|
![]() |
#1 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() Ovako, ne znam da li ova tema več bila, ali ja je na ovom forumu nisam našao. Baš sam zadnjih sat i pol proučavao 6-7 reviewa athlona 3200+, uglavnom je bilo vs. P4 3.0 (800FSB). http://www.tweakhardware.com/ Došao sam do zaključka da je 3200+ u velikoj večini testova sporiji od P4, ako još uzmemo u obzir da je 3200+ skuplji od P4 dođemo do vječnog zaključka da je P4 bolji. To se pogotovo vidi u Tom's Hardware reviewu gdje piše da su čak javili AMDu da promjene ime u 2800+ jer se ne može mjeriti sa novim P4 na 800FSB i da će ovako izgubiti povjerenje kupaca. Uvjerite me da sam u krivu. Ustvari ne želim bit uvjeren jer sam ja okorjeli Intelaš, ali želio bi da prokomentirate 3200+. ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: 3200+ He, He
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Pa čak i ja dobim bolje rezultate u Sandri nego oni na AMD-u.
![]() |
#5 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
eh uzmes nekog bartona za soma kuna dignes ga do te cifre i onda je p4 bolji ali i jeftiniji? ne bih rekao drugo..mjesas kruske i jabuke...3200+ je islo na stari sistem p4-a..znaci sa 133 fsbom..a 200 je druga prica... po meni taj pr rating je glupost...ali nazalost je zazivio... pa meni kao zagrizenom amd-ovcu je to super sto intel sad malo gazi...zato sto da jedan cijelo vrijeme gazi onaj drugi bi brzo pa pa.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
I Love AMD and nVida
Datum registracije: Feb 2003
|
Tko se zadnji smije najslađe se smije ![]()
![]() |
#7 |
Head Of The Radio
Datum registracije: May 2003
|
To PR i nije glupost ak se radi realno ali to što sad radi AMD nije sve mislim da tog XP pretvaraju u novog "Durona".Formula za pravi PR je AMD(Barton) xxxx -300.Inače nemam ništa protiv AMD-a ali su u zadnje vrijeme usrali taj PR.(Hebote nekad je 1900+ bio brži od P4 2.0RDRAM a danas 800FSB + i875P(Dualchanel) jednostavno ubijaju Athlonov PR) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
..
|
Citiraj:
amd xp 3200+(asus xxx)/3100(abit xxx)/3143(epox xxxx) samo sto mi vise smeta kaj se intelase bar tri mjeseca nije culo i sad cim im je malo krenulo odmah intel je bla bla... please lets stop it...no more ko je bolji, moj je veci i sl |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Head Of The Radio
|
Nama tu ko je bolji glupost je to što su na odlični TBB dodali 512 L2 pa mu PR pomjenili za 300(2700/3000) zašto mu nisu ostavili ime 2700(da se ravnopravno suoči sa INTELovim FSB200)i recimo dodali još jedan +. Inače ne držim stranu ni jednim ni drugim(iako naginjem AMDu) zbog AMDovog PRa a ni Intelu zbog neučinkovitosti arhitekture.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ha...i ja imam AMD...ali bez brze sabirnice nebude tu puno kruha,pa taman da staviš i megu....a ne 512 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
I Love AMD and nVida
Datum registracije: Feb 2003
|
Mislim da bi AMD puno više dobio na performansama da je L1 cache povećao makar i za 25%
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Intel ima manju paralelizaciju izvršavanja, a veći takt, dok AMD ima veću paralelizaciju i manji takt pa su zato uveli P-rating .... naravno pitanje koja je arhitektura bolja nikad neće ostati riješeno ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
od LemilicE
|
Citiraj:
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Pa kaj nije Cyrix bio VIAjin (kako god se piše)
![]() |
#17 |
Head Of The Radio
|
Ma šta je glupost znači trebali su ga nazvati Athlon 2.2.Pa onda bi ljudi(mislim na debile) prije kupili Celerona 2.4 već A2.2 jer je eto ovaj za 200MHz jači... P.S Vjerujem da bi neki trgovci počeli uvjeravati kupce(neupućene) da je eto Celeron jači.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
Bojim se da si smrtno u pravu ![]() Većina trgovaca je opasno glupa i ne informirana ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Je...a uvijek napišu Intel Pentium IV 2.4MHz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Head Of The Radio
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Celeron me totalno razočarao. ![]() A kad smo kod low-end procova gdje je Duron - hoće AMD to razvijat ili je sad do 2000+ low-end do 2800+ mid-end a preko high-end???
![]() |
![]() |
#22 |
Head Of The Radio
|
Ja mislim da će XP biti zamjena Duronu(PR potvrđuje) a Athlon 64 za mid i hig-end |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Mislim da će Athlon 64 bit skup, a 64 bita svejedno većina neće koristit - sad je sve AMD položio u 64 bita, ako ne uspije (čitaj: ako Microsoft sa svojim odgađanjima, betama, alfama zajebe stvar) AMD će se naći u škripcu. Dobra je stvar kombiniranje arhitektura ali sve ovo više ovisi o MSu i njegovim najavama o 64bit softveru i OSu (ali za sada imamo Linux) Intel je već odgovorio - nove instrukcije Itaniuma II omogućit će i njemu izvršavanje 32 bitnih aplikacija pa je opet sve na starom - Intel vs. AMD. Ali Itanium više cilja na servere i sl. dok AMD misli na kućne korisnike kojima 64 bita baš i ne treba. I za sada Optreon je samo dvoprocesorski, iako najavljuju do 32, a Itanum već radi sa 64 procesora - no to je za nas smrtnke ionako nevažno (sračunajte si koliko košta 64 procesora i MB za to - a još napravit 64 vodena bloka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#25 |
Head Of The Radio
|
A64 će biti brži i u 32 bita od Xp jer ima nasebi integriran mem kontroler pa smanjuje latenciju(ostalo je sve isto + x86-64).Intanium je za servere i on je pušiona velik i slab i nije za Home. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
..
|
Citiraj:
to nisam znao...znam samo da su poceli gecrkt i da ih je via kupila... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
od LemilicE
|
Opteron če raditi i u jednoprocesorskim sistemima i imat će oznaku 1XX. Tako barem piše u novom BUGu, da ne ispadne da dijelim krive informacije. AMD se neče usrat s krivim označavanjem kao i IBM jer AMD več sad ima naprednu arhitekturu kojom prati Intelove veče brzine, a Cyrix je to napravio iz očaja, pa da se uvali u kompove neupućenih ljudi. Još će dugo biti borba AMD vs. Intel. Ako toga ne bude bilo nahebali smo ko žuti što se tiće cijena. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ekspert iz sjene ...
|
Pa sad .... Itanium je teško razočaranje ( I i II ). Oni kojima je namijenjen ( serveri ) ga ne šljive pola posto, AMD sa svojim Opteronima je dobra konkurencija, samo kaj se još mora dokazati na terenu. Skupi serveri po par desetaka tisuća $ ( govorim o jeftinijim varijantama, 2 proca, ali to je bez obzira mnogo ) će se teško prodati bez dokazano boljeg proca. Kod dvoprocesorskih sistema vjerujem da AMD ima itekao šanse na dvoprocesorskom tržištu radnih stanica ( povoljna cijena uz jake performanse ) Na tržištu mastodonta ( ala IBM T-Rex ) je Intel car i mož ga hebat, tu se teško ubaciti jerbo je pouzdanost 10 puta bitnija od krajnje brzine. Opteron i Athlon 64 će u početku ( dobro Opteron već jest ) odlićan izbor za jaku radnu stanicu. Međutim razmislite o SAD-u i japanu. Heavy OC ekipa s parama, na takove AMD puca u početku. Oni će kupovati sisteme bez obzira na cijenu i uživati u hebenim performansama. Kad cijene padnu, bit će i za gladnu raju koja radi 80% prodaje ( najeftiniji je uvijek i naprodavaniji proizvod ). Tako da Athlon XP polako ulazi u low end, Barton ga drži - donekle - malko više, Opteron utire 64 bit put koji je jedina šansa AMD-u da se izvuće iz PR rating gabule u koju se sam zavuko. Što se tiće Mikrosofta ---- vjerujem da Win 64 neće kasniti, jerbo će ih Intel i AMD na stup srama prikovati. Iako se čini da bi Intelu pasalo koji mjesec/dva kašnjenja Win-a da si malko pobroji ofce, ne smije zakazati prema AMD-u, inaće ispada nesposoban. Tako da je bolje za njih oboicu ( In , AM ) da sve svale na Mikrosoft ![]() ![]() my 2 cents ..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
od LemilicE
|
To ja zovem REZIMIRANJE :gajba:
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |