|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Problem u napajanju ili...?
Pozdrav! Evo do jucer sam imao konfiguraciju iz siga, samo sto je umjesto ove graficke, bila 9600 non-pro. Sve je radilo savrseno. No sada, ovu FXicu pokusavam malo klokat (pretpostavljam da bi se trebala dati ), jer defaultno radi na 390/700. na 400/700 ide sve ok, al cim pocnem dizati il jezgru il memoriju, bloka mi se u igricama . Kako je 5900 serija ipak dosta gladna struje, mislim se da nije mozda moje napajanje na rubu mogucnosti, te da bih trebao potraziti nesto jace? Ili je ipak samo u grafickoj problem? Iako bi valjda trebao raditi Recover? (na radeonki mi je VPU recover radio bez problema, nikad se komp ne bi smrznuo skroz). Hvala na savjetima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Biće da je napajanje ali nisam siguran. Čini mi se da malo previše opterećuješ svoj chipset s 313Mhz, bolje malo snizi FSB pa povećaj množitelj. Ako sam u pravu malo si digao voltažu procesora? Ne znam jesi probao, ali postavi sve na normalno (FSB, RAM, proc) pa probaj koju igru da vidiš jel se ruši? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
a gle, sad cak i ne drzim na ovim postavkama... fsb je 300, memorija 400... al na ovim postavkama iz siga je radilo sve mjesec i pol. Al sa starom grafickom. Tako da nije u tome problem... Al mogao bih downclockati i poiskljucivati sve uredjaje, a grafu dignuti da vidim da nije slucajno napajanje... iako ne bi smjelo biti, pa nije ono tolko optereceno :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Tesko je reć, al napaanje je sigurno jako blizu granici granici. ganjaj neklokano pa vidi jel skroz stabilno sve, mozda da i pogledas kakvi su naponi A sto se tice VPU recovera ja na svojoj radeonki jos nikad to nisam vidio, ukljuceno je ali nema problema.
__________________ |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ako se ne varam i taj tvoj procesor lipo struje vuce? jeli? Jesi gleda railove kako stoje..barem sa Motherboard monitorom... ako ne unimerom kad je pod opterecenjem?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Everest mi ovo kaze: Naponi: CPU jezgra 1.49 V +3.3 V 3.25 V +12 V 11.78 V VBAT baterija 3.06 V DIMM 2.75 V I, bar po Everestu... to tako stoji - non stop. Ne znam kolko moj proc vuce, al sigurno manje od Bartona @ 1,775V kojeg sam prije imao i slicnih... A od uredjaja nemam nesto previse - 1 PCI (wlan), 1 opticki, 1 disk... par ventova i jednu ledicu. Memorija mi je 1 keks i to je to. Mis i tipkovnica od periferije, nista. 1. Uglavnom, grafa sad ide na ovim postavkama iz siga. Jos kad bi netko mogao pomoci sa flashanjem biosa ove grafe (mozda neki od Ultre), pa da vidim jos to. 2. E,da... jel moze pomoci dizanje AGP napona? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
+12 ti je malo slab, trebas jace napajanje. Ali problem ti nije napajanje. VPU recover radi samo kod radeonki. Jesi ti očistio komp od atijevih drajvera prije instaliranaj nvidije? Ako to nije , smrzavanje ekrana je preklokana jezgra dok artifakti su za memoriju |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ni u snu nemoj povećavat AGP napon, možeš probat na max 1.6 V, više ne. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
@ vinja Imaš fini clock procesora, daj mi reci da li je za dizanje nožitelja potrebno dizati voltažu procesora? Naime, imamo istu matičnu i procesor kojeg vozim na 7x286, osim što ja imam Kingmaxsovu memoriju na 448 Mhz. Ako dignem množitelj, hoće li mi to utjecati na memoriju? (jer postane nestabilna na 300 Mhz fsb)
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Inace, nemam pojma, na ovom mom kloku treba napon 1.55, a na 2.4 (300*8) 1.5V ga drzi stabilnim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
A ne,vdim da sam za***************o. Moj je 2500+, a tvoj 2800+ inače,ploče su nam iste. Moj je na množitelju 7 po defaultu, a napon mi je po defaultu 1.45. Jesi siguran da su svi ispod 3000+ zaključani? Šta je tebi mbnožitelj 8 po defaultu? Na koje vrijednosti su ti postavljeni HTTi omjer memorije? meni je HTT na 3x a memorija na 166 Mhz
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
HTT na 754 treba bit 800 MHz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |