Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.04.2006., 21:21   #1
m@tthew
AKA Vitez

m@tthew's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Abit AN7 error code 90...

Danas dobio Abit AN7 postom, sve bilo fino upakirano, spojim plocu i nista. Prvo se nista nije palilio, samo je svijetlila LEDica na ploci koja oznacava da postoji izvor struje i na displayu sam imao 9A error. Nakon malo Guglanja sam to rjesio tako da sam sve rastavio i opet sastavio sa malo drugacije rasporedjenim nosacima ploce, sad su na rubovima ploce.
Sad se sve fino pali (napajanje, HDD zaruzi, NB cooler, proc cooler i vent od grafulje), no opet nema slike na monitoru, samo error code 90 na displayu (AN7 ima display sa kodovima errora i statusa). Kad maknem graficku, ista prica. Selio sam malo RAMe, nema promjene. Probao sa 2 coolera za proc, nista. Kazu na sluzbenom Abitovom sajtu da moze biti zbog overclockanja, no ja nisam nista clockao (dapace 5x sam resetirao CMOS, cak i bateriju vadio jednom). Sa drugim napajanjem se isto ponasa.
Trenutacno je unutra Radeon 9800Pro, T-bread B 1800+ (1.54GHz), 512Mb DDR Kingmax SuperRAM, Maxtor 60Gb i Chieftec 410W (staro mjesec dana).

Thnx svima na pomoci!
m@tthew je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2006., 22:01   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Probaj stavit drugu memoriju...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.04.2006., 23:51   #3
m@tthew
AKA Vitez

m@tthew's Avatar

Upravo isprobao sa GoodRAM 512Mb, no change.
Staro 04.04.2006., 00:19   #4
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
AN7 je svojevremeno znala dolaziti sa losim biosom. Jednostavno je bios chip zajebavao. Morao sam kupit novi bios chip od Rendule i od tada nikad vise nije stekao. Probaj zamolit Bubbu da ti isprogramira NOVI bios chip,da vidis da li je u tome problem. Ako je,platis mu i imas ispravnu plocu i ubuduce te nece zezat.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2006., 00:25   #5
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Jesi ubo 4-pinski 12 V konektor za napajanje proca?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 04.04.2006., 00:41   #6
m@tthew
AKA Vitez

m@tthew's Avatar

OK, uzet cu Bubbu kao opciju B (nakon provjere proca). Bivsi vlasnik kaze da nije imao nikakvih problema. A ja mu (za sada) vjerujem.

Ubo sam sve kako su me ucili, s tim da cooler od proca ide na 2 fan connectora, no probao sam i druge opcije. Cooler je Spire baza sa TT 8025T ventom koji ima posebno konektor za napajanje, a posebno za monitoring vent speed.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno