|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
http://mywheel.net/blog/index.php/co...to-x850xt-mod/ http://sg.vr-zone.com/?i=2891&s=8 Raspitaj se još malo, proguglaj, idi ziheraški da ne shebeš nekaj ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Tj da mogu editirat napredno bios od grafičke, neke sam proba ali su elementarni! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Editiranjem teško, a kakav je problem flashat grafu tim BIOS-om s linka? Lijepo napraviš backup originalnog BIOS-a s kartice, ako što pođe po zlu i staviš taj modani. Ne zaboravi da moraš koristit i modani FlashROM.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
Citiraj:
Nemam staru PCI karticu Jedan put sam već s***a Radeon 7000 (nije neka ali je s***ana) I moželi se npr. s ATIToolom aktivne pajpe poveč ćat da vidim je li rade!?? Ako rade flasham ako ne rade ne flasham i to je to! Ako editam frekvencije BIOS-a XT kartice je li radi normalno, tj. tio bi da smanjim frekvencije tako da je poslje mogu clockat po potrebi! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Vidim ja da ti nisi uopće otvorio onaj gore link. Pročitaj dobro što ovdje piše: Is my card moddable?I added this section, since so many people ask "can I mod my card?".
![]() Only the red marked numbers (marked red for reference, yours will be black) are of interest here. If you do not have F for the red numbers, your card can not be modded. When you try to mod a card which has a different fuses setting, nothing will happen. The pipeline count stays at 12 and the card will work just as normal. But please make a backup of your original BIOS for your own safety. If you want to help understand the structure of these registers better, post your screenshot here and include information like model and number of active pipelines. Ne možeš preko ATIToola otključat quad...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
Citiraj:
Samo da sad nabavim PCI karticu ako nešto pođe po zlu pa da mogu vratit stari BIOS. Je li se može mjerit vrijem i upisivat opcije za vraćanje BIOS ako smo bez slike na ekranu tj.je li se može na slipo vratit BIOS ako nemamo slike??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Možeš napravit autoexec.bat datoteku u kojoj ćeš napisati postupak flashanja kao kad radiš pod DOS-om i snimiti sve na neki bootabilni medij. Prvo isprobaj samo editiranjem taktova.
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Gle ti ne otklučavaš samo ciejvi već dižeš i takt i napon, tvoja je kartica s biosom napravljena X800GTO, skini bios od X850XT i dobiti češ onu grafau koja to defakto i je, ak ne šljaka smao flashaj stari bios nazad.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
|
Ne možeš to tak radit, treba ti modani BIOS od X800GTO u kojem je otključan taj jedan quad.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Headbangig Grunf!
|
domy molim te, ne baljezgaj. S techpowerupa skineš X850Xt bios i felšaš. Imao sam takvu karticu i jedino kaj trebaš je staviti odogvarajuću brzinu memorije, i happy flahing. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=19788
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum Zadnje izmijenjeno od: Isus. 04.03.2007. u 16:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
Datum registracije: Jul 2005
|
neznam kako drugima ali moja gto2 nije se dala otključati bez modificiranog flashroma i biosa |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Headbangig Grunf!
|
jer je bio bios zaključan, u tom sličaju trebaš flashat ne lockani bios s techpoweruopa i ond aflashas X850 bios za GTO2 a za GTO X800XT bios.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
|
Ja sam flashao X850XT BIOS, ali mi se jednom uopće nije otključao quad, a drugi put uz malo za***acije se otključao, međutim, imao sam konstantno smrzavanje sistema pa sam morao koristit taj modani GTO BIOS.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Headbangig Grunf!
|
Hm zanimljivo. Može bit do toga da je X850XT malo drugačija od X800XT,a X800GTO ( je u biti X800XT. Recimo ja sa svojom Sapphirkom X800GTO2 nisam imao problema koji god X850Xt bios sam puknu u nju s njime je radila. A i po onome kaj je bilo po netu ekipa nije imala problema s flashanjem X800GTO u X800XT.
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
EMP moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Za AGP/PCI-E nisam siguran...
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Headbangig Grunf!
|
različite su AGP i PCI-e biosi jer su različliti naponi i još par stvari. Zemi AGP bios. Za X800GTO bi ja u principu zel X800 bios. Ne vjerujem da će ti se siebat ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Banned
|
Citiraj:
Ako je za***em čekam da se boota nakon toga upisujem komande i to je to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
EMP moderator
|
Napraviš si autoexec.bat datoteku u kojoj ćeš to napisati, staviš je s flasherom i BIOS-om na neki bootabilni medij i to je to. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
EMP moderator
|
Pod uvjetom da ti je backup BIOS spremljen kao backup.rom i da koristiš FlashROM, pisat ćeš ovako: flashrom -f -p 0 backup.rom 0 je nula.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
EMP moderator
|
Da, ali samo pod uvjetom da se komp barem nekako boota, bilo bez slike ili s artefaktima jer se zna dogoditi da se uopće ne želi bootat... Stavi to troje zajedno s boot fileovima na disketu, stick ili šta već imaš...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Banned
|
evo, imam i ja pitanje ![]() buduci da ATI uopce nisam pratio, a sad mi je slucajno uletjela HIS x800GTO IceQ II zanima me kaj se dobiva flashanjem drugog biosa? zakljucio sam po slici onoj gore da ju nemogu otkljucat (nemam F slova tamo gdje treba biti) i ako lupim gore bios nece se nista otkljucati... e sad, moje glavno pitanje je: dal recimo x800/850xt serija ima veci napon gpu-a/meme pa bi mogao izvuci vece clockove?! sad trenutno ide na 530/1240Mhz, a ja bi vise ![]() hvala unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Snimi riva tuner (ako moze na tu grafu) i tu vidi imas li za otkljucat šta iako nevjerujem.Probaj s***at nista nemozes. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|