|
![]() |
#1 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Nastavak debate oko IBM-a, Solarisa...
Citiraj:
Daklem, sorry, valjda sam se zajeb'o za DB2, jer nisam vidio IBM sustav od te nesretne 2000-te (hvala bogu). Sjećam se da je AS/400 imao integriranu bazu. Nisam nikad rekao da sam administrator (rekao sam da administriram par Linux strojeva, što ne mora biti moje primarno zanimanje tu gdje radim) i, iskreno, je.e se firmi u kojoj radim za IBM-ove. Dok god je tu FSC-ova i Sun-ova. Neovisno o tome, odi u Ghetaldus upravu u Zagreb, pogledaj na čemu drže kavu (vjerojatno još uvijek nisu bacili mrcinu) i pitaj ih zašto to ne koriste, odnosno zašto su na PiCekima. Nisam rekao da je ijedan IBM-ov server povučen, ali da bi se upgrade-ao OS u svrhu rješavanja Y2K bug-a morao se upgrade-ati hardware. To je bio službeni stav IBM-a kad je uprava Ghetaldus-a zatražila rješavanje problema prije nego 2000-ta započne. Upgrade (ne znam detalje, što je uključivao, nije me zanimalo, došao sam na gotovo, kad su PiCeki već bili instalirani od neke firme iz Velike Gorice) je koštao više od jednog omanjeg, potpuno novog sustava (na žalost, ovi su se odlučili uštediti još više, pa su nasjeli na jeftinu ponudu i "upgrade"-ali se na još veće sranje). Mladiću, znam da ti je teško priznati da IBM-ova podrška nekad šteka, ali ovo su činjenice. Slobodno otiđi u upravu Ghetaldus-a (bila je u Ilici, ne znam je li još uvijek tamo), pa se malo raspitaj, prije nego se prosipaš ovdje sa svojim "iskustvom".
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|