|
![]() |
#1 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
ASUS p5w samo 2 ATAPI uređaja
Eto uletila mi p5w dh deluxe. I ne mogu vjerovat da ima podršku samo za 2 optička uređaja i to na istom Ide kablu. Drugi ide utor služi samo za hard diskove, kak to?. Ja imam naviku držat uvjek puno kućište optičkih uređaja i sada vidim da ću moć samo dva imat. Postoji li ispravak toga bug-a ili to tako je na tim pločama. Nekako mi se čini da pod ovim forumom ima malo previše problema sa Asusovim pločama nije li to malo sumnjivo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
kupi sata pržilice ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Rambus 3xtr1m
|
Ako zbog jedne od najbolji c2d ploča budem morao kupovat sata pržilice, nek sve ide kvragu. Pa to nije neka jeftinjava od ploče, pa gdje je problem stavit podršku za ATPI uređaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Dakle, tu se radi i o Southbridge-u koji podržava to. Budi sretan, neke novije matične imaju samo po jedan IDE(taman dovoljno za DVD pržu) al zato pripazi na količinu SATA-e i ostalih novijih funkcija... BTW. Nisam baš gledo kolko ima SATA portova al vjerujem da ima i više nego dovoljno za nekolicinu diskova
![]() |
#5 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ploča ima dva IDE kanala i jedan za floppy? Ali samo na jednom ti idu pržilice a na drugi samo diskovi? Tu mi nešto smrdi...probaj zamijeniti kablove, možda je do njih. Ako nije do kablova, vrati postavke na default settingse ili isprobaj sa različitim BIOS-ima, možda je nekakav bug. Nikad nisam čuo za to da BIOS brani staviti pržilice na oba kanala, možeš ti uređaje koje hoćeš na te IDE kanale.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() 1 IDE kanal ima mogućnost spajanja 2 IDE uređaja bili oni pržilice ili hardovi. Ako ti baš jako trebaju IDE kanali, kupi IDE kontroler i eto dodatnih 4,6 uređaja.. 1 kanal -> 2 uređaja, ne 1.
![]() |
![]() |
#7 | |
Rambus 3xtr1m
|
Citiraj:
KOmp mi je bio posložen sa starom matičnom i procom, master i slave nije problem. Kad sam spojio komp jednostavno nije prepoznao uređaje na drugom kablu i nikako što god napravio. Onda sam uzeo knjižicu od ASUSA i stvarno to piše u dolji možeš uštekat samo diskove! KOlega buljo vjeruj mi ima smisla na dolji samo diskovi idu, skenirat ću ti stranicu iz manuala gdje to piše. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BMW ///MPower
Datum registracije: Mar 2007
|
@mortal upravu si samo dva opticka mozes stait na nju i to me je odbilo od nje pa san je zamijia sa Abit AW9D-MAX ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Čudno, čudno...Ali imaš rješenje (osim mijenjanja ploče i nabavke SATA prža) - dodatni IDE PCI kontroleri ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
o pa to su slatke muke, ja imam Fatal1ty AN9 i ona ima samo jedan IDE controler, znači spajanje samo 2 IDE uređaja, što je meni osodno sasvim dovoljno, imam spojene dvije dvd prže i više mi ni ne treba...svejedno je IDE polako stvar prošlosti...jedino ga ti optički uređaji održavaju na životu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rambus 3xtr1m
|
Al kad imaš big tower od čifteka izgleda to malo prazno samo sa 2 uređaja upiknuta. Prije sam svaku pržilicu imao na jednom kablu kao master i kao slave stari asusov cdrw i dvd rom. Sad mislim da ni prženje on fly neće radit, šta ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zašto ne bi radilo? Jer je spojeno na jedan kanal? Makar šta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Taj drugi ATA kanal dolazi sa onboard Jmicron kontrolera koji ne podrzava ATAPI uredjaje (optike). Trebao si bolje gledat prije kupnje. Ista stvar je i na mojoj ploci. Vec dosta vremena je praksa laganog izbacivanja ATA portova sa ploca.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rambus 3xtr1m
|
Nije mi bilo u planu kupit tu ploču, nego bilo što sa 680i čipsetom, ali liku je uletila za 215Eura i uzeo sam bez proučavanja. ![]() Kvragu onda kad bacaju van IDE onda nek masovno počnu dolazit sata optike. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|