|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Zamrzavanje racunala u igrama
Prvo pozz svima na forumu.. Imam problem a nisam bas siguran radi li se o hardverskom pa vi ocjenite. Nakon nekih pola sata( ponekad minuta,a ponekad i dva sata) racunalo se zamrzne u igrama(CoD,Blitkrieg,GTA S.A.).E sada stvar je u tome sto je ista graficka(FX5500 na starijoj ploci sa celeronom radila odlicno i nije bilo zamrzavanja no po stavljanju na ovu plocu pojavio se taj problem. Sa Forceware 81.85 je cak dolazilo do zamrzavanja kada se povuce ikona po desktopu,stavio sam 66.93 i onda zamrzava samo u igrama no vec nakon nekoliko minuta. Najbolje radi sa Omega driverima no i tada dolazi do zamrzavanja kompa ali najduze radi. Tem. proca je oko 54-55,memtest nije pronasao nikakve greške u radu memorije,a pokusao sam i staviti novu pastu na hladanjak od Fx-ice...(moze se drzati prst na njemu). Ima li tko ideju? Takoder uredno odradi testove u 3DMark 2001(6000 bodova)... Zadnje izmijenjeno od: Silent. 27.10.2006. u 18:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Probaj staviti najnovije drivere grafičke i ploče, a možda će čak stvar i samim zblesiranim windowsima fastwrites isključi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Probao..FW iskljucen,a ako ga ukljucim jos je gore.Probao sam staviti forcewere 91.(najnoviji) nije pomoglo.Za maticnu instalirao najnovije drivere za agp.windozi su nova instalacija...:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Nakon svog tog mijenjanja drivera, počisti registry s npr. EFRC programom. Možda pomogne. Ostatke starih drivera si počistil DriverCleaner-om? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Napajanje staro nekih dva-tri mjeseca,noname(MSI,mislim) 400W,registry cistim stalno sa TuneUp-om,a ostake drivera pocistio sam sa DC. Ali i nakon instalacije novih windoza bez ikakvog petljanja pojavljivao se je isti problem odmah. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ma vjerujem ja to..al eto ovo sam dobio u kompu pa eto...kad bude prilike zamjenit cu..ali mislim da je memorija u pitanju... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Pokusaj stavit noviju verziju biosa. Ako to ne pomogne, istestiraj taj ram na sve moguce nacine: svaki modul pojedinacno, zamijeni im mjesta, igraj samo sa jednim modulon.....(vrti memtest minimalno 1h, preporucljivo 24h). Meni se komp ledio zbog diska. Napravio sam mu lowlevel formating i nikad vise problema. I svakako zamijeni to napajanje.
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Flash bios? Pokusaj to. Jedan mi komp nije htio pokrenut Counter strike source dok mu nisam napravio flash(to mi je bila zadnja opcija). Krenuo bi ga ucitavat i onda bi sa srusio. Zasto? Neznam... Novi bios je to rijesio.
![]() |
#15 |
Premium
|
Otkrio sam zanimljivu stvar...čini se da se komp ne smrzava kada stavim defolt bios postavke i onda smanjim brzinu procu na 1500MHz..tj. množitelj nisam dirao on je po defoltu 15 ,a CPU FSB sam smanjo sa 133 na 100. Tada mi sve uredno radi i proc je pročitan kao 1700+. Što to znači? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
mozda napajanje? |
![]() |
![]() |
|
|