|
![]() |
#1 |
AKA Vitez
Datum registracije: Jan 2006
|
Abit AN7 error code 90...
Danas dobio Abit AN7 postom, sve bilo fino upakirano, spojim plocu i nista. Prvo se nista nije palilio, samo je svijetlila LEDica na ploci koja oznacava da postoji izvor struje i na displayu sam imao 9A error. Nakon malo Guglanja sam to rjesio tako da sam sve rastavio i opet sastavio sa malo drugacije rasporedjenim nosacima ploce, sad su na rubovima ploce. Sad se sve fino pali (napajanje, HDD zaruzi, NB cooler, proc cooler i vent od grafulje), no opet nema slike na monitoru, samo error code 90 na displayu (AN7 ima display sa kodovima errora i statusa). Kad maknem graficku, ista prica. Selio sam malo RAMe, nema promjene. Probao sa 2 coolera za proc, nista. Kazu na sluzbenom Abitovom sajtu da moze biti zbog overclockanja, no ja nisam nista clockao (dapace 5x sam resetirao CMOS, cak i bateriju vadio jednom). Sa drugim napajanjem se isto ponasa. Trenutacno je unutra Radeon 9800Pro, T-bread B 1800+ (1.54GHz), 512Mb DDR Kingmax SuperRAM, Maxtor 60Gb i Chieftec 410W (staro mjesec dana). Thnx svima na pomoci!
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj stavit drugu memoriju...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
AKA Vitez
|
Upravo isprobao sa GoodRAM 512Mb, no change.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
AN7 je svojevremeno znala dolaziti sa losim biosom. Jednostavno je bios chip zajebavao. Morao sam kupit novi bios chip od Rendule i od tada nikad vise nije stekao. Probaj zamolit Bubbu da ti isprogramira NOVI bios chip,da vidis da li je u tome problem. Ako je,platis mu i imas ispravnu plocu i ubuduce te nece zezat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi ubo 4-pinski 12 V konektor za napajanje proca?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
AKA Vitez
|
OK, uzet cu Bubbu kao opciju B (nakon provjere proca). Bivsi vlasnik kaze da nije imao nikakvih problema. A ja mu (za sada) vjerujem. ![]() Ubo sam sve kako su me ucili, s tim da cooler od proca ide na 2 fan connectora, no probao sam i druge opcije. Cooler je Spire baza sa TT 8025T ventom koji ima posebno konektor za napajanje, a posebno za monitoring vent speed.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|