|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Zamjena Prescotta 2.4GHz soc.478
Konfa: ASUS P4S800 P4 2,4GHz Prescott, 533Mhz FSB 512Mb DDR Kingmax 400Mhz + 256Mb no name Gainward Bliss 6800GS Tagan Easycon 430W Frend mi za procesor nudi 200kn. Jel mi se to isplati. Postojeći bi se trebao dati dobro clockati ali čim takt dignem iznad 2,5Ghz postaje nestabilan zbog šroteks matične. Zato sam mislio uzet neki jači P4 ... 800Mhz FSB. Štos je što mi treba za soc.478, a takvi se više ne prodaju. S druge strane, jel bi takva nadogradnja uopće puno pomogla u igrama (čitaj:htio bih igrat Crysis bez štekanja) Odgovori mi trebaju što hitnije! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
možda, al men je ovaj moj celer preskot (znam da je celer i da se manje grije od p4) radio na 3.4 sa stock kulerom bez beda...prije mislim da te ovih 256mb nonamea zeza...ja imam jedan keks od kingmaxa koji bi kao trebo radit na 400mhz, al stabilan je ispod 370....jbga, ne da mi se nosit na reklamaciju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() |
#8 |
Premium
|
E dmd-0, častim te Leffe-om : cheers2 Vidiš, ja živio u zabludi kako se ne može mijenjati FSB ![]() Sad sam skužio da je to izvedeno tak da su izravno ponuđene frekvencije memorije, što mi prije nije palo na pamet. Sad sam ispal glavna budala na forumu: quake2 : Za sad ide bez problema na 2.7GHz i testiram ga u Primeu na ˝In-place large FFT s˝ testu i temperatura je stala na 59°C ali i dalje radi normalno. Uglavnom, možda će mi trebat novi cooler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#10 |
Premium
|
A Nemrem cjerovat koja sam ja budala, ali djelomično su i forumaši krivi ![]() Rekoše mi pred oko godinu dana da na ovoj matičnoj nemrem očekivat nikakav veći overclock, a ide bez problema. Što znači onaj drugi broj kod Bus speeda: npr. 133/30. Znam da ima nekakve veze s AGP-om ili PCI-em, daj mi to bolje objasnite i koja bi trebala biti gornja vrijednost? Inače, što se to događa sa soc.478. U zadnje vrijeme je jako tražen i na internetu i u mojem gradu, jel to ima veze s tim što više nije u prodaji? P.S došao sam do 2.97GHz, memorija na 412MHz, i to je granica, dalje nejde, neće se komp upalit: stoopid |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
133/30? Hmm... Prvo bi valjda trebao biti FSB, a drugo ne bi mogao biti PCI, jer je frekvencija PCI-a 33 MHz. Anyway, potraži AGP/PCI lock, to je obavezna stavka pri kloukanju. Staviš frekvu na 66/33 MHz i deri. Ako nema toga, onda ti nije baš preporučljivo oc-ati (ali bi mogao clockati sve dok frekvencija AGP-a ne dođe do 75 MHz, grafa bi trebala to izdržati). Što se tiče traženosti s.478 to je objašnjivo jer su procevi za njega dobri, a možeš matičnu i ostalo dobiti za male novce. A novih procesora nema u trgovinama ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
To sam otprilike rekao, ja mislim da je 133/33, znači to je PCI. A AGP-dobijem da množim s 2 jelda? Mene baš to brine, jer sad su mi brojke 165/65!!! A za sljedeći korak: 166/33 mi se ruši komp. Znam ja za taj AGP/PCI lock ali ga nigje ne mogu nać. dmd-O jel ti znaš što o tome? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium moderator
|
Onda je to to! Frekvencija sabirnice i frekvencija PCI sabirnice. Uh...daleko previsoka frekvencija PCI sabirnice, lako ti može neka PCI kartica ili neki kontroler spojen na PCI odapeti. Znači, PCI frekvencija ti ne bi smjela biti viša od 37.5 MHz (ili 38, kako već hoćeš ![]() Ali ako si stavio 166/33 i 33 ne mrda kad povisiš FSB, znači da si uključio lock. Vjerojatno ti memorija ne može izdržati više taktove, promijeni latencije. Staviš više vrijednosti, npr. ako ti je sada 2.5-3-3-7, stavi na 2.5-4-4-7 pa onda probaj.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Nemam ništa na PCI-ima, ometa protok zraka za grafu ![]() Idem probat ovo s latencijama pa javim. BTW krivo sam ti opet reko. Sad radi na 165/41. A ono na 166 nije uključen lock, nego na matičnoj se fsb diže ovak: 133/33...165/41 166/33...199/40 200/33...itd. zato mi je cilj doći na 166 i onda sam miran |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Je li netko zna možda koliko on ima cpu score u 3dmarku 06,čisto informativno |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium moderator
|
Neće riknut ako se previše oc-a, već se može pregrijati. Toplina je najveći neprijatelj elektroničkih komponenata.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Nije toplina nego voda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium moderator
|
Pa sada, ovisi kako gledaš ![]() Komponente ubijaju same sebe vlastitim generiranjem topline ![]() No, nećemo u OT jel.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium moderator
|
Temperatura je o.k., nema razloga za brigu. Oko 68°C je već kritično.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Desktop: System: Asus X99 Deluxe / Intel i7 5820k + Noctua NH-D14 / 32GB DDR4 Corsair Dominator Platinum 3000Mhz (4x8Gb) / Asus DUAL-GTX1060-O3G / A-DATA XPG SX8200 Pro M.2 SSD 1TB / Sound Blaster Z / Fractal Design Core 3000 / Corsair HX1200 Storage (total of 54TB): 6 x Seagate IronWolf 8TB / WD My Passport Ultra 4TB (2,5") + WD Nomad case / WD Scorpion Blue 1TB (2,5") + Orico case Video/audio/input/misc: HP Z32 (32" 4K) / Logitech G933 Artemis Spectrum / Samsung Harman/Kardon Q70 soundbar / Sony XD100 / Corsair K95 / Logitech G9X / Logitech VX Revolution / Canon scanner LIDE 70 / HP LaserJet P1102 Mobile: Lenovo ThinkPad X1 tablet (Intel Core m7 / 8GB DDR3 / 256GB SSD) |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
uz dobru matičnu i hladnjak ti preskoti prosječno idu između 3.0 i 3.5ghz. naravno, uvijek postoje iznimke (i bolji i lošiji modeli) ![]() temperatura do 60 stupnjeva je podnošljiva, kad krene iznad 60 postaje prevruće... inače, jedna mala opaska kaj se preskot jezgre tiče. dogodilo mi se s nekim procesorima iz te jezgre da ih igre griju puno više od testova: npr. u testiranju u occt-u i prime-u nakon dva sata temperatura im ne bi prelazila 55 stupnjeva, ali kad bih pokrenuo far cry temperatura bi nakon pola sata igranja skočila n 63-65 stupnjeva celzijusa! mislio sam prvo da je to do grafičke koja se tad više grije, ali nije - to se ponovilo tri - četiri puta s različitim grafama i to dobro hlađenim. tako da zavrti koju igru i nakon pola sata - sat izađi da vidiš temperaturu
![]() |
#27 |
Premium
|
Evo, meni sad radi na najnižem naponu (1.375V) na 3.2GHz, memorija mi je došla do 424MHz i mislim da neću ići dalje. Ali sad mi opet grafičkoj bježe temperature. Jel clockanje AGPa može biti uzrok tome, ili je to jednostavno jer se sada proc jače grije? Ja uopće ne znam jel mi je AGP clockan. Već sam pitao ali mi nitko nije odgovorio: ako u biosu povećam frekvenciju PCIa, jel se automatski poveća i AGPa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium moderator
|
Da, to su povezane sabirnice. Ako se diže takt PCI-sabirnice, diže se takt AGP-a.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Pazi da ti ne dodje do korupcije podataka na diskovima zbog povecanog takta PCI sabirnice. Ja sam isto imao tog Preskija i na nekoj ASRock ploci je isao na 3 GHz na stock naponu stabilno. Na nekoj boljoj bi sigurno isao debelo vise... i koliko ja znam P4S800 ploca NEMA PCI/AGP lock, pa riskiras, kao sto vec rekoh, korupciju podataka na disku i rikavelu graficke kartice. Meni je nedavno GF2MX dobila po pici (aftefakti) jer mi je AGP na TUSL2-C slucajno ostao na preko 66 MHz (nisam clerao CMOS) ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|