|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() Ovako. Neki dan me nazvao frend i zamolio da mu posudim jedan keks memorije kako bi isprobao ako mu je memorija crknula. Ja sam naravno ugasio komp i izvadio jedan keks (iz siga) i dao mu. Nakon 45min mi je on vratio memoriju i tu nastaje problem. Stavim taj keks natrag u računalo, u isti slot, i računalo se UOPĆE neće upalit. Niti da se ventilatori malo pokrenu, ništa... Nakon premještanja memorije iz utora u utor i pražnjenja CMOSa sam izvadio keks koji je bio kod frenda van i računalo je proradilo. Mislio sam da mi je skurio memoriju ali testiro sam ju kod frenda i memorija radi. Stavio sam noviji bio ali svejedno ista stvar... Jel moguće da mi se to događa zbog napajanja?? Imam neko Golden Field, 350W. Znam da je napajanje smeće ali oću bit siguran da je ono crklo tako da sutra kupim drugo. Još jednom napominjem da je sve radilo kako treba prije nego sam izvadio memoriju iz računala. Unaprijed hvala na pomoći : cheers2
![]() |
#2 |
Hurr durr
Datum registracije: Jan 2006
|
Meni se jako slicna stvar dogodila samo sam izvadio ram i upalio komp i nije se htio podici ali meni je problem bio u dodatnom hladnjaku koji je krepo i komp se nije podizao dok ga nisam maknio |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Ajde, ljudi ![]() Jel zna netko u čem bi mogo bit problem?? Mislio sam sutra ić kupit drugo napajanje ali oću bit siguran da je u njemu stvar. Pomagajte ![]()
![]() |
#5 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
TO sam i ja mislio, pa sad imam forton 350w ali i dalje se zna zblesirati... Skuzio sam da se to javlja kad dolazi do promjene uvjeta u sobi, ono toplo hladno, pa kondenzacija,. Sad kako toga nema, tj. ne otvarama bas cesto balkon na cijelu noc, toga nema. Ali, nakon toga me bios uputi na cpu frekvu, tak da je i do toga. Cesce se to dogadalo kad je cpu bio na 3.0. Sad je na 2.8 i nema problema.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
'škakljaj' pc. Vadis ram, pa ga stavis pa probas, zamjenis slotove, pa probas, izvadis 24-pinski, pa cekas 5min, pa probas, iskopcas skroz struju iz napajanja, pa resetas cmos, pa se vratis za 10min pa probas, opet zamjenis memoriju, pa probas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma koji štapić za uši? To se raspadne pa će sve dlačice završit unutra... Najbolje nekom četkicom, ne premekanom.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Probo sam sve to i jednom je čak uspjelo. I ja se već ponado kako sve radi opet, otiđem na LAN party, oćem upalit komp i opet ništa ![]() Pola sata sam ležo ispod stola i premješto memoriju, čupao kablove i ništa ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Pa vjerojatno ti je s matičnom nešto... Jel čuješ zvukove kakve kad pališ komp? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Nikakve zvukove. Čuje se jedino nekakav kratki piskutavi zvuk kad napajanje ugasim na onom iza prekidaču. I to se čuje samo onda kad su 2 keksa memorije unutra. Tj. kad se komp neće upalit ![]()
![]() |
#13 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Jel ti frend jeo ćevape dok je prčkao po memi? ![]() Gumicom za brisanje obriši kontakte na memoriji, možda su prljavi. Testiraj jednu po jednu komponentu kod tog frenda, za početak napajanje itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Evo, sad je opet proradio sa 2 keksa memorije ![]() Pitanje je kako dugo će radit ![]() @tor Memorija je testirana kod frenda i radi savršeno. Mislim da je napajanje ali me strah to sranje stavljat u frendov komp : hitthewa
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|