|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() dva kompa su mi umrežena i kada pokušam s prvog otvoriti folder windows ili program files dobijem zabranu. Pokušao sam u lokal polices vršiti neke izmjene ali kada pritisnem ok dobijem poruku "Failed to save local policy database". Postoji li drugi način,da se razumijemo pristup shared documents i my documents je dopušten normalno.Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
the letter
|
kad imas dva kompa umrezena u workgroup (bez domene) na oba kompa mora postojati isti account sa istim usernameom i istim pwd-om kako bi te automatski ulogirao i prepoznao... to se moze rjesiti i na drugaciji nacin ali ovo je najefikasniji i najbrzi.. dakle, uzmi account na kompu sa kojega hoces pristupiti drugome i taj account kreiraj na ovom drugom. isto napravi i na prvom kompu sa accountom koji je ulogiran u windowse na drugom kompu.. djizs.. prvi, drugi.. valjda shvacas? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Nažalost ništa od toga i dalje acces is denied |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
the letter
|
i pogledaj permissione na tim folderima.. tebe ntfs blokira... ili pokusaj sa \\[ime_kompa]\c$\windows admin ulaz ![]() postoji jos jedan \\[ime_kompa]\admin$ direktno u windows folder...
![]() |
#5 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
user nije jednoznacno odredjen usernameom a jos manje passwordom vec u to ulazi i racunalo na kojem se nalazi tako da dva usera na razlicitim sustavima nemaju nikakve veze ma koliko se isto zvali a jos ih manje password povezuje neka me neko ispravi ako grijesim @raro: probaj na racunalu koje radi disableat guesta i napravit nekog novog usera koji ce imat password kad mu sljedeci put probas pristupit s drugog racunala trebalo bi te pitat username i password unesi ovog prije gore napravljenog
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
ulazim u računalo direktno ne traži me password |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
the letter
|
Citiraj:
na taj nacin se moze odsimulirati domenski rad u workgrupi jer na svakom kompjuteru jedan te isti korisnik moze imati drugacija prava... za normalan rad u mrezi ovako nesto nije potrebno ali olaksava rad. @raro: upravo to i je problem. kako je rekao tooma, kreiraj korisnika koji ima password i sa njim se ulogiraj...
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Napravljen je novi account s lozinkom i sada kada kliknem na komp u mreži dobijem istu stvar imam pristup shared i documents a program files i windos i dalje sve po starom (\\ime mreže\C\WINDOWS IS NOT ACCESSIBLE.You might not have permission to use this network resource.Contact the administrator of this server to find out if you have acces permissions. Access is denied). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
si postavio fiksne IP adrese...ako nisi možda je to problem? kad već ovo sve nije upalilo probaj omogućiti guest acount na oba stroja pa vidi dali će to upalit
![]() |
#10 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne možeš samo tako u mreži bez domene do Win direktorija, moraš dati sve dozvole na tom drugom kompu useru koji mora biti prijavljen kao admin na tom kompu. Uostalom, zašto hočeš do win fodera? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Želim do win-a zato što želim s antivirusnim programom skenirati kompletni hard tog drugog kompa,(ovaj prvi je uvijek sa svježim update bilo da je riječ o antivirusnom ili spy i adware programima),što sada trebam, postaviti domenu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Administrator
|
Nemoj to tako raditi. Postavi AV i na drugom kompu. Imaš NOD admin verziju pa njega pukneš na jedan komp, a na drugi samo klijenta. Ovaj prvi samo skida update a drugi naštimaš da vuče nadogradnju s prvoga i imaš rješenje za sve. Ovako nebu išlo. Možeš ti skenirati drugi komp, ali nema integracije modula i ostalih trica pa niti nema real time zaštite i još nekih caka. Pokušavao sam to izvesti davno (doduše s nortonom) i ubacio sam virus na taj drugi komp i AV ga nije nalazio nikako dok nisam stavio klijenta i na taj komp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
kad spominješ NOD misliš na nod32?Kod mene je norton,neki kazu da je dobar neki ne, i koji bi drugi AV preporučio i još nešto koliki je problem tog klijenta instalirati na drugo računalo,koliko vremena je potrebno |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Administrator
|
Da, mislm na NOD32 i preporuka za njega. Koliko vremena? Ne kontam zašto je to bitno, traje kratko,kao i svaki drugi program:confused: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|