|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Nemogu pristupiti trećeom kompu u kućnoj mreži
Imam tri kompa. Sva tri imaju win 7 x64 i ESET. Sva tri imaju enabled share. Sva tri u esetu imaju navedenu kućnu mrežu kao trusted zone. Sva tri su joined kao windows workgroup Dva se vide i sheraju normalno. Treći se vidi i može se ući u osnovni pregled (tamo gdje se vide sherani folderi) ali ne dopušta ulazak u sherane foldere Na njemu mi treba sheranje cijelog diska, no probao sam i sa sheranjem samo foldera sa workgroup-om. ne radi, jednostavno me izbaci i piše da nemam permission. probao sam sa dodavanjem permissiona za svašta, od anonymous logina pa nadalje, ništa. na kompu s kojim pristupam me bio jednom prije par dana tražio login i pass za pristup tom kompu gdje mi je pod domain pisalo ime kompa na koji se spajam (iako on nije u domainu već u workgroupu) i tu sam upisao ime kompa\user (koji je admin) te šifru i stisnuo remember. od tada mogu ući u osnovni pregled no ne i u foldere. s obzirom da me više nije tražio username i pass, pretpostavio sam da mu to smeta tj. da me blokira zbog njemu krivo nečeg podešenog pa sam pobrisao na komu s kojim se spajam iz windows credential managera taj spremeljeni user i pass no ostalo je isto (da se mogu spojiti u osnovni prikaz no ne i u direktorije) ali me više ne pita lozinku. U eset-u sam resetirao postavke na početne i stavio interactive mode da me pita ak mu je nešto čudno no svejedno me ništa ne pita molim pomoć, kako da pristupim sheranim diskovima na kompu? EDIT: riješeno: otišao sam u computer managment, shared folders i tek tamo u permissions piše da je dopušteno mijenjanje samo "authenticated users" što sam promjenio u everyone i sad normalno pristupam. nemreš bilivit na što sve treba pazit i koliko duboko kopat a sve je bilo stavljeno da bude po defaultu Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 21.02.2016. u 16:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
generalno, previše su zakomplicirali to al opet, tako možeš neke juzere ograničit na samo jedan dio fileova u sheranoj mreži. i na kraju, kod davanja dozvola za share, dovoljno je dodat "everyone" u permission i imaš sve riješeno za laki pristup od bilo kuda. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|