|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
Vracanje diska na tvorn. postavke
Zanima me koji toolsi su najbolji za vracanje diska na tvornicke postavke; imam 2 seagate-a 160 GB NCQ sata, i poceli su lagano rostat a ne znam uzrok, a ima dosta mogucih (- od zamjene hardware-a, vracanja iz RAID-a, micanje meme sa 2 Gb na 1 GB). Mislim da su se zblesirali. Skinuo sam Seagateove tools-e ali to je samo za dijagnozu cini mi se. Mozda ako ih vratim u prvobitno stanje se skuliraju. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
u prvobitno stanje ih možeš vratit tako da formatiraš hard, jer je onda prazan kao kad si ga kupio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
|
Imaš onaj njihov programčić za ispunjavanje cijelog diska nulama (zero fill) pa njime formatiraj. (Jesam sad dobro reko? ![]() Ako je to ova serija 7200.7 onda je to roštanje normalno, još ako su diskovi puni, di ćeš gore.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
Da, to je ta serija ali nisu puni - pace, nedavno dignuti windowsi i kreirane nove particije sa PartMagic-om - koji mislim nije bas odradio posao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Imam rijesenje - program se zove kill disk (ima free i pro verzija), i slaze disk u prvobitne postavke i to temeljito, samo mi se cini po uputstvu da to radi jako jako dugo.... Samo da stvarno nije ubojica diska... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
![]() |
#8 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Da, treba ispitati jos neke mogucnosti prije uporabe svih tih programa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
-------
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
-------
|
Taj program dolazi sa System Mechanic-om. Moreš si zinstalirati samo trail verziju System Mechanica i napraviti si boot disketu tog programa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
|
Ček, šta radi taj program?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
-------
|
Citiraj:
|
|
![]() |