|
![]() |
#1 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
S-Video na laptopu daje crno/bijelu sliku
Kao što piše iz naslova: Graficka je ATI FireGL sa stock driverima. Imam 3 razlicita cinch kabla i na svima je isto. Prikljucujem tako da prvo spojim s-video -> kompozitni konverter, a nakon toga spojim na klasicni 2x cinc kabel i nakon toga u tv (Daewoo ![]() Također imam drugi konverter od X800XL koji uopće ne daje sliku. Ovaj koji mi daje crno-bijelu je stariji i na njemu su radili X800, X550 i GeForce 4 4200 bez problema. Nigdje nisam nasao opciju za promjenu sistema iz NTSC u PAL u driverima, a ostale postavke su dobre. Inace - graficka je u HP NW8440. Ima li tko HP-ov laptop da mi kaze kako je to rijesija. Atha? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
prvo, trebas imat samo jedan chinch. a ne 2 za video . Drugo ocito dovodis Ipak SVHS signal a ne kompozitni. 3? Manje vjerojatno, nemaš multinorm TV a ostao ti je NTSC izlaz. pa ti vidi, i ne zaboravi distancere ![]()
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Suit up!
|
Prvo: imam 1 cinch (ovo 2 je da ima konektor na oba kraja). Drugo: ako dovodim S-Video signal (ako ovaj "Konverter" u svari ne konvertira signal u kompozitni nego samo služi za promjenu konektora) ne bi uopće trebalo biti slike, što daje naslutiti ako prištekam drugi konverter koji ne daje uopće sliku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Znao sam koje pinove tocno treba kratko spojit na SVHS da se dobije slika u boji jer je to kod atija normalan problem. na zalost zaboravio sam. Ako nadjes negdje shemu shhs-a i imas unimer i minimalna znanja iz elektronike. Treba spojit na masu od chincha na obje mase obje mase koje dilaze sa SVHS-a, a na zivi kraj od chincha i chroma i luma komponentu.(dakle 4 tice spajas na 2 spojna mjesta na chinch konektoru) To je sto se tice spajanja. Sto se tice eventualnog krivog setinga pogledaj po driverima. ako je igdje bilo sta osim PAL-a promjeni u PAL.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 18.09.2006. u 00:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kupi s-video -> RCA kabal i scart adapter pa preko toga spoji, a ako opet nema boje, rasklopi scart adapter i spoji 20. i 25. pin.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Suit up!
|
No jos nemogu dobiti odgovor zašto pobogu boja ne radi na ovoj kartici a na ostalim atijima je radila. Znam da svhs nosi 2 komponente, osvijetljenje i kromatizaciju, a cini se da kromatizacija ne prolazi. A nista, otici cu sutra do nekog ducana pa pogledati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Evo ti shema za s-video na composite konverter. http://www.epanorama.net/circuits/svideo2cvideo.html
![]() |
#9 |
Suit up!
|
Evo, uzeo sam u ducanu s-video > composite konverter i radi! Jedino slika za***aje ukoliko je u TV jos pristekan i sat. receiver preko scarta. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|