Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.12.2007., 11:56   #1
eeddiiee
Banned

Datum registracije: Dec 2007
Komp se gasi kada uđem u igru

ovako kupio sam novu graficku(ati x1950 512mb ddr3) rame (1gb) i napajanje(fortron 400w).sve sam to slozio(pirkljucio sve na napajanje i ono vasnjsko za grafu i instaliro drivere)i upalim komp treba mu jednu 1min da digne vindovse dobro kad aih digne odem ja u igru i pokusam ju pokrenuti i kada mi se pocne igra loudat cijeli komp se ugasi..dobro ja srusim vindovse i sada se komp normalno dize sve pet i opet ulazim u igru loda mi iopet se gasi..neznam u cemu je problem..test na rame sam napravio bili su stabilni..cak sam mislio i da je napajanje slabo pa sam spojio jos jedno napajanje ista stvar to znaci da je napajanje u redu..trebam odg hitnooooo...hvala u naprjed

mb:asus
cpu:athlon 64 3.0+
ram:1,5gb ddr 400hz
hd:80gb
vga:ati x1950 512mn ddr3 agp
sustav:xp

Zadnje izmijenjeno od: eeddiiee. 12.12.2007. u 12:31.
eeddiiee je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2007., 12:03   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Dobrodošao na PCE forum.

Sigurno si spojio sve kablove za napajanje? Imaš najmanje dva za ploču (24-pinski + 4-pinski) i jedan za grafu. Kakve su temperature? Jesi li testirao proc? Možeš pomoću Primea ili Stress Primea. Koji test si vrtio za memoriju? Ovi memtesti za Windows nisu baš pouzdani...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 12.12.2007. u 12:53.
domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.12.2007., 13:12   #3
eeddiiee
Banned

da spojio sam iako imam 2 takva kabela jel ima veze koji sam od ta dva spoji..testiro sam s onim OCCTom..a temperatura od cpu mi je ok temp od grafe je oko 30 i uvijek tak

i cim cujem da se ventilator na grafi brze zavrti gasi se to sams ada skuzio
Staro 12.12.2007., 13:54   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Jesi li počistio stare drivere prije instalacije nove grafe?
Staro 12.12.2007., 15:52   #5
vlovrec
Premium
Moj komp

vlovrec's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor eeddiiee Pregled postova
ovako kupio sam novu graficku(ati x1950 512mb ddr3) rame (1gb) i napajanje(fortron 400w).sve sam to slozio(pirkljucio sve na napajanje i ono vasnjsko za grafu i instaliro drivere)i upalim komp treba mu jednu 1min da digne vindovse dobro kad aih digne odem ja u igru i pokusam ju pokrenuti i kada mi se pocne igra loudat cijeli komp se ugasi..dobro ja srusim vindovse i sada se komp normalno dize sve pet i opet ulazim u igru loda mi iopet se gasi..neznam u cemu je problem..test na rame sam napravio bili su stabilni..cak sam mislio i da je napajanje slabo pa sam spojio jos jedno napajanje ista stvar to znaci da je napajanje u redu..trebam odg hitnooooo...hvala u naprjed

mb:asus
cpu:athlon 64 3.0+
ram:1,5gb ddr 400hz
hd:80gb
vga:ati x1950 512mn ddr3 agp
sustav:xp
koja ploca konkretno?
Probaj graficku staviti u drugi komp i tamo probati.
Si si probal nove drivere skinuti?
vlovrec je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2007., 18:02   #6
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
jel se to odnosi na sve igrice ili samo na jednu??
valjda sve radi u 2d, a u 3d ne bas...
imao sam slican problem i stvar je bila u najvise u prasini na ventu i onda se sve gasilo, a driveri su mi isto smrdani bili pa mi nije javljalo previsoku temp...
tak da probaj stavit nove drivere i stavi kompletne one sa CCC....

prasina kod tebe najvjerojatnije nije problem kad je kartica nova...al svejedno pogledaj temperaturu u CCC
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2007., 19:10   #7
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
..nemoj mislit da te spuštam..ali po forumima gledam da to ne možeš popraviti..do drivera je..od 7.7 nadalje ne postoje stabilni driveri za high end ATi na AGP-u..pogledaj malo sa 2600pro je ista stvar..restart,freeze..svoju X1950pro AGP sam drage volje prodao nakon samo mjesec dana korištenja..nisam više živaca imao..

probaj malo mrdat te drivere,kemijat..al bojim se da su zasrali stvar u ATi-ju..pci-e rade savršeno..agp se ruše ko kule od karata..

bila je jedna tema..naveo sam mislim 6 siteova sa tim problemima..pogledaj malo...

u svakom slučaju pogledaj jesi sve dobro spojio..ako jesi stavi XG Xtreme warcats drivere i ATT..meni su oni daleko najstabilniji bili..za tu grafu..

nije napajanje slabo..sve imaš novo..grafa je u teškom qurcu...cijela AGP serija..
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2007., 21:58   #8
eeddiiee
Banned

ovako nije do drivera vec se pregrijava ako ja fdoobro kuzim dize mi se temp do 47 C..jel se to moze kak rjesiti ili da ju zamjenim ili kaj savjet sto prijeeee hvalaaaaaa
Staro 12.12.2007., 22:01   #9
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
a slušaj,moja MSI je nakon igranja od 1h bila na preko 55 stupnjeva..pa opet bi brzo padala nakon vraćanja u XP..na oko 40 u idleu..nije to neka bijesna temperatura 47...

držim ti fige da to riješiš..al napominjem ti da googlaš malo....dovoljno je da upišeš X1950pro AGP problems..i voila!...linkova ko u priči...
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2007., 01:12   #10
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
hehe, pregrijavanje na 47 stupnjeva? moja se zaleti do 70 i tamo stoji cim upalim neku igru
dobro ti je receno, novi driveri za AGP kartice NE VALJAJU. koristi stare koje si tu preporuceni. nisi prvi a vjerovatno ni zadnji s tim problemom ovdje a kamoli na svijetu
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno