|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
koji meni ram treba?
pozdrav ekipi eto, došlo je vrijeme da svoju staru kantu nakrcam malo sa ramom je mi šteka kod nekih zahtjevnijih programa ploča je: gigabyte K8 Triton GA-K8U-939 procesor je athlon 64 u manualu piše podržava DDR dimm te, support dual channel DDR 400/333/266/200 dimm e sad: ja imam 512 ddr nemam pojma koja frekvencija 1.da li se mogu kombinirati moduli rama raznih frekvencija? 2. da se može kombinirati ddr sa dual channel? 3. koju da kupim ddr ili dual channel (ako su to različite memorije)? a htio bih ostaviti ovih 512 koje imam u kompu 4. da li postoji i gdje mogu kupiti neki kabel da spojim 2 monitora na jednu grafičku karticu? eto..... pozdrav
![]() |
#2 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
DDR i dual channel su 2 razlicite stvari. DDR je vrsta memorije, a dual channel je nacin rada tih memorija. Kupis bilo koje 400MHz PC3200 DDR(1) memorije. Samo procitaj u manualu od ploce koliko max. kolicinu mem. podrzava. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Najvjerojatnije ti je tih 512mb ddr400. 1.mislim da mogu ali nisam siguran 2.krivo si ovo postavio pitanje...dual chanel je kad imas 2 ram plocice i onda ti kao rade u dual chanelu 3.ako ti cijena nije bitna uzmes corsair,ocz i tako to,a ako ti se ne trosi puno love imas kingmax,apacer i sl. 4.ako imas dva DVI prikljucka spoji svaki monitor na jednog od njih i imat istu sliku na dva monitora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
HVALA max 4gb jel znas možda gdje ( i kako mogu vidjeti) u kompu koja mi je točno memorija tj na kojoj frekvenciji radi? da li znaš možda odgovor na 4 pitanje? ![]() nažalost nemam. ATI radeon 9550se je grafička
grrr Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 27.02.2008. u 22:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
4. bez promjene grafe, nikako
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne moraš imati dva DVI izlaza, može biti i D-SUB + DVI pa onda svaki monitor spojiš na jedan od tih konektora. Ako imaš CRT ili stariji LCD bez DVI-ja, spojiš ga na D-SUB.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
![]() |
#9 |
Premium
|
D-Sub ti je plave boje i ima 15 pinova/rupa. Nalazi se na grafi. http://en.wikipedia.org/wiki/Image:SVGA_port.jpg
![]() |
#10 |
Premium
|
tnx e ovo će prerasti u pravi mali hardware tečaj ![]() primjetio sam na grafičkoj, i na monitu izlaz nešto tipa MIDI samo malo manji da li preko toga mogu spojiti drugi monitor? i kako se to zove?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
![]() |
#13 |
Premium
|
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|