|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Syncmaster 2333hd - menu se pali random
Pozdrav, Imam Syncmastera 2333hd i u zadnjih par dana mi se događa da mi se random upali menu monitora. Isto tako se random ugasi. Ako se upali ja ga mogu isključiti pritiskom na botun. Osim toga monitor radi normalno, tj. slika je normalna i radi na 1920x1080 rezi. Konfa je iz moj komp. Jel imao netko ovakav problem i može li se riješit? Probao sam googlat al ništa suvislo nisam našao. Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Prije svega, da nisu tipke oštećene na neki način pa da same spajaju kad im se prohtije ? Koliko je skupio radnih sati / starosti ? Čim se radi o Zamzungu odmah pada sumlja na loše elektrolite u napajanju. U ovom slučaju, ako su u napajanju ok onda u krugu upravljanja (menu tipke, ...) na logic board - u. Pogledaj: http://badcaps.net/forum/showthread.php?t=22498 http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=19427 U prevodu, nosi kod dobrog elektroničara / servisera. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
-Mislim da nisu tipke oštećene, ne badam po njima često i izgledaju zdravo. Inače cijeli monitor izgleda poprilično zdravo. -ne mogu reć za radne sate al kupio sam ga prije 3-4 god i radi gotovo svaki dan po 5,6 sati. @Alvin - ne kužim što trebam napavit... Kako misliš da isključim upravljačku pločicu. Kako se to radi? Hvala na odgovorima Edit: Update... Evo da kažem što sam dosad zaključio. Primjetio sam da kad pritisnem botun za upaliti menu, menu se upali (ili ugasi, ovisno o tome je li upaljen ili ugašen prilikom pritskanja). E sad, ako botun pritisnem i nastavim ga držati pritisnutog i nakon paljenja/gašenja menija, problem se ne pojavljuje sve dok ga držim stisnutog. Pa sam za prvu ruku napravio sljedeće: Otkinuo komadić tvrđe gume, upalio menu, pritisnuo botun da se menu ugasi i selotejpom zalijepio gumu da drži botun stisnutim. Stvar zasad funkcionira, a vjerojatno ću ga popodne odnijet u ovog pajde da ga otvorimo i vidimo što je sa prekidačem. Kad riješimo problem kako spada reportat ću tu što je bilo. Pitanje: taj prekidač mogu nać u chipoteci? kako se zove? Zadnje izmijenjeno od: lagrange. 24.08.2013. u 16:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Po ovome šta si napisao samo se dokazuje da je Alvin u pravu tj. da te zezaju tipke (zapravo tasteri). Nisam siguran da li ih ima u Chipoteci ali kod servisera elektronike bi ih trebalo biti, isti idu na xyz mjesta i uređaja, možeš i Alvina pitati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Problem riješen. Barem djelomično zasad. Monitor smo otvorili i izvadili pločicu i bez pločice nema problema. Ako je pločica spojena ne radi ni daljinski potpuno. Vjerojatno nije do tipkala već do diode (vidi sliku ispod) jer jedna dioda (zaokruženo na slici) ne pušta u nijednom smjeru. Na kraju sam izvadio cijelu pločicu van i sve kontroliram sa daljinskim zasad i sve radi ok. Za popravak pločice bi mi trebala shema il bar da znam koja je ovo točno dioda. Ili kupit pločicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Imam isti monitor na dijagnozi trenutno (divljaju boje), i ako se neće dat (odnosno isplatit) popravit, dam ti tu pločicu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Evo kopao u potrazi za service / repair manual - om al nisam našap free. To bi trebala biti LS23CFVKF platforma / serija monitora. Obzirom na tvoju gornju sliku, ja bi upotrebio logiku: - sada dok je flat kabel ištekan vidi jeli na drugoj strani (vjerojatno gl. pcb) ima napona na 2. pinu - zaokružena D4 je vjerojatno neka zener dioda koja sa paralelnim C4 kondezatorom stabilizira napon za komande, može ali i nemora biti isti kao kod D3/C3 - pretpostavka da je različiti izvor jer D3/C3 pokriva power a šta znači radi i u stend-by dok donja D4/C4 treba kad je on tj. upaljen @rodney Izvadi mu napone i stanja na tvom primjerku pa se se iz toga može zaključiti šta i kako treba biti. Za tvoj slučaj evo glavni pcb: http://flattvparts.co.uk/index.php?m...ducts_id=14651 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
@rodney - hvala na ponudi, pm-ni me ako ti monitor ostane krepan. @Nikky - nemam sad multimetar kod sebe, a rođe mi nema tjedan dva, pa kad se on vrati pročačkat ćemo to malo detaljnije. reportat ću tu što je bilo. samo mi reci.. flat kabel je ovaj mali s kojim spojiš ovu malu pločicu na glavnu? I što je druga strana, ona na glavnoj ploči il ova na maloj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Da, druga strana na gl. pcb - u gdje se spaja mali flat kabel. Odatle "dolazi" napajanje i "preuzimaju" se komande dane na maloj pločici. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
na d3 i d4 diodama. vidi sliku koju sam postao poviše. I molim te izmjeri u oba smjera ako ćeš mjerit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|