|
![]() |
#1 |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
P35-ds3 i paljenje kompa
evo, vise nemrem izdrzat, poludio sam....ubija me ovo paljenje kompa... imam Gigabyte p35-ds3, i na njoj kingmax na 4-4-4-12 i cca 860MHz i proc 2160 na 3.1Ghz i sad normalno se pali kad nista nije OC, al kad OC.am onda dode do glupiranja, nekad se upali normalno, nekad upalim komp, pa se upali, rade ventovi 10ak sec, pa se ugasi i tak par puta, pa se vrate def postavke, pa ponovo OC pa onda radi opet normalno, a nekad se pali-gasi hrpu puta i moram ugasit napajanje pa ponovo upalit--- uglavnom znam da je do OC.a al me muci zasto je to tak sa paljenjem kad je sve potpuno stabilno u igricama, testovim i svakidasnjem radu....?? jel ima kakava opcija u biosu koja bi to mogla sredit il neka fora?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Ništa neobično za gigabyte ploče da neće zadržaz oc postavke ![]() Poubijaj u biosu sve one gluposti eist,tm2,c1 i sl. Hrpi korisnika na netu je legacy usb kontroler uništavao OC,pa isključi i njega.Serial,parallel u integrated peripherals isto ugasi ako ih ne koristiš.Ukratko sve što ne koristiš,ili neznaš šta je-disable. Gasi se pri promjeni latencija meme ili fsb-a.Znači namjesti latencije meme i fsb koliki želiš da bude,stavi multy 6x,kada posta,kada ti izlista sve i ram i brzinu proca i hardove uđi u bios i samo prebaci na multy 8x.Sada se ne bi trebao više gasiti nego samo nastavit bootat windowse. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Sličan problem imam i ja. Proc mi je stabilan na 3GHz i svaki put normalno boota uz cpu na 333x9 i memoriju na 333x3. No ako stavim fsb na 375MHz, znači cpu 375x8 i mema 375x2.5 nekad hoće bootat, nekad neće i napravi double post i vrati postavke cpu-a i meme na default. Ista stvar je i sa 3.2GHz. Cpu na 320x10 i mema na 320x3 normalno, ali cpu na 399x8 i mema na 399x2.5 nekad hoće nekad neće. Premda je prime stable u windowsima. Obično vrati postavke na default kod paljenja kompa. Ne vjerujem da je do fsb walla jer je on meni na 400MHz. Mislim da je do nekompatibilnosti Gigabytea i memorijskog dijelitelja, u mom i tvom slučaju riječ je o 2.5. Probaj sa drugim memorijskim djeliteljima pa javi rezultate. Moja konfa je E2180/P31/Kingmax 2x1GB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Hm,vama se gasi svaki puta?Meni samo kod promjene latencije ili fsb-a. S time da je mema meni 1:1 nonstop,ni meni neće da buta s djeliteljem.Probajte koristit samo cjelobrojne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da, mislim da je problem s memorijskim množiteljem. Sa 2, 2.66, 3.33 i 4 ne bi trebalo biti problema, sve ostalo izbjegavajte.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kako nemaš 2.66? Kod mene proc trenutno stoji na 300 x 9, a memorija na 300 x 2.66 i sve radi bez greške već par mjeseci...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
|