|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
![]() NAPOKON!!!! Nakon 4 mjeseca čekanja, traženja, učenja, skupljanja informacija i dijelova za ovaj uređaj, napokon je složen i potpuno funkcionalan... ![]() Kompresor sam izvadio iz jednog starog frižidera, blok sam dao napraviti kod tokara, radijator i ventilator sam nabavio novo, izolaciju sam nabavio na jednom gradilištu ![]() Najveće zasluge ima moj bivši šef za kojeg sam prije cca godinu i pol radio kao pomoćni radnik kod postavljanja klima uređaja... ![]() Dijelovi: - kompresor, neki zanussi od 100W - radijator - vent i elektromotor - isparivač (blok) - filter - bakrene cijevi - izolacija evo nekoliko slika... ![]() - ovo je moj isparivač (blok)... ![]() - kompresor, radijator i ventilator zašarafljeni su za drvenu dasku...za sada je to tako, ali uskoro ce biti i kućište za zvijer... ![]() ![]() - bakreni poklopac za blok sam dobio do Daddy-a359...hvala ![]() ![]() - blok nakon varenja ![]() - još jedna sličica bloka... ![]() - nakon što smo sve dijelove zavarili, sistem se vakumira i nakon toga se puni plinom...mi smo stavili freon 12 zato što se i prije koristio u tom kompresoru...na slici se vec lagano vidi kao sistem radi i kako se hvata inje po povratnoj cijevi... ![]() ![]() - prošlo je 5 minuta...temperatura je vec na... ![]() - evo inja na povratnoj cijevi...ovo je već preko -20 stupnjeva... ![]() ![]() - a ovo je max najniža temp koju smo uspjeli dobiti...iako cijevi još nisu bile izolirane, nakon što sam na povratnu cijev namotao izolaciju, temp se spustila za 1-2 stupnja... ![]() - evo i skalamerije u funkciji, spremna za rad... ![]() ![]() - evo kako izgleda sam isparivač na cca -25 stupnjeva (njega naravno još treba izolirati)... ![]() - malo je veliko i nespretno za rukovanje, ali za prvu ruku ce poslužiti... ![]() ![]() - i još jedna slikica inja na isparivaču...to mi je najjače... ![]() ![]() Eto, to bi bilo to za sada...još mi samo treba kopča da ga mogu montirati na socket (biti ce od pleksija, to mi je nekak najjednostavnije) i neke sitnice kao npr. DIELEKTRIČNA MAST i nešto čime se ona čisti, pa ako neko zna mozda... S obzirom da je kompresor takav kakav je, u njega ne ide freon 22 ili 507 (koji imaju temp do oko -45), nego samo freon 12 koji moze max spustiti do -25...naravno, to je temp bez opterećenja, nakon što počne hladiti san diega, ja očekujem oko -10 ili -5 da ce biti temp jezgre...što nije tako loše za početak... Sa isparivačem nisam zadovoljan, pa ce slijedeći vapochill imati puno bolji blok (vec je u pripremi ![]() Testiranje ce biti nadam se ovaj tjedan, ako nabavim još te neke sitnice pa cemo vidjeti i neke dobre rezultate...nadam se... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
A bilo je i vrijeme ![]() Ajd sredi tu kopču pa baci na san diega da dobije prehladu pa ga malčice nafrlji ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako smijem: Masni je moj idol, masni pije alkohol, pije ga Masni, pijem ga ja, pijemo ga do jutraaaa.... ![]() ![]() Napokon mi se isplatilo ostat budan uz knjigu do jutra... ![]() Covjece, sjecam se kad si mi prvi put o ovome prical...bilo je to jako, jako davno... Masni, sad si nam dal velika ocekivanja, sljedeci vapochill mora biti bolji od Kinc-ovog ![]() Masni, puno srece...al nije da ce ti trebat, i ovak se uvijek skrumpiras... P.S. Priznaj, to ti sve delas, te slike i to, samo da bi bio glavna tema na zderonjama...
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Vapochill - fazno hlađenje HOMEMADE
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Ajde i vrijeme je da si to slozio.. ![]()
![]() |
#10 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
bravo masni! nesto takvo slicno je i meni u planu, nabavio sam od jedne skrinje (LTH ) komplet: kompresor i radijator s ventom. to je vec origigi spojeno i jos na to samo (valjda?) treba dodat isparivac napunit plinom i stavit u pogon. ali to necemo jos tako skoro docekat, nema se dovoljno ni para ni vremena ni znanja za to...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
A daj mu ti neki eko plin koji je normalno skuplji od freona Masni koj plin koristiš Rx?
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Svaka ti dala masni! :clap: ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Sve cemo ja u Dule nabavit masnom...kaj god treba..i jos wc papira da si stavi sastrane ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
hvala dečki... ![]() ![]() @choby ma post sam pisao oko 3 ujutro pa sam malo krivo napisao...naravno da sam mislio ispod -20 stupnjeva... ![]() @nino5 da, da, drek papir mora biti uz komp obavezno - nikad neznas za kaj ti moze zatrebati... ![]() @lord koristim R12, ali imam u planu nabaviti novi kompresor u koji ide i R22 i R502 (oba do cca -45 stupnjeva) pa ce to onda biti nesto sasvim drugo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
masni legendo!!! :clap: kad se mogu očekivat najnovije reze sa san diegom?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ofkors!! jedva cekam!! & good luck! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() slijedeći ce biti pravi...samo ga trebam nacrtati i odnjeti na CNC glodalicu...bakar vec imam... ![]() što se tiče kompresora, pa moglo bi se reci da je tih, pogotovo u odnosu na ventilator koji je spojen na 220V...inače, tiši od svakog frižidera i škrinje...:burn: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
I onda? Kaj bu prvo išlo-vapo ili suhi led? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
mislim da cu u cetvrtak ujutro ici po led... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Meni sve smrdi da bumo imali novi kontinent ![]() Go masni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Svaka čast masni.izvadi mu mast-Diegu... ![]() ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|