|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Kao prvo ispričavam se jer sam vidio da već postoji DFI thread u ovom podforumu, ali budući da se radi već o relativno starijem hardveraju odlučio sam otvorit ovaj Thread. Znam da će neki reći da pogledam ostale forume npr. dfi-street i sl., no molio bih za pomoć ako je moguće. Imam nekoliko pitanja.... 1. Koja je razlika između DFi Infinty NF4 Ultra i non-ultra? ------------------------------------------------------------ - Naime dobio sam ovu ploču u uvjerenju da se radi o DFi Infinty NF4 Ultra ploči, no kod boota mi piše NF4 Standard pa sad ne kontam jel me neko za*ebo, između ostalog nemam opciju za SataII kontroler u Biosu (Bios date 29/03/2006). Maxtor Diamond 10 koji imam Windowsi vide kao Sata150 disk iako je jumper na disku uredno skinut da bi dobio 3Gb. Da li postoje vidljive razlike u layoutu između ove dvije ploče? Vidim samo natpis rev.A 2. Da li je tko uspio staviti na chipset pasivni hladnjak? ---------------------------------------------------------- - Primjetio sam nakon instalacije 7900gs da se northbridge nalazi na nezgodnom mjestu - ispod VGA kartice. Planiram staviti pasivni hladnjak iz Vemila Zalman ZM-B47J. 3. Kako ova ploča radi s KINGMAX PC3200 memorijom? ---------------------------------------------------------- - Ima li netko iskustva s radom navedene memorije na ovim pločama. Radi se o KINGMAX Superram pc3200 FNAS 2*512 mb. Obje sam ih utrpao u crne slotove. Prije sam imao Asusovu A8V rev.2 ploču pa su znali praviti probleme što je običaj kod Asusa. Trenutno radi na 200 Mhz 2.5-3-3-6 1T, a s istim latencijama je radila na 233 Mhz i 2.7 V. Koliko je to opasno za memoriju i da li bi pomogli pasivni Thermaltakeovi hladnjaci... Naime kad dignem procesor na 2520 Mhz (9*280) memorija može raditi na 233 Mhz (divider 166) ili na 186 Mhz (divider 133)? 4. Da li moguće da senzori ne pokazuju ispravno temperaturu? ------------------------------------------------------------------ Sad mi je nakon sat i po vremena rada kompa ( Samo sam ga upalio) temperatura 32C za CPU i 17C za CPU diodu (Everest UE 2006). Ima li načina provjeriti stvarnu temperaturu? 5. Može li Venice 3000+ E3 clockat na 2500 Mhz sa stock hladnjakom? ------------------------------------------------------------------------- Ovo se veže na ono prethodno pitanje. ![]() 6. Maxtor 200Gb Sata disk se pojavljuje u Win Xp kao removable disk ? ----------------------------------------------------------------------------- - Naime u Windowsima mi se javlja ikona u trayu za Safely remove hardware za sistemski disk. Ne znam zašto... Jeli se to nekome pojavljivalo. Inače kod instalacije windowsa N-liteom sam si ubacio Nvidia sata drivere pa ne znam jel možda do toga? BTW disk nije kako piše u sigu na Promise kontroleru. Svima unaprijed puno hvala na odgovorima...!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ja sam također vlasnik matične ploče DFI Infinity NF4 Ultra, zamolio bi da mi velite di je moguče skinuti nekakvi modani bios za tu ploču, ako netko ima iskustva s time.. Memorija mi radi max na 233mhz s latencijama 2.5-3-3-6 1T kad je s sabirnicom od procesora 1:1 (npr. 10x233=2330mhz) i sve radi super, ali nikako mi neče raditi komp kad je cpu na 2160mhz (8x270) a memorija na 225mhz s gore navedenim latencijama (znači memorijski djelitelj je stavljeni na 166mhz). zašto? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
1. Ultra ima Sata2, Hardverski firewall i mozda jos koju sitnicu. Ti izgleda imas obicnu, stoga odi u ducan i nek ti ili vrate razliku ili daju ultru. Nema neke velike razlike izmedju te 2 ploce (sata1 ili 2 je banalno). 2. Ja sam montira tog zalmana, no ima sam X800XL sa zalman vf700 koji se malo naslanja na zalmana na nb-u, mislim da s originalnim hladnjakom ne bi pasa. 3. Trebala bi biti dobra 4. Moguće - meni je pokazivalo nešto niže za NB, no pogledaj Bios i gledaj CPU temp, ne diodu na ploci. 5. Moze (volt. 1.45-1.55), samo neka radi vent na 100%, napajanje je dovoljno 6. To ti je zbog toga sto je SATA, nisam siguran da li se može iskljuciti. Pokusaj s driverima.
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
2. http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.909.099 Procitaj misljenja korisnika, ne smeta grafi! 6. Zato jer si instalirao one sw ide drivere prilikom instalacije nforce chipset drivera. Da si ostavio one od windowsa nwbi imao to u trayu.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
1. SATA II, NCQ (Skini Everest i vidi šta javlja za ploču) u BIOSu ne postoji opcija za SATA II, u Layoutu mislim da nema razlike 2. Pasivno jedino Thermalright HR- 05 SLI, Zalmana ako uspiješ stavit nebi bilo dobro pasivno držat. 3. Pasivne hladnjake ne na memoriju, daju samo kontra efekt - stavi vent da puše preko memorije i miran si do 2.8-2.9v, ovisi koliko ploča overvolta, garanciji memorije ![]() 4. Ova temp. 32C bi mogla biti tu negdje ovisno o hladnjaku, protoku zraka u kućištu (Možeš probat kakav je cooler na dodir, što bliže bazi), 17C krivo mjeri. Everest zna krivi senzor "ulovit", pa bi noviji BIOS možda pomogao, možda nebi - kolike su temp u BIOSu? Koji hladnjak, na koliko okretaja, pasta, kučište, ventilatori ? 5. Proc ide svaki drukčije. Ali temp. nesmije preko 55C (u Load-u) i vcore preko 1.60(65 sa boljim hlađenjem) Fortron je i više nego dovoljan. 6. Kod mene ista stvar sa Seagate-om.
![]() |
#6 |
Premium
|
Javio mi se još jedan problem.... Da budem iskren nisam ništa pokušavao riješiti. U sred igranja komp se sam od sebe restarta... bez BSOD. Nekad nakon 2 min, nekad nakon 10-15 min. Nekad se ne može ni 3dmark06 odvrtit do kraja nego se zakolje uglavnom na deep freeze testu... Pomislio sam da stroj nema dosta struje..... Negdje sam čitao da baš ni postavkememorije s 1T u dual chanellu nije baš najsretnije rješenje. Inače, danas sam stavio onaj pasivni hladnjak. Hmm... morao sam mu skinuti jedan red "pera" jer su smetali kondezatorima na grafičkoj na kojoj je danas završio VF700CU koji sam imao na 6800LE koja je sad na prodaju s original Leadtekovim hladnjakom koji je isto supertih...
![]() |
#7 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..kojeg si pasivca stavio,mozda ti je uzrok problema pregrijavanje chipseta
![]() |
#8 |
Premium
|
Evo riješio sam... Pasivni hladnjak na chipsetu je OK čak mi je i skinuo koji C. Za ostalo i restart kriv je ipak čini se overclock... Naime, primjetio sam da postoje problemi kod odabira 133Mhz brzine memorije u biosu....
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Imam jedno pitanjce u vezi ove ploce, koliko je stabilnija u OCu u odnosu na asrockicu, koju trenutno imam? ![]()
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Budem probao do kud ide ova moja, pa javim. (BTW: B rev) Dok sam imao Lanparty i TCCD (OCZ rev2) nije htio povuč preko 275 @1:1 ...spustio memu na /183 i proc na 8 i voila mema na 290MHz (Lanparty na 333!), ali proc na 2600 Tak da ovisi dosta od proca tj. mem kontrolera na njemu. Kako to da ti je mema na 388? Jesi probao spustit proc i vidit dokle ide mema? EDIT: ![]() ide i na 350 bez problema... ![]() BTW: hlađeno sa Thermalright HR 05 SLI
Zadnje izmijenjeno od: dDario. 11.11.2006. u 04:10. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
music freak
|
Citiraj:
kojeg si pasivca stavio,jer posjedujem doticnu i mislim staviti takodjer pasivca na nju ?
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ovak... jedno glupo pitanje mozda ali ste me zbunili... kolko sam skuzio kazete da nf4 ultra ima sata2, hardware firewall i jos neke sitnice... a ja imam dfi nf4 sli-dr, nigdje nisam primjetio da pise ultra a imam sve navedeno sto ste rekli da ima ultra... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
music freak
|
..naravno da imas,jer je sli najskuplja "verzija" nforce chipa,nakon nje ide ultra i onda "obicna" ![]()
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
aha, ok onda... jer mene to cijelo vrijeme zbunjuje taj ultra, to mi zvuci kao ultra brzo ovo ono... eto ga... mislim znam da je moja bolja, ali evo do sad nisam ni znao po cemu tocno... jer znam sta ima moja ploca, ali neznam koja je razlika na usporedbu sa onim drugima... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Zalman ZM-B47J na kojem sam morao polomit prvi red nožica jer 7900 gs ima kondeze koji joj smetaju pa je ne moš ubost kak treba, ali hladnjak je OK. No reci jel možda znaš zašto ne šljaka ovo čudo na 133 Mhz, komp se restarta, traži Riad array iako je raid diseblan i sl...?
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
Mema ide do ~440, ako promjenim djelitelj, sve pada, a i maticnu muci coold boot, tako da moram ostaljati vise lufta da se sve pokrene... Hvala na info, sad znam koju cu uzeti plocu ako nadjem rabljenu ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
@tajmahal: Da li je to skroz pasivno,ne puše ništa na pasivac?Probaj opteretit čipset,pa probaj prstima...Onda ćeš tek vidjeti koliko je vruća,jer infinity laže i to dosta,a nf4 ne možeš pasivno držat s tako nečim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Je, skroz je pasivno... Prije je gore bio onaj aktivni DFI hladnjak, ali stvar je bila u potpunosti ista... Mislim da je problem ipak u meni tj. ne znam dobro namjestiti postavke memorije. Skinuo sam si DFI NF4 Memory guide pa kad uhvatim vremena malo ću probat čačkati... Inače kućište je Sharkoon Silvation u kojem ima stvarno dosta mjesta i matična stoji naopako... Imam u njemu i dva 12cm Glacialtecha Silentbladea koja zasad ne koristim. Rekli ste DFI NF4 laže s temeraturama. Jel to inače boljka NF4 ploča? i postoji li način da se nekako dobije prava temperatura?
![]() |
#19 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |