nije otkljucan da je otkljucan digao bi ja njega na 12-200 i na 2400MHZ zivio ko covjek. Ali ovaj je zakljucan primjerak. Imali ko usporedne testove bartona na 2.2.GHZ i ovog na 2.6-7 GHZ da vidim tu razliku!!!
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Re: ODGOVOR
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
PA koje mi treba napajanje sa obzirom da cu vjerovatno uzeti x800pro ili 6800/ULtra. EVo koja su na popisu: VPC MPC NAPOJNA 300W P4 17,9 21,5 NAPOJNA 350W 20,8 25,0 NAPOJNA CHIEFTEC 360W 64,2 77,0 NAPOJNA CODEGEN 300W,P4 17,9 21,5 NAPOJNA CODEGEN 400W,P4 29,2 35,0 NAPOJNA CODEGEN 480W P4 75,0 90,0 NAPOJNA 480W P4 DUAL FAN 120,0 144,0 NAPOJNA ANTEC TRUE 430W 182,5 219,0 NAPOJNA ANTEC TRUE 480W 221,8 266,2 cijene su u KM. Ja sam shvatio ovako znaci da ne uzimam mobila nego da uzmem bolje napajanje i ovaj jos klokam!! Jesam li ispravno shvatio? Pozdrav
![]() |
#27 |
Premium
|
antec true 480W i peri deri ![]() dobro si shvatio bolje je 220x11 nego 200x12 jer imaš memoriju koja bi trebala to izgurat... eto i ja ulažem u rame jer mi je barton zaključan,a isto hoću na 2.4-2.5GHz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() al još nisam odustao uspjet ću ja to moram.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Registered User
|
Samo pitanje oceli moci ova napojna da izdrzi HDD maxtor od 160GB. I usput valjali ovaj HDD za 200x3.6=720kn
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|