|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
2 kompjutera, drugi neće otvarati web
Čitao sam RAK-ov tutorial za umrežavanje, glavnom (ovom) pc-u sam dao ip 192.168.0.1 dok je drugi isto samo 0.2, i to je sve ok umreženo, shareanje radi, kompovi se vide, imam u my computeru mapirano particije od drugog kompjutera i acessam ga bez beda. Problem dolazi kad se na drugom pcu hoću spojiti na net, iako sam ovdje shareao konekciju i tamo u network connectionsu sve ok ispusuje kolko je skinuo bla bla, IE niti Opera ne otvaraju nikakav site, zašto? U internet options pod LAN sam stavio na automatic. Isto tako u vezi remote desktopa- zar uvijek moram imati 2 usera na tom pcu na kojeg se konektam? Navikao sam sâm biti za pc-jem, tako da je jedini korisnik Administrator. Ako se preko remote desktopa spajam na njega odbija, a ako napravim novog korisnika koji je isto sa admin-ovim mogućnostima, njega pri spajanju izbacuje, a najviše me iritira što je sve vraćeno na default, theme, postavke, startup, ikone ma sve.. ja želim da se on spaja na ovaj Administrator <- defaultni kad nema nikakvog drugog korisnika, jer mi je tamo sve posloženo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Neznam kakvu konekciju imaš pa: Adsl-http://www.ic.ims.hr/forum/viewtopic.php?t=264 Dial-up-http://www.ic.ims.hr/forum/viewtopic.php?t=170
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
glede remote-a, stavi lozinku na taj administrator account, mora biti aktivirana lozinka inaće neće raditi. a glede neta nisam baš najstručniji po tom pitanju, imao sam i sam problema brdo dok to nisam uspio složiti. Pogledaj ovaj moj thread internet preko servera, slične su ti postavke kao što su i meni trebale |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Probao sam, štos je u tome što nemam router već su 2 kompa povezana direktno prek mrežnih kartica, na ovom kompu koristim marvellovu za modem, a nforce za LAN sa drugim kompom. Dakle, modem je 192.168.1.1, marvell je 192.168.1.2, nforce je 192.168.1.3 a mrezna na drugom kompu je 192.168.1.4 sve to fino radi no nikako namjestit taj internet :\ i modem sam prebacio u router mod, medjutim tu kad trebam upisati ono za username i pass nekad se nezeli konektati kad je to upisano, kad nije onda sve radi. Modem je ovaj ovdje -> http://www.pcekspert.com/articles/400-3.html na drugom kompu sam napravio i novog korisnika, sa admin pravima i passwordom, medjutim ovaj stalno odbija se spajati na njega iako je remote desktop ukljucen na oba kompa bla bla, dok 2.komp se na ovaj spaja ok - wtf? na drugom kompu je isklj firewall, ovdje isto iskljucim firewall daklem nije do toga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Rijeseno - ![]() kad sam imao sve poslozeno ljepo onda nije sljakalo sad sam sve zbrda zdola pa sljaka ![]() Isto tako net nisam uspio nastimati, vec mislim da je nemoguce ovak, mozda je to moguce samo ako imam dobar router/switch ovak neide bash.. :\ no ajde, barem neshto. Jos da internet proradi bio bi sretan, no.. ![]() tnx svima |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|