|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Problem sa Pioneer DVD R/RW DVR 109
Pozdrav svima! Evo imam nekakvih problema sa svojom dragom przilicom pa sam se sjetio da bi ovdje mogao potrazit savjet prije nego sam pocmem srljat u nesto... Dakle imam DVD przilicu Pioneer DVR 109 koja je dosada preko 2 godine radila bez ikakve greske... sve do nekidan... Imao sam nekih problema s windowsima, pa sam odlucio neke slike i pjesme iz My Documents stavit na DVD da ih poslije mogu vratit u komp. Sve sam lijepo sprzio, prijatelj mi dao windowse, reinstalirao, stavim DVD, ocita ga i dalje nista! Stavim bilo koji drugi DVD - uvijek isto. Pokusam prziti, ali ne moze. Imam screenshotove problema koji mi se desavaju pa me zanimalo znate li u cemu je problem, dal da potrazim neku drugu verziju windowsa XP ili imam negdje za nastimat... Kad nema ubacenog DVD-a u My Computer je prikazano ovako: (G): DVD/RW Drive ![]() Kad stavim prazni DVD pise mi: (G): CD Drive ![]() Kad ubacim neki DVD na kojem vec imam snimljeno nesto cujem da ga zavrti i onda mu treba sigurno pola minute da ga otvori i to onda izgleda ovako kako bi i trebalo: ![]() Ali, kad idem nesto pokrenut sa tog DVD-a, onda jednostavno nece, recimo NERO izbaci ovo upozorenje: ![]() Kad pokusam przit, isto nece uz ovo upozorenje: Error no additional sense information (000000) ![]() Mislim da je problem u Windowsima, ali bolje da se raspitam prije nego ista poduzmem... Takodjer otkad sam instalirao ove windowse koji imaju samo engleski jezik u opcijama, nemam slova sa znakovima i na mjestu slova z mi je y i obratno... Nije mi ni internet radio kad sam pokusao sa novoinstaliranim Windowsima, pisalo je nesto u vezi mrezne kartice, a sa starim je sve radilo bez problema, onda sam spojio preko USB-a... Zadnje izmijenjeno od: makyCRO. 15.11.2007. u 22:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Pozdrav, za početak nebi bilo loše da staviš slike u thumbove. Jesi radio format i frišku instalaciju ili samo napravio reinstall? Što se tiče hr znakova, trebaš si prilikom instalacije odabrati hrvatski keyboard layout i regional settings, no ako nisi odi u Control Panel i pod "Regional and Language Settings" si to promjeni. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ne, nisam formatirao, ovo mi je bilo prvi put da sam reinstalirao windowse, a problem s ovima koje trenutno imam je sto imaju samo Engleski jezik (US). Pokusao sam vec promijeniti, ali nece, *************, onda nisu instalirani ni svi jezici, zapravo nijedan drugi osim engleskog... Sad cu stavit thumbove... EDIT BY MOD: Nećemo u detalje. ![]() http://forum.pcekspert.com/faq.php Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 15.11.2007. u 23:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Pozdrav Ja sam prije imao Pioneera kakvog ti imas. Radio je dugo i onda je odjednom, nakon sto sam nesto kopao po racunalu stao. Mislio sam da je riknuo i kupio novu przilicu. Kad ni nova nije radila, skuzio sam da sam savinuo pinove prilikom kopanja po racunalu. Jesi li kopao po racunalu? Provjeri onda pinove i jumpere... Koju verziju Windows XP si instalirao? Jel mozda neka stara bez SPa? Svakako moras instalirati SP2 ako vec nisi... Kao sto ti je vec receno, Keyboard layout se moze promijeniti na pocetku instalacije, ali ako se dobro sjecam i u Control Panel>Regional and Language Settings. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
Mislim da ti je problem sa Windowsima jer da prža neradi nebi ih uspio instalirati. Probaj ju u device manager uninstalirati i restartaj da je OS nađe ponovo. Ako ne isporbaj je u DOSu sa Hirens Boot CDom i na kraju nabolje bi ti bilo napraviti "clean" install windowsa, zna biti problema sa reinstallom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Napravio sam fresh install windowsa, sad sam sredio sve što sam imao, međutim problem s pržilicom je ostao. Evo još jedan screenshot, možda pomogne... To mi je izbacio nakon što nešto sa DVD-a/CD-a pokušam pokrenuti u WMP... ![]() E da, samo da nadodam nja ovaj post poviše... Piše mi u ono pod properties: Device location 0 (0). dok mi za CD pržilicu piše Device location 1 (1) i ona radi savim normalno. Ima li to kakve veze jer mi i za HDD piše device location 0 (0) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
A gledaj slicna stvar se i meni desvala.Ja ti također imam dvr ali 110 .Problem sam riješio nadogradnjom firmwera.Od tada da kucnem u drvo sve ok inace imam ju 3 godine i protutnjala je brdo DVD-a prljavih zamazanih od dječjih ruku i slicno.Inace odlicna Prža
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
sumnjam da je u tome odgovor. desni klik, properties, hardware pa onda tamo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
pa...nema. al nisu ti regije tu uopce bitne.... probaj kak ti je reko petric, update firmwarea, nis drugo mi trenutno ne pada na pamet |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|