|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Nov 2004
|
Overclocing pentium 2,66 GHz
Bok svima, htio bi ovaj svoj pentuim clocat..nisam nikad tako nesto radio pa ako ima netko tko ima iskustva da mi da nekoliko savjeta... ![]() taj program ili sto to vec je sam dobio sa maticnom i jel mogu pomocu njega clocat svoj procesor..recimo na 3,2 GHz.. ![]() vjerojatno mi treba bolji ventilator...koje su prednosti a koji nedostaci kad bi to napravio...i sto mi od opreme treba da mi procesor radi normalno ko na 2,66 GHz? Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Da, ti bi odma na 3,2 ![]() Polako, probaj na 2,8 pa na 3 itd...Između testiraj, povečaj voltažu na procu ako bude potrebe i gledaj kako to ide sve. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Vidim da tek ulaziš u overclockerse vode pa si pročitaj ovo i ono ispod o memoriji,mislim da če ti biti dosta jasnije poslije toga,i ja sam tako počeo "učiti" ![]() http://forum.pcekspert.com/showthrea...&threadid=6829 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
Citiraj:
Aj mi daj ime nekog monitoring programa jer neam ideju di da ga trazim osim na google-u? Sto znaci "nakon 1h primea"? Imam 1 ventilator na procesoru, dobio sam ga zajedno s cpu-om, i 2 na kucistu... ![]() Maticna GIGABYTE - evo link Procesor Intel Pentium 4 2,66 GHz 533 MHz System Bus 512 kB L2 Advanced Transfer Cache Intel Designed Thermal Solution 478-pin package |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
E sada, pošto si sigurno pročitao sve o overclocku od kove i članak o tome na pce, skini prvo Motherboard monitor 5 ili Speedfan. Kada to skineš konfiguriraj šta se da i budeš vidio temperature proca, ambijenta hdd-a i sl. Prvo pogledaj idle temperaturu pa skini prime (pce downloads) i odi na torture test pa blend i tako cca 1h pa javi i tu temperature. I obavezno reci koje napajanje imaš! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Meni je P4 2.4 FSB533 isao na 3.06 (18x170). Procesor je bio u nekom bezveznom Everpower kucistu sa samo jednim ispusnim 80mm ventilatorom i stock coolerom. Bitna ti je i ploca jer je to postignuto na Abit IS7-E dok na nekoj Soltek ploci s VIA chipsetom (nije imala AGP/PCI lock) nije mogao vise od 2.54
![]() |
#10 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Vidim imamo ista kučišta... Svaka ti čast - podnosiš buku onog venta sa strane što upuhuje zrak. Ja sam to sa strane izrezao, tako da je ostala samo jedna rupa (puno manja buka i bolji upuh) a taj vent zamjenio sa ventom i Codegenovog 300W napajanja koji se vrti na možda 1000rpm. Naravno, ušarafljen je s vanjske strane! O razlici u buci da ne govorimo. Ovaj gore me isto živcirao, pa sam ga spojio serijski. Budem i to izrezao! ![]()
![]() |
#13 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Procesor na gore opisane vrijednosti, a graficka je bila R9700 naclockana na 320/295 (memorija nije isla vise). S obzirom da je u kompu bila DDR400 memorija ona je bila "downclockana" jer je radila sinhrono s procesorom kao DDR340 (nemam veci omjer DDR:CPU od 1:1)
![]() |
![]() |
#14 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nebih htio biti djubre ali mislim da bi prvo trebao procitati sve o overklokingu sto ti je sticki pa tek onda ici pitati eekipu biti ce i tebi i nama lakse ... toliko od mene
![]() |
#15 |
Banned
|
Ma procito sam...al nije mi puno toga jasno... jel znate nekog tko overcloca kompove za novce?-da mi dode doma, pogleda kaj imam, kaze sto treba promjenit (novo napajanje, bolje hladenje) i na kraju da mi cloca pcpu, memoriju i maticnu?-tako ce i meni biti jasnije, a ne da se ovako mucimo preko poruka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() Decec,profulal si "bit" OC-a......,bolje ti je da se prvo primis citanja starih clanaka o OC-u, pa da si nabavis bolje komponente , neophodne za doobar i "siguran" OC, a samim time, kad nesto naucis o tome, sta je dobro, lose, sigurno il frkovito, onda budes se i sam otisnul u OC vode...platit nekom da mi OC-a MOOJ KOMP.... ![]() ![]() btw, poslusaj starog Zderonju i mani se corava posla, bar neko vrijeme....da nebi posle bilo...e deckiii,pisem ovo sa P1 od seke, moj je napravil vusssshhh i ne radi.... ![]() ps: mjenjaj napajanje, to ti je 1 "bozja " zapovijed.... dalje ti budu decki saptali ,ak bus dobar i procital sve stare threadove... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
Idem ja otpocetka...ipak hvala na objasnjenjima, bar sam se malo pomaknuo s nule... pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Prigorec po defaultu
|
![]() eto! pametnom je dovoljno jenput ukazati...a ne kak tebi ...Plavi Mundiru...... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() btw,decec je valjda stel same rekljamu za sajt na finjaka spustiti..... ![]() : nono : : nono : |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Banned
|
Re: eto..
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Prigorec po defaultu
|
![]() maneeee, neke su se prokurvale i presle u bolje ruke...a ja sam si za utjehu nabacil koju SATARU/sata Barica!/ i cesem daljse..... ove sa ncq il tak nekaj su kak strsljeni.......vrrrumm, vrrum i gotovo!mrtve-hladne(tihe i ne griju se).. a opet je.ezljive(vole bit ispunjene.. ![]() uff, sad sam OT na pol Foruma....Hojza, naj me tuci..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Za nagradu treba platit izvlačitelja nagrade, a ne pisat o baricama ( :confused: ) i inim stvarima ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Prigorec po defaultu
|
![]() Barica(:confused: )= Seagate Barracuda hdd(7200.7 120 gb/2mb cash) Satara=Seagate Barracuda SATA hdd (200/160 gb 8mb cash) za jadne neupucene otocane,besplatan prijevod da se ne osjete odbaceno i izolirano..inace interna spika Zderonjskog klana...vidi pod Svastara ,Zderonje.....da si osvjezis pamcenje.. btw,kaj bus dosel na Meetingarenje drugi petek-Zderonje slave 2000 post....AMD?Pooolicijaaa!!! oso covjek , gablat 100%.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ima još nekih koji ne znaju što su barice? Izraz je vrlo popularan na ovom forumu. Baracuda - Bara (skraceno) - Barica (od milja, po mojoj budućoj punici). Tek toliko da naučite napokon. Ja sam morao naučiti što su to RAME (izraz glupih i neukih jadnika bez elementarnog znanja o kompovima - želudac mi se okreće od njega). Ipak je fraza "stavi mi internet u komp" najgora stvar koju sam čuo.
![]() |
#27 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#28 |
Prigorec po defaultu
|
![]() kaj si ti ono pital Rakcino, vezano za tvoje tantijeme......mislim da su prolongirane za 2009 godinu.....razlog.......ma netreba Big Brotheru razlog,neko je bil brezobrazan i zajedljiv.. pa bu dobil gledance umjesto gableca pri Babici.... btw, Rak... ovo se ne brise samo gablecom......mislim da bu potreban i desert!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Prigorec po defaultu
|
![]() judo.: nono : : nono : : nono : |
![]() |
![]() |
|
|